به گزارش خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ؛ دكتر مهدي سمسار در بيست و پنجم اسفند 1307 در بوشهر متولد شد. در طي زندگي آرام و پربار خود آثار درخشان و ماندگاري را خلق كرد. سمسار دوران كودكي دبستان و دبيرستان را در شيراز سپري كرد. از همان نوجواني عشق به مطالعه در او وجود داشت. بيشتر مجلات مطرح آن زمان را مي خواند. در مسابقه ايي كه مجله اميد گذاشته بود، شركت كرد و با اينكه سني نداشت ، برنده شد. موضوع مورد مسابقه اين بود به نظر شما بايد ايران به صورت فدرال اداره شود؟ سمسار با پاسخ محكم منفي و قاطع خودش در طي مقاله اي برنده اين جايزه شد و مقاله اش در نشريه اميد چاپ شد.
سمسار با ديپلم از شيراز راهي تهران شد و در كنكور دانشگاه شركت كرد. و در رشته داروسازي قبول شد و دكتراي خود را در اين رشته گرفت. علاقه او به روزنامه نگاري همچنان پا برجا بود. به همين سبب ليسانس روزنامه نگاري را هم از دانشگاه تهران گرفت. و براي ادامه تحصيل در رشته روزنامه نگاري به پاريس رفت و رساله پايان نامه اش با نمره بسيار عالي تحت عنوان روزنامه نگاري در ايران 1320 تا 1332 گذراند.
دكتر سمسار در سن 21 سالگي معاون سردبير روزنامه كيهان شد. و همچنان در رشته ي داروسازي تلاش هايي علمي از خود به يادگار نهاد و به مقام دانشياري رسيد.
از دكتر سمسار آثار علمي و تحقيقاتي در رشته داروي سازي به جاي مانده است كه برخي از آنها هنوز تدريس مي شود.
شهرت دكتر سمسار علاوه بر سردبيري كيهان، كتابهاي اوست. ترجمه جنگ داخلي اسپانيا، در دو جلد اثر هيوتامس در هزار صفحه. سمسار براي اولين بار كتاب جمال عبدالناصر را تحت عنوان فلسفه انقلاب مصر را به فارسي برگرداند.
از ديگر ترجمه هاي ارزشمند دكتر سمسار مي توانيم از كتابهاي : استالين اثر رابرت كانكونست نجات اصفهان از ژان كريستوف روفن، كتاب خواندني قرن من نوشته ميشل وينوك و چندين كتاب را نام برد.
از دكتر سمسار آثار چاپ نشده اي به جا مانده است كه قرار است زير نظر همسرش ؛ گيتي سمسار منتشر شود. همچنين يادداشتهاي وي در دورانهاي زندگي زير نظر علي دهباش منتشر خواهد شد.
دكتر سمسار پس ازتحمل يك دوره بيماري ، درساعت يازده صبح روز چهارشنبه 25 دي ماه 1381 در بيمارستان تيه واقع در حومه پاريس ، زندگي را بدرود گفت .
نظر شما