۲۸ آذر ۱۳۹۰، ۱۰:۲۳

سعید فلا‌ح‌فر در گفتگو با مهر:

شورای خرید آثار هنری، بنگاه خیریه شده است

شورای خرید آثار هنری، بنگاه خیریه شده است

دبیر اجرایی جشنواره تجسمی جوانان عقیده دارد که شورای خرید آثار هنری به بنگاه کمک رسانی به افراد بی بضاعت تبدیل شده و نقش بنگاه خیریه را پیدا کرده است.

 سعید فلاح فر، هنرمند، منتقد هنری و مدرس دانشگاه با توجه به اهمیت شورای خرید آثار هنری به خبرنگار مهر گفت: در تمام دنیا وقتی یک نهاد دولتی که قرار است جمعی از شناخته شده ترین ها را در خود جای دهد شکل می گیرد، ابتدا به آن اعتبار کاری می دهند بعد بودجه.

وی افزود: شورای خریدی در ایران تشکیل شد که علی رغم اینکه  من ماه هاست در موزه هنرهای معاصر کار می کنم و هر روز اینجا هستم آنها را ندیدم. مدتهاست که این شورا به فراموشی سپرده شده است.

وی ادامه داد: مدتها بود که این شورا به دنبال دیدار با آقای شالویی بودند و می خواستند که با او به توافق برسند و در مورد خرید و همچنیم مسائل مالی به همفکری نهایی رسیده و کار کنند ولی نه تنها این جلسه محقق نشد بلکه کلا شورا هم از تب و تاب افتاد و دیگر کار نمی کند.

فلاح فر با خرده گرفتن از وضعیت خرید آثار هنری این وضع به وجود آمده را اسفبار خواند و بیان کرد: شورای خرید و یا اصولا مدیریت امور تجسمی وزارت ارشاد اگر می خواهد به کسی کمک کند به دنبال راهکار دیگری بگردد و اصولا نام شورای خرید را بی اعتبار نکنند.

وی که دبیر اجرایی جشنواره تجسمی جوانان هم هست در ادامه گفت: متاسفانه شورای خرید به بنگاه کمک رسانی به افراد بی بضاعت تبدیل شده و از کار اصلی خود دور مانده است.

وی شورای خرید را به کمیته امداد بیشتر شبیه دانست و افزود: توجه به یک اثر برای خرید آن هم توسط شورایی مانند شورای خرید آثار هنری که مجمعی از انتخاب شده هاست معنی خاصی دارد که متاسفانه به این جریان هیچ توجهی نمی شود. این شورا از آخرین اکسپویی که برگزار شد تعدادی کار خریده که حتی نمی توان آنها را در یک نمایشگاه گنجاند.

فلاح فر خاطر نشان کرد: وقتی یک شورای معتبر از کسی خرید کند بی شک او باید این خرید را در رزومه خود جای دهد و سر خود را بالا بگیرد ولی الان به هیچ وجه اینگونه نیست و صرفا خرید از کسانی صورت می گیرد که به کمک احتیاج دارند و نه کسانی که کارهایشان کیفیت لازم را داراست.

وی خرید یک کار بی کیفیت را برای بر باد بردن اعتبار شورای خرید کافی دانست و گفت: اگر یک دانشگاه یک مدرک دکترای جعلی ارائه دهد به منزله زیر سوال بردن مدرک تمام دکتراهای دانشگاه خود است. اگر شورای خرید حتی یک اثر بی اعتبار و بی کیفیت را در لیست خرید خود بدهد و آن را بخرد تمام خرید های قبلی و بعدی خود را هم از درجه اعتبار ساقط می کند.

به گزارش مهر، هیات وزیران؛ بنا به پیشنهاد مشترک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و به استناد بند (119) قانون بودجه سال 1390 کل کشور، آئین‌نامه اجرایی نحوه خرید آثار هنرى منقول و غیر منقول را تصویب کرد.

 بر این اساس، آثار هنری مشمول این آئین‌نامه صرفاً از طریق سفارش ساخت، تولید و خرید به شورای ارزیابی و خرید آثار تجسمی مستقر در دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انتخاب و خرید اثر از طریق نگارخانه‌های دارای مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سطح کشور.

بر اساس مصوبه دولت، قیمت‌گذاری آثار هنری برحسب توافق طرفین صورت می‌گیرد و کارگروهی در مرکز و استان ها به انتخاب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری بر آن نظارت خواهند کرد.

دستگاه مجری طرح‌های عمرانی در انتخاب، خرید و نصب آثار هنری باید با نظر دستگاه بهره‌بردار مربوط اقدام کند و آثار هنری خریداری‌شده در محل همان ساختمان و بنایی که بودجه خرید اثر از محل اعتبار آن تأمین شده است، نصب و به عنوان اموال (منقول یا غیرمنقول) به ثبت رسیده و نگهداری می‌شود.

بر این اساس، دستگاه های اجرایی در انتخاب و خرید آثار هنری باید به نحوی اقدام کنند که به یک یا چند رشته یا هنرمند خاص محدود نشود و تنوع موضوعی و بصری آثار مورد توجه قرار گیرد.

محمود شالویی مدیر کل دفتر امور تجسمی وزارت ارشاد، ناصر آراسته نقاش، حمید عجمی عضو انجمن خوشنویسان، شاهرخ دیلمقانی مدیر اجرایی نمایشگاههای موزه هنرهای معاصر، منوچهر مغاری مدیر نظارت بر آثار هنرهای تجسمی نگارخانه‌ها و محمدعلی زارع معاون دفتر هنرهای تجسمی را به عنوان اعضاء شورای خرید انتخاب کرده بود.

کد خبر 1485656

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha