۲۰ آذر ۱۳۹۰، ۱۹:۳۴

گزارش خبری/

جاده اردبیل - سرچم؛ رویایی که محقق می شود/برخی شایعه سازی می کنند

جاده اردبیل - سرچم؛ رویایی که محقق می شود/برخی شایعه سازی می کنند

اردبیل- خبرگزاری مهر: راه ارتباطی اردبیل به میانه که به جاده سرچم معروف شده بعد از گذشت 16 سال و وعده های طولانی مسئولان هم اکنون آخرین مراحل خود را برای افتتاح طی می کند تا رویای دست نیافتنی محقق شود.

به گزارش خبرنگار مهر، این پروژه که قرار بود در سال 88 افتتاح و راه اندازی شود، گفته شده که طی یک هفته آینده و با حضور رئیس جمهور به بهره برداری خواهد رسید، بر همین اساس مسئولان ارشد و ذیربط استان در بازدیدهای متوالی تلاش می کنند که این راه ارتباطی را برای افتتاح آماده کنند.

استاندار اردبیل نیز در همین راستا ظهر یکشنبه از این پروژه بازدید کرد و در جمع خبرنگاران از افتتاح این طرح تا چند روز آینده با حضور رئیس جمهور خبر داد و با اشاره به بازدیدها و پیگیریهای مکرر از این طرح گفت:این بازدیدها در راستای کاهش نقصهای احتمالی و آشنایی بیشتر و در جریان امور قرار گرفتن صورت می گیرد.

سید حسین صابری با بیان اینکه پروژه های بزرگ و عام المنفعه در بلند مدت به بهره برداری می رسد، اظهار داشت:این پروژه برای اقشار مختلف مردم مورد استفاده قرار می گیرد به همین دلیل حساسیت زیادی روی این طرح وجود دارد.

وی با اشاره به بهره برداری غیر رسمی جاده اردبیل- سرچم از یک ماه پیش افزود: در طرحهای ملی قبل از افتتاح رسمی، طرح را به صورت غیر رسمی و آزمایشی مورد بهره برداری قرار می دهند تا نقاط ضعف را شناسایی و برطرف کنند که این طرح با شروع برف پاییزی در استان و مسدود شدن گردنه اسالم و حیران به صورت غیر رسمی مورد بهره برداری قرار گرفت و با افتتاح رسمی این طرح حجم ترافیکی این جاده افزایش می بابد.

استاندار اردبیل با اشاره به تاخیر و تبدیل به رویا شدن افتتاح این طرح برای شهروندان اضافه کرد: این طرح به طول 180 کیلومتر در فاصله زمانی 12 ساله به دلایلی مدت زمان طولانی شده اما این رویا در آستانه محقق شدن است.

عدم تکمیل این طرح شایعه است

وی افتتاح این طرح را مثبت ارزیابی کرد و یادآور شد: با بهره برداری از این طرح تاثیر مثبت و موثری در مسائل اجتماعی و اقتصادی منطقه روی می دهد که می توان به کاهش و افزایش ترافیک در برخی از محورهای مواصلاتی استان و کوتاهتر شدن مسیر اشاره کرد.

صابری خدمات جاده ای ارائه شده را قابل قبول دانست و ابراز داشت: تابلوها و علائم جاده ای بویژه در مواقع شب نزدیک به استاندارد است و چندین مجتمع خدماتی در طول این مسیر در حال ساخت یا دریافت مجوز هستند و با افتتاح رسمی پروژه اماکن و روستاها به نزدیک جاده نقل مکان می کنند که با این کار ایده آلها و آرمانهای جاده اردبیل- سرچم به وقوع می پیوندد.

وی با رد شایعات عدم تکمیل و افتتاح جاده اردبیل – سرچم تصریح کرد: این طرح در فاصله زمانی مناسب انجام شده و افرادی به دو دلیل اینگونه دست به شایعه پراکنی می زنند و می خواهند القا کنند که این جاده تکمیل نیست.

این مسئول قصد و نیت این عده را توجیه عدم توانایی اجرای چنین پروژه های پیچیده و عدم تحمل خوشحالی مردم عنوان کرد.

70 کیلومتر جاده اردبیل- خلخال چهار خطه می شود/شوخی 200 میلیاردی

وی افتتاح این جاده را موجب کاهش 30 درصدی ترافیک جاده اردبیل – آستارا دانست و عنوان کرد: پیش بینی می شود روزانه 10 هزار تردد در جاده اردبیل – سرچم وجود داشته باشد و مسافران اعزامی به تهران که قصد گردش در آستارا را ندارند از این جاده تردد می کنند تا راه رسیدن به مقصد کوتاهتر شود.

استاندار اردبیل از چهار خطه شدن 70 کیلومتر اول جاده اردبیل به خلخال تا شهریور ماه سال آتی خبر داد و متذکر شد: 70 کیلومتر از جاده اردبیل به خلخال با جاده های سرچم یکنواخت نبوده و ممکن است مشکلاتی برای رانندگان به وجود بیاورد بنابراین این مسیر چهار خطه می شود تا امنیت رانندگان و مسافران ارتقا یابد.

صابری با اشاره به اتمام این طرح با بودجه 100 میلیارد ریالی گفت: طی جلسه ای یکی مسئولان طرح چهارخطه کردن هزینه لازم برای اتمام این طرح را 300 میلیارد ریال برآورد کرده بود اما تصمیم بر آن شد که این طرح با 100 میلیارد ریال به بهره برداری برسد.

اختلاف 200 میلیارد ریالی که با واکنش خبرنگاران حاضر در بازدید مواجه شده بود، باعث شد صابری با بیان اینکه 200 میلیارد این بودجه در طول مدت زمان برای این جاده هزینه شده و 100 میلیارد ریال صرفا برای چهار خطه کردن این جاده است از جواب شفاف به خبرنگاران در مورد این اختلاف 200 میلیارد ریالی شانه خالی کرده و این اختلاف را یک شوخی میلیاردی مسئول مربوطه بداند.

ریزش تونل و رانش زمین مهمترین عوامل تاخیر

استاندار هزینه های اضافی مثبت را لازم دانست و بیان داشت: بر اساس طرح مورد نظر در دهه 70 این جاده برای ظرفیت تردد و آب و هوای آن زمان طراحی شده بود اما با اجرا شدن طرح، چند کار اجتناب ناپذیر برای هزینه های اضافی به وجود آمد که این هزینه های اضافی مثبت بود.

وی ترمیم ریزشهای طول مسیر را یکی از هزینه های اضافی طرح عنوان کرد و ابراز داشت: ریزش در سه نقطه از جاده صورت گرفته بود که حدود شش ماه طرح را عقب انداخت و در این شش ماه سه تونل مصنوعی یا اصطلاحا "گالری" در طول مسیر تدارک دیده شد و هزینه اضافی برای طویل کردن این تونلها برای جلوگیری از ریزشهای احتمالی انجام شد.

صابری یکی دیگر از هزینه های اضافی مثبت را ترمیم رانش 450 متری در جاده بیان و تصریح کرد: برای ترمیم این مسیر نیز نزدیک 180 هزار متر مکعب کوه را کنده و جاده را از روی سنگ عبور دادیم.

جاده خلخال بهمن گیر نیست

استاندار در پاسخ به سوال خبرنگار مهر که چرا اقدامات لازم برای ارائه خدمات به مسافران در زمان برف و کولاک موجود در جاده خلخال تدارک دیده نشده است، گفت: جاده اردبیل- خلخال مسیر بهمن گیر ندارد، ولی در طول زمستان به محض ابری شدن هوا واحدهای امدادی گوش به زنگ بوده و آمادگی ارائه خدمات به مردم و مسافران را دارند ضمن اینکه در این مسیر چند پایگاه امداد جاده ای وجود دارد و در آینده نزدیک در سه راه فیروزآباد یک پایگاه امدادی دائمی نیز مستقر می شود.

صابری با بیان اینکه 118 کیلومتر از طول 180 کیلومتری این جاده کاملا نوساز با 9 تونل و سه گالری است، اضافه کرد: در اواخر سال 89 ریزشی در یکی از تونلهای اتفاق افتاد که پروژه را چهار ماه عقب انداخت اما با فشاری که از ناحیه استانداری وارد آمد مطالعات این مشکل شروع و کارها را پیش بردند.

وی با اشاره به آسفالت سه لایه جاده های استاندارد یادآور شد: در لایه اول امکان تردد به وجود می آید، در لایه دوم جاده نزدیک استاندارد می شود و در لایه سوم که بعد از چند سال از تردد در جاده انجام می شود جاده استاندارد می شود که در جاده اردبیل – سرچم 118 کیلومتر لایه سوم دارد و حدود هشت کیلومتر لایه دوم که از آمادگی جاده برای افتتاح رسمی حکایت می کند.

عدم مدیریت و نظارت عمده ترین دلیل تاخیر 12 ساله

استاندار اردبیل وضعیت جفرافیایی را یکی از دلایل طولانی شدن جاده اردبیل – سرچم برشمرد و بیان کرد: آماده کردن جاده 180 کیلومتری در دیگر استانها شش ماه طول می کشد چون برخی مشکلات وجود ندارد و بستر زمین هم محکم است اما در این مسیر کوه، دره و  رودخانه های متعددی وجود دارد که این وضعیت مطالعه و طراحی را بیشتر از وضعیت عادی می کند چه رسد به اجرای پروژه ملی که عواملی مختلفی در آن دخیل هستند.

وی نبود اعتبار لازم را از اصلی ترین دلایل تاخیر در اجرای پروژه ها عنوان کرد و افزود: پیمانکار هر چقدر قادر باشد کار را جلو می برد اما وقتی اعتبار وجود نداشته باشد و پیمانکار قادر به تامین نقدینگی نباشد نمی تواند ادامه دهد و من در شرایط فعلی بخش عمده عقب ماندگی طرحهای عمرانی کشور را در عدم تامین بودجه و اعتبار لازم می بینم.

صابری بحث مدیریت، نظارت و کنترل را عمده ترین دلیل تاخیر 12 ساله جاده اردبیل – سرچم برشمرد و عنوان کرد: در هر پروژه ای مدیریت و نظارت حرف اول را می زند و اگر کار را رها کنند آن پروژه پیشرفت نمی کند و سرعت کار کاهش محسوس پیدا می کند.

.............................

گزارش: توحید مهدوی

کد خبر 1480831

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha