۳۰ آذر ۱۳۹۰، ۱۰:۳۸

در کهگیلویه و بویراحمد/

دانشنامه فرهنگ و تمدن تدوین می شود/ لزوم جلوگیری از فراموشی فرهنگ بومی

دانشنامه فرهنگ و تمدن تدوین می شود/ لزوم جلوگیری از فراموشی فرهنگ بومی

یاسوج - خبرگزاری مهر: رئیس حوزه هنری کهگیلویه و بویراحمد از آغاز تدوین دانشنامه فرهنگ و تمدن استان در حوزه هنری خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا پارسیان نژاد صبح چهارشنبه در نشست پژوهشی تدوین دانش نامه فرهنگ و تمدن استان گفت: دانش نامه فرهنگ و تمدن استان مجموعه ای جامع برای شناخت و معرفی پیشینه فرهنگی و طبیعی استان به همراه گردآوری و طبقه بندی اسناد و معرفی چهره فرهنگی استان است.

وی بیان کرد: این طرح از جمله طرح های مصوب ارتقای شاخصهای فرهنگی است که توسط حوزه هنری و با همکاری پژوهشگران استان تدوین می شود.

رئیس حوزه هنری کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: تاکنون این طرح به شکل جامع در استان کار نشده اما تلاش هایی صورت گرفته که کافی و مستمر نبوده است.

پارسیان نژاد بیان داشت: پژوهش لازمه شناخت است و باید با پژوهشهای ماندگار، فرهنگ و هنر استان را از خطر فراموشی نجات دهیم.

رئیس حوزه هنری استان همچنین گفت: حمایت از آثار تولیدی هنری نیز در این حوزه در دستور کار قرار گرفته است و این حوزه آمادگی حمایت از هنرمندان در این خصوص را دارد.

مفاخر استان ناشناخته مانده اند

معاون پژوهش و آموزش حوزه هنری استان نیز در این نشست گفت: برای جلوگیری از فراموشی آیینها، سنتها و باورها و فرهنگ و هنر استان راهی جز ثبت و ضبط آنها نداریم.

علی شامیری افزود: این استان مفاخر زیادی داشته که ناشناخته مانده و در گذر زمان فراموش شده اند.

وی بر معرفی مفاخر استان در این دانش نامه تأکید کرد و گفت: این دانش نامه با اهداف گردآوری و طبقه بندی اسناد درباره تمدن و فرهنگ استان، تلاش برای معرفی چهره های فرهنگی، هنری، مذهبی و... همچنین پیوند جوانان استان با گذشته فرهنگی و جلوه های تاریخی خود و ایجاد بسترسازی فرهنگی برای جوانان استان تدوین می شود.

وی یادآور شد: تاریخ و جغرافیای تاریخی، مردم شناسی، هنر و ادبیات، بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری استان در این طرح مورد بررسی قرار می گیرند.

شامیری بیان داشت: ادبیات شفاهی، ترانه ها، افسانه ها، بازیها، آیینها، هنرهای سنتی، سوگواریها، پوشش و .. در بخش مردم شناسی این دانش نامه مورد بررسی قرار می گیرند.

پژوهش فرهنگی فراموش شده بود

در ادامه یکی از پژوهشگران استان نیز گفت: پژوهش فرهنگی از سوی برخی دستگاههای فرهنگی به فراموشی سپرده شده است.

فیض الله افرازی زاده افزود: اگر چه باید سالها پیش این کار انجام می شد اما اکنون هم دیر نشده و می توان با برنامه ریزی صحیح در این راستا تلاش کرد.

یکی دیگر از پژوهشگران استان نیز در این نشست گفت: کارهای مانده زیادی در بخش پژوهش فرهنگی و هنری در این استان وجود دارد.

فریدون داوری بیان کرد: جبران عقب ماندگیها در این زمینه نیازمند عزم عمومی و حمایت مسئولان است.

کد خبر 1489353

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha