پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۲۶ آذر ۱۳۹۰، ۱۴:۵۵

سوهان قم به ثبت میراث‌فرهنگی می‌رسد

سوهان قم به ثبت میراث‌فرهنگی می‌رسد

قم - خبرگزاری مهر: سوهان قم که از گذشته مورد استقبال بسیاری از زائران و گردشگران این استان بوده است در فهرست آثار ملی کشور به ثبت می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری مهر، اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان قم در نظر دارد فرآیند تولید سوهان را که از گذشته به عنوان مهمترین سوغات این شهر است را در فهرست میراث آثار ملی کشور اضافه کند.

این گزارش می‌افزاید، قدمت پخت سوهان به طور دقیق مشخص نیست، ولی گفته می‌شود، زمانی که ساخت صحن مطهر حضرت معصومه(س) دردوره قاجار به پایان رسید، فردی به نام ملا ابراهیم شماعی در مراسم افتتاحیه غذای جدیدی تهیه کرده بود که در آن زمان حلوا نام داشت و پس از آن مراسم به سوهان تغییر نام داد.

براساس این گزارش، پرونده سوهان در چهارمین دوره همایش شورای سیاستگذاری ثبت ارائه می‌شود تا در صورت تأیید در فهرست میراث فرهنگی کشور قرارگیرد.

گفتنی است، سوهان قم یکی از محصولات صادراتی این استان است که همواره به کشورهای اروپایی و عربی صادر می‌شود.
 

کد خبر 1485794

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha