پیام‌نما

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ وَمَنْ تَابَ مَعَكَ وَلَا تَطْغَوْا إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ * * * پس همان گونه که فرمان یافته ای ایستادگی کن؛ و نیز آنان که همراهت به سوی خدا روی آورده اند [ایستادگی کنند] و سرکشی مکنید که او به آنچه انجام می دهید، بیناست. * * * پايدارى كن آن‌چنان ‌كه خدا / داد فرمان ترا و تائب را

۲۹ دی ۱۳۸۳، ۰:۲۸

مشكلات دارويي كشور از منظري ديگر

بيماران و داروسازان ؛ هر دو ناراضي

دبير انجمن داروسازان با اشاره به تعرفه 250 توماني حق نظارت فني داروخانه ها براي نسخ بالاي هزار تومان مي گويد : متاسفانه به دليل اينكه حق نظارت فني داروسازان بسيار پايين است، بسياري از آنها از انجام نظارت فني بر روي نسخ سر باز مي زنند . اين در حالي است كه بسياري از بيماران مي گويند در بسياري از داروخانه ها بيش از اين مقدار به عنوان نظارت فني از بيمار گرفته مي شود و به معناي واقعي نظارتي هم بر نسخ صورت نمي گيرد .

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر بسياري از بيماران پس از خروج از داروخانه از سوي مسوول فني داروخانه راهنمايي نمي شوند و  داروسازان حتي از چگونگي مصرف دارو نيزبيماران را مطلع نمي كنند .

در اين ميان پزشكان داروساز كه در داروخانه ها تنها به فروشندگان دارو تبديل شده اند ، هم مي گويند : در آمد ما از يك تزريقاتي هم پايين تر است و تعرفه داروخانه ها با زحمات چندين ساله ما همخواني ندارد .

   دكتر سيد جمال سعيد واقفي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر در اين باره  مي افزايد : بالاخره در 16 دي ماه سال جاري حق نظارت فني دارو سازان براي اولين بار توسط نظام پزشكي اعلام شد.

وي تصريح كرد: بعد از تصويب قانون نظام پزشكي حق نظارت فني دارو سازان نيز توسط همين سازمان تعيين و به انجمن ابلاغ شد، بر اساس اين ابلاغ نسخ تا يك هزار تومان حق نظارت آن 175 تومان و نسخ بيش از يك هزار تومان حق نظارت آن 250 تومان است.

دبير انجمن دارو سازان ايران خاطر نشان مي كند : براي رفع مشكل حق نظارت فني، انجمن بارها و بارها اقدام كرده و مراتب نارضايتي داروسازان را به نظام پزشكي اعلام كرده ايم اما هيچ تاثيري نداشته است و آخرين قيمت هاي اعلام شده از طرف نظام پزشكي نيز تفاوت چنداني با قيمت هاي قبلي ندارد.

دكتر واقفي در مورد عدم رسيدگي به كار داروسازان مي گويد : متاسفانه بسياري از دارو سازان به دليل پايين بودن حق نظارت فني، از انجام وظايف خود سر باز مي زنند، در مواردي هم كه اين بي توجهي باعث بروز اتفاقي براي بيماران شود با شكايت آنها سريعا فرد خاطي به دادگاه انتظامي بدوي نظام پزشكي براي رسيدگي معرفي مي شود.

وي در مورد نحوه كار داروسازان در داروخانه ها  مي افزايد : آنها موظفند كه نسخه را به طور كامل براي بيمار توضيح داده، اثرات سوء داروها و احيانا اگر تداخلي دارند را به اطلاع پزشك مربوطه برسانند، البته در داروخانه هايي كه از نظر تعداد مراجعه كننده معمولا شلوغ هستند با كمبود داروساز مواجه ايم.

دبير انجمن داروسازان در مورد فروش اقلام ديگري كه در داروخانه ها به فروش مي رسد  مي گويد : اين كالا ها همه قيمت مصرف كننده دارند و طبق قانون از لوازم آرايشي و بهداشتي تنها 15 درصد و از داروهاي داخلي 6/17 درصد و از داروهاي خارجي 10 تا 15 درصد به داروخانه ها مي رسد.

به هر حال مشكلات بهداشت و درمان كشور فرا بخشي است و همه دست اندركاران ذيربط در اين بخش از بهيار و پرستار گرفته تا تكنسين ه او متخصصان بيهوشي و اتاق عمل و پزشك و داروساز و همه و همه ناراضي و گله مندند ودود اين همه نارضايتي فقط به چشم بيمار مي رود .

کد خبر 149338

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha