پیام‌نما

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ وَمَنْ تَابَ مَعَكَ وَلَا تَطْغَوْا إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ * * * پس همان گونه که فرمان یافته ای ایستادگی کن؛ و نیز آنان که همراهت به سوی خدا روی آورده اند [ایستادگی کنند] و سرکشی مکنید که او به آنچه انجام می دهید، بیناست. * * * پايدارى كن آن‌چنان ‌كه خدا / داد فرمان ترا و تائب را

۸ دی ۱۳۹۰، ۱۲:۰۳

اراکی:

کرسی فقه ارتباطات در حوزه ایجاد شود

کرسی فقه ارتباطات در حوزه ایجاد شود

قم - خبرگزاری مهر: مدیر موسسه اندیشه فکر اسلامی گفت: حوزه باید وارد مباحث نوین فقهی شود و کرسی فقه ارتباطات را راه اندازی کند.

به گزارش خبرنگارمهر، آیت الله محسن اراکی بعد از ظهرچهارشنبه در همایش فقه ارتباطات در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اضافه کرد: فقه ارتباطات یکی از مهم‌ترین مباحثی است که باید در حوزه‌‌ها پیگیری شود در حالی که هنوز متاسفانه در این زمینه فتح بابی هم صورت نگرفته است.

وی با اشاره به تعاریف مطرح شده از فقه در تعریف فقه ارتباطات اظهار داشت: فقه ارتباطات به نظام اطلاع‌رسانی و تبادل معلومات درون جامعه می‌پردازد و موضوع آن نیز احکام مترتب بر مسایل ارتباطی است.

مؤسس مرکز اسلامی انگلیس با بیان اینکه باید میان فقه ارتباطات با معاشرت و تبلیغ و تفاوت قایل شد اظهار داشت: فقه کلان و خرد اگرچه در هم تنیده است اما هرکدام موضوعات متفاوتی برای بحث دارد.

اراکی، حقوق ارتباطات، معاملات مربوط به اطلاعات و معلومات و احکام تکلیفی از ناحیه وجوب یا حرمت را از جمله موضوعات فقه خرد برشمرد.

آیت‌الله اراکی با اشاره به لزوم بررسی احکام تکلیفی فقه ارتباطات خرد گفت: این فقه به لحاظ تنوع اطلاع‌ رسانی از بعد فقهی به بخشهای زیادی مانند اشاعه‌ای، تعلیمی، تربیتی، تهییجی، ترویجی، تخویفی و... قابل تقسیم است.


استاد حوزه علمیه قم اضافه کرد: ضرورت و اهمیت شرعی فقه ارتباطات، حدود کلی و وظایف دولت در ایجاد سیستم ارتباطات و نظارت، امنیت ارتباطات و... از جمله موضوعاتی است که در فقه کلان به آن پرداخته می‌شود.

تاکید بر ایجاد کرسی فقه ارتباطات

اراکی استراتژی ارتباطات و اهداف را از دیگر این موضوعات برشمرد و از حوزه خواست تا با راه اندازی کرسی فقه ارتباطات بیش از گذشته به این موضوعات بپردازد.

اراکی افزود: آزادی ارتباطات و حدود آن، احکام کنترل اطلاعات، جرائم ارتباطی، جنگ ارتباطات و تعاون و همکاری ارتباطی از دیگر موضوعات فقه کلان است و دایره وسیعی برای تحقیقات فقهی در اختیار محققان قرار می‌دهد.

یادآور می‌شود: این همایش اولین همایش با موضوع فقه ارتباطات بود که از سوی مؤسسه سروش حکمت مرتضوی، با همکاری برخی نهاد‌ها از جمله پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری دفتر تبلیغات اسلامی و مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما برگزار شد.

کد خبر 1495835

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha