دکتر استوارت سیم استاد دانشگاه نورث آمبریا در نیوکاسل انگلستان در مورد جایگاه گفتگو در خانواده به خبرنگار مهر گفت: خانواده نقش مهم و محوری در شکل دادن به ارزشهای اخلاقی اعضای خانواده دارد.
وی افزود: اگر خانواده از ثبات لازم برخوردار نباشد در این صورت ورود اعضای خانواده و تطبیق دادن خود با هنجارهای اجتماعی با مشکل مواجه خواهد شد. به عبارت دیگر خانواده نقش مهم و تأثیرگذاری در جامعه پذیری افراد خانواده خواهد داشت.
مؤلف "معتاد به سود" یادآور شد: به هر میزان که خانواده از ثبات برخوردار باشد این جامعه پذیری در بیرون از خانواده و در اجتماع آسان تر صورت میگیرد.
وی تصریح کرد: شکل سنتی خانواده، خانواده مردسالار بود، در این نوع خانواده فرامین و دستورهای پدر باید بی چون و چرا توسط افراد خانواده مورد اطاعات قرار میگرفت. طبیعی است که چنین خانوادهای محدودیتهایی را برای بحث و گفتگو ایجاد میکند. علت این است که در چنین خانوادهای حرفها و سخنان پدر حکم قانون را دارد.
مؤلف" راهنمای راتلج درباره پست مدرنیسم" افزود: در این شکل خانواده زنان چندان حق اظهار نظر ندارند و به حاشیه رانده میشوند.
وی با اشاره به اینکه باید خانواده بر مبنای احترام متقابل شکل بگیرد، گفت: این احترام به معنای این است که اعضای خانواده بتوانند سخن خود را بیان کنند.
سیم در مورد چگونگی تقویت گفتگو در خانواده نیز تصریح کرد: اگر اجازه دهیم که اعضای خانواده اندیشه و افکار خود را بیان کنند و این اندیشه مورد بحث قرار گیرد و در مورد آنها در یک فضای مبتنی بر احترام، تأمل و اندیشه شود در این صورت گفتگو در خانواده مورد تشویق قرار میگیرد.
سیم در مورد تأثیر مدرنیته بر بحث گفتگو در خانواده نیز تصریح کرد: باید توجه داشت که مدرنیته بر فردگرایی تأکید و توجه دارد. بر این اساس این فردگرایی میتواند خواه ناخواه به منزله اهمیت کم خانواده تلقی شود, باید توجه داشت این چیزی نیست که بسیاری از فرهنگها از آن استقبال کنند.
نظر شما