بیژن مقدم، مدیر مسئول جدید روزنامه جام جم که چندی پیش مهمان خبرگزاری مهر بود در گفتگویی درباره مهمترین اهداف و برنامههایی که این رسانه از گذشته تا امروز دنبال میکند، به خبرنگار مهر گفت: روزنامه جامجم از ابتدای راهاندازی تا امروز همواره از سیاستزدگی دوری کرده و رویکرد اصلی ما مسائل اجتماعی و فرهنگی و در کنار آنها به شاخههای دیگر خبری از جمله سیاست، اقتصاد، دانش، فناوریهای نوین و ... پرداختهایم.
وی ادامه داد: آن ماموریت اجتماعی و فرهنگی که برای خود تعریف کردهایم، تعیین می کند که اولویت ما در چه حوزههایی باشد و انرژی خود را چگونه صرف کنیم. توجه به مطالبات مردم به ویژه در حوزههای اجتماعی مسالهای است که باعث اقبال و مراجعات مردم به این روزنامه شده است و ما دلیل اقبال مردم به این رسانه را انعکاس دغدغهها، مسائل، مشکلات، نظرات و پیشنهادهایشان میدانیم.
اجتماعی - فرهنگی هستیم و میمانیم
مدیرمسئول روزنامه جام جم با تاکید بر اینکه مردم این روزنامه را فرصتی برای طرح مسائل و دغدغههایشان میدانند، توضیح داد: ما سعی کردهایم در کنار اینکه فرصتی برای طرح دغدغههای اجتماعی و فرهنگی مردم فراهم کنیم، پیگیر مسائل آنها نیز باشیم و ویژگی دیگری که بدان توجه داریم، نوع ادبیاتی است که برگزیدهایم.
مقدم افزود: روزنامه جام جم در طول این سالها توانسته به ادبیات خاص خود دست پیدا کند که این ادبیات هم در خدمت مردم است و شیوهای است که به کمک آن ارتباط صمیمیتر و بهتری با مردم برقرار کنیم.
به گفته وی، رویکردی که این رسانه در طول همه این سالها دنبال کرده است، نتیجه مثبتی داشته و دلیلی برای تغییر رویه و خروج از ساختار اجتماعی - فرهنگی وجود ندارد.
این فعال رسانهای با اشاره به اینکه رسانهها ابزار رسیدن به اهداف خاص هستند، بیان کرد: ما نباید در رسانهها برای مردم درگیری ذهنی ایجاد کنیم و گرفتاریها را به رخ مخاطب بکشیم و یا از سوی دیگر دیدگاهها و رویکردهای خود را مانند پتک بر سر مخاطب بکوبیم. ما باید به جامعه امید تزریق کنیم و اگر قرارست مشکلات را هم منعکس کنیم آنها را در بنبست رها نکنیم، بلکه راهحلهای پیشنهادی خود را هم ارائه کنیم.
مقدم اضافه کرد: همچنین وقتی یک مشکلی را طرح میکنیم، اگر آن مشکل برطرف شد، بر ما لازم است که برطرف شدن آن را هم منعکس کنیم و همانقدر که برای طرح مشکل انرژی گذاشتهایم برای نشان دادن برطرف شدن آن هم وقت و انرژی بگذاریم، نه اینکه فقط مشکلات و کاستیها را نشان دهیم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا چنین رویکرد آرمانی که از آن نام میبرید در فضای کلی رسانههای ما به ویژه روزنامهها دیده میشود، بیان کرد: من به عنوان مدیر یک روزنامه خیلی خوب نیست که روزنامههای دیگر را نقد کنم و در تعریف از خود به نفی آنها برسم، ولی میتوانم اینگونه پاسخ بدهم که روزنامهها کارکردشان باهم متفاوت است برخی از روزنامهها در خدمت احزاب و افراد هستند و عملکرد آنها هم در خدمت به نگاه و آرمانهای احزاب و افراد خلاصه میشود.
مدیرمسئول روزنامه جام جم ادامه داد: وقتی رسانهای حزبی شد، این حزب است که تعیین میکند آرمان و حقیقت چیست و اینگونه میشود که حقیقت را همان چیزی میدانند که خودشان مطرح میکنند. در همه جای دنیا هم همینگونه است که احزاب برای رسیدن به قدرت از ابزاری به نام رسانه بهره میبرند.
پاینبدی به اصول اسلام و انقلاب وظیفهای همیشگی است
مقدم در توضیح این مطلب که جایگاه رسانههایی که باید به آرمانهای اسلام پایبند باشند، چیست، عنوان کرد: ما تکلیفمان مشخص است. باید خود را پایبند و معتقد به اصول و ارزشهای انقلاب و اسلام بدانیم و هرچه غیر از این را خروج از اهداف اولیه بداینم. ما ترکیبی از آرمانها، هدفها و واقعیتها را در مسیری که شرایط اجتماعی تامین می کند، دنبال میکنیم. پرهیز از اختلافافکنی، مطرح کردن درخششهای علمی، پیشرفتهای کشور در شاخههای مختلف، معرفی چهرههای برجسته، توجه به داشتهها و سرمایههای ملی، طرح مشکلات به دور از بزرگنمایی، ارائه راهحل برای برطرف شدن مشکلات، طرح مشکلاتی که برطرف شدهاند و ... جزو ماموریتهایی است که ما داریم.
وی افزود: ما در یک جنگ رسانهای قرار داریم که دائما آرایش دشمن هم در آن جبهه تغییر میکند و ما همیشه باید در این صحنه جای خود را پیدا کنیم.
ادامه دارد...
نظر شما