به گزارش خبرگزاری مهر، ایاز برنو با بیان اینکه توسعه صنایع کوچک تبدیلی و تکمیلی در سطح نواحی روستایی از عوامل تاثیرگذار در توسعه تکنیک ها و فن آوری ها و در نهایت پذیرش ایده های جدید در جوامع کشاورزی است تاکید کرد: کاهش روند مهاجرت از روستا به شهر را می توان نتیجه مهم توسعه صنایع کوچک تبدیلی و تکمیلی برشمرد.
به گفته برنو، ایجاد زمینه های مناسب برای افزایش مهارت ها و شکوفایی استعدادهای روستاییان از اثرات توسعه صنایع تبدیلی است.
مدیرصنایع کشاورزی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی بابیان اینکه رشد صنایع تبدیلی، کشاورزی را توجیه پذیر و اقتصادی تر خواهد کرد افزود: این کار همچنین تحریکی برای ایجاد کارخانه و به دنبال آن کشت محصول و در نهایت ایجاد امیدواری در کشاورزان خواهد بود.
وی کاهش ضایعات و ایجاد امنیت غذایی را از وظایف صنایع تبدیلی دانست و تصریح کرد: هدفی مهمتر از نگه داشتن کیفیت محصول تولیدی در صنایع کشاورزی وجود ندارد.
برنو با اشاره به وضعیت مناسب این صنایع در آذربایجان شرقی افزود: در تلاش هستیم تا تمامی محصولات تولیدی استان را در حد مطلوب فرآوری کنیم و تا این محصولات حداقل یک نوع از فرآیندهای تبدیلی را بگذرانند لذا براساس برنامه چهارم توسعه، مدیریت صنایع کشاورزی استان متعهد به افزایش سطح فرآوری محصولات در زیر بخشهای کشاورزی تا سقف یک میلیون و 400 هزار تن بوده که این میزان هم اکنون به یک میلیون و 570 هزار تن رسیده است که قرار است تا پایان برنامه پنجم، یک میلیون و 200هزار تن محصول فرآوری شده بر میزان آن افزوده شود.
برنو با تاکید بر اینکه کشاورزان ارزش افزوده مناسبی را پس از برداشت در صنایع تبدیلی از آن خود می کنند یادآورشد: در سال های اخیر از طریق دولت و بنگاه های اقتصادی زودبازده، تسهیلات درخور توجهی به صنایع تبدیلی اختصاص یافته و بسترهایی برای فعالیت کشاورزان مهیا شده است.
وی با بیان اینکه اصلاح روش های ساده و محلی مانند خشک کردن و تهیه فرآورده های مخلف کشاورزی در جلوگیری و کاهش ضایعات موثر است افزود: توجهی ویژه به اصلاح ماشین های برداشت، حمل و نقل و انبار نیز در کاهش ضایعات محصولات کشاورزی موثر خواهد بود و در این مسیر توجه به طراحی و استانداردسازی روشهای بسته بندی کلی و جزیی، بخصوص میوه و سبزی براساس شناخت نیازهای محصول از نیازهای اجرایی کاهش ضایعات است.
مدیرصنایع کشاورزی سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه تعریف و تهیه سیستم کنترل کیفیت HACCP برای محصولات استراتژیک وشناخت نقاط کلیدی ایجاد خسارت راهکاری مهم برای کاهش ضایعات محسوب می شود ادامه داد: سنتی بودن کشاورزی از تولید تا برداشت را باید از علل اصلی و مهم ضایعات محصولات کشاورزی دانست و باید گفت وجود انبارها و سردخانه ها در کنار قطب های تولید، دلیلی برای کاهش ضایعات خواهد بود.
وی با بیان اینکه فرسوده بودن ماشین آلات نگهداری و فرآوری محصولات کشاورزی نقشی مهم در ایجاد ضایعات کشاورزی دارد، تصریح کرد: ناکافی بودن نیروی انسانی متخصص به ویژه در مدیریت واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی را باید از دلایل تاثیرگذار در ایجاد ضایعات محصولات کشاورزی قلمداد کرد لذا نظارت متخصصان صنایع تبدیلی و تکمیلی در کاهش ضایعات اثرات بسیاری دارد.
نظر شما