به گزارش خبرنگار پارلماني مهر، ولي رعيت نماينده مردم قائم شهر ، در نطق پيش از دستور خود ، در فصل بررسي بودجه در مجلس خواستار توجه به دانشگاه هاي كشاورزي براي بالا بردن مديريت توليد ، كاهش هزينه هاي توليد با هدف افزايش رقابت و ورود به بازار جهاني همچنين توجه به مكانيزاسيون و صنايع بسته بندي در كشاورزي ، بيمه كشاورزان ، خريد تضميني پرداخت خسارات و تسهيلات بانكي براي اين قشر توليد گر شد .
ولي رعيت ،عدم ثبات در سياست گذاري و استراتژي مشخص در اقتصاد كشور را عامل بيكاري جوانان خواند و با اشاره به عدم تحقق ايجاد سالانه 400 هزار فرصت شغلي در برنامه دوم و 700 هزار فرصت در برنامه سوم گفت: در پايان سال 85 هشت ميليون نفردر ايران بيكار خواهند بود كه اين مهم توجه ويژه در نظام را مي طلبد .
وي تصريح كرد : جذب سرمايه و توريسم نيازمند عزم ملي ، بخشهاي قانونگذاري ، اجرايي و نظارتي است .
ناطق بعدي دكتر حسين حسني نماينده مردم نايين ، كاهش 13 الي 14 درصدي بودجه سلامت و بهداشت در بودجه سال 84 را نشان دهنده عدم تفكر سلامت نگر در اين برنامه خواند و گفت : سلامت ازنشانه ها توسعه يافتگي و از مطالبات اساسي مردم است و زير بناي اصلاحات تامين سلامت مردم است .
وي گفت : سال آينده وزارت بهداشت 400 ميليارد تومان كسري بودجه خواهد داشت .
حسني با اشاره به رشد كمتر از يك درصدي بودجه بهزيستي در بودجه سال 84 گفت : از 11ميليون فقيرمطلق ايراني تنها 5/4 ميلون نفر تحت پوشش بهزيستي هستند و يك ميلون نفر گرسنه هستند .
نماينده مردم نايين با اشاره به افزايش 30 درصدي هزينه هاي دولت در بودجه سال 84 ، جهت گيري بودجه را در راستاي كارامدي دولت ، افزايش توليد داخلي و كاستن از هزينه هاي غير ضروري ندانست و گفت : با همين سقف بودجه با بهره وري بيشتر مي توان كشور را بهتر از اين اداره كرد .
حسني ، همچنين شهرستان نايين را محرومترين شهرستان اصفهان خواند و خواستار توجه به صادرات فرش و معادن غني اين شهرستان شد .
سيد رضا نوروززاده ناطق ديگر پيش از دستور امروز مجلس مصوبات مجلس هفتم را آزمودن دوباره آزموده ها خواند ، وي برداشت از حساب ذخيره ارزي براي خشكسالي ، تثبيت قيمتها ، كاهش نرخ سود بانكي را از جمله اين مصوبات برشمرد و گفت : گوش مردم با شعار فقر زدايي و عدالت اجتماعي پر شده است و ديگر پذيراي شعار نيستند بلكه منتظر برنامه هاي عملي اند . وي با اشاره به تجربه تركيه در يك رقمي ساختن نرخ رشد بعد از 3 دهه آن هم با كمك كشور هاي استعماري ، گفت كه اين كار جز با طي مراحلي از جمله پايان طرح هاي نيمه كاره و مشاركت همه جانبه در مدت زماني معقول ممكن نيست .
نماينده مردم اسفراين دوبرابر شدن فرصت اشتغال در سال 83 نسبت به سال 75 را از دستاوردهاي دولت خواند و گفت : اگر اكثريت نمايندگان مجلس قصد كمك دارند اجازه دهند ديدگاه طي شده ادامه يابد و به جاي تخريب عملكرد و چهره ها ، برنامه هاي خود را ارائه دهند .
آخرين ناطق پيش از دستور جلسه امروز مجلس رسول صديقي نماينده مردم بناب بود . وي با بيان اينكه درصورتي جمهوري اسلامي ايران مي تواند راه پيشرفت را پيموده و به جايگاه واقعي خود در منطقه دست يابد كه چشم اندازي روشن و مشخص و يكپارچگي و وحدت عمل داشته باشد گفت : خوشبختانه امروز همه گروه ها شعار خدمت صادقانه ميدهند و طبيعي است كه در
آستانه انتخابات بحث در باره برنامه ها بالا گيرد ، اما اگر برخي جريانات سياسي به جاي ارائه برنامه ، به ابزار هاي تخريبي روي آورند با صدمه ديدن اميد درمردم و ايجاد ياس ديگر نمي توان به مشاركت حد اكثري در انتخابات اميد داشت .
وي با انتقاد از حرمت شكني و ترور شخصيت روساي جمهور گذشته گفت : آيا در همه اين سالها روساي جمهور جز با راي مستقيم مردم برگزيده شده اند و آيا كشور زير نظر مقام ولايت فقيه كه نظارت عاليه بر اداره كشور دارند اداره نشده است و آيا هاشمي و خاتمي جز اين راه پيموده اند ؟
نماينده مردم بناب با اشاره به كاهش تورم از 49 در صد به 15 درصد در 10 سال گذشته و افزايش نرخ رشد 3 درصدي به 6/7 در صد و كاهش ريسك سرمايه گذاري در كشور به شهادت موسسه بين المللي فيچ فرانسه كه ايران را يكي از مناسب ترين كشورها براي سرمايه گذاري خوانده است گفت : آيا شايسته است دولتهايي را كه جز عشق خدمت به مردم محروم و شكوفايي كشور دغدغه اي نداشته اند ناموفق جلوه دهيم .
صديقي افزود : بالابردن مطالبات غير قابل تحقق در مردم در آستانه انتخابات كل كشور را درآينده دچار مشكل مي سازد ، دوره تخريب و حذف ديگران در انتخابات گذشته است و مردم فرق آن را با نقد و بررسي مي دانند .
نظر شما