به گزارش خبرگزاری مهر، بقایای این فضاپیما به سرعت به اتمسفر زمین وارد شده و گفته می شود که این قطعات در کاتالوگ اجرام فضایی مرکز فرماندهی استراتژیک ایالات متحده ثبت شدند.
به گفته منابع وب سایت اسپیس جدا شدن قطعاتی از بدنه راکت و فضاپیما در چنین ارتفاع پایینی پدیده ای عادی است اما پس از جدا شدن دو جرم کوچک از فوبوس-گرانت ارتفاع فضاپیما تغییر چندانی پیدا نکرد و از این رو احتمال می رود قطعات جدا شده بسیار کوچک باشند. از سوی دیگر تحلیل گری اعلام کرده احتمال زیادی وجود دارد که کل فضاپیما به میان اتمسفر سقوطی آزاد انجام داده و در دریا غرق شده باشد.
این فضاپیما در تاریخ 8 نوامبر با هدف نمونه برداری از خاک قمر فوبوس به فضا پرتاب شد اما اندکی پس از پرتاب دچار نقص فنی شده و در مدار زمین به دام افتاد. با وجود تلاشهای متعددی که برای نجات این فضاپیما انجام گرفت، کنترل کننده های این پروژه نتوانستند با فضاپیما ارتباط برقرار کنند.
در صورتی که مهندسان نتوانند ارتباط با این فضاپیمای 14.6 تنی را احیا کنند، فوبوس گرانت سقوطی خارج از کنترل را به سوی زمین انجام خواهد داد. آژانس فضایی اروپا در پی همکاری با آژانس فضایی روسیه از تاریخ 23 نوامبر تا کنون این فضاپیمای خارج از کنترل را تحت نظر داشته است اما هفته گذشته و در پی ناموفق ماندن تلاشها برای ارتباط مجدد با فوبوس- گرانت به این برنامه پایان بخشید.
در صورت سقوط خارج از کنترل فضاپیما به زمین، به طور حتم قطعاتی از آن سالم از اتمسفر زمین عبور خواهند کرد زیرا ویژه این کار ساخته شده اند. برای مثال دماغه مخروطی شکل این فضاپیما ویژه بازگرداندن نمونه های جمع آوری شده از قمر فوبوس طراحی شده و می تواند بدون کمک چتر نجات بر روی زمین فرود بیاید.
با توجه به بار سوخت سمی که در این فضاپیما وجود دارد، نگرانی ها برای سقوط خارج از کنترل این فضاپیما افزایش یافته است اما روسها می گویند تانک این سوخت از جنس آلومینیوم بوده و از این رو احتمال پراکنده شدن این سوخت سمی بر روی زمین بسیار کم است، از سویی دیگر روسها با تکیه بر اینکه 4/3 زمین را آب فرا گرفته است، امیدوارند فضاپیمای خارج از کنترلشان به درون آب سقوط کند.
نظر شما