۱۴ دی ۱۳۹۰، ۱۳:۵۵

گزارش مهر از خانه سینما- 3/

عسگرپور: تابع قانونیم

عسگرپور: تابع قانونیم

مدیرعامل خانه سینما ضمن تشریح جزئی مشکلات بود آمده در میان معاونت سینمایی و خانه سینما بر پایبندی به قانون تأکید و تصریح کرد: ما با وکلای زیادی درباره موضوع خانه سینما صحبت کردیم مطمئن باشید ما خودمان را قانونی می دانیم و تابع قانونیم.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما در نشست مطبوعاتی در خصوص مشکلات اخیر، گفت: بخش عمده‌ای از رفتارهایی که امروز با آن مواجهیم حاصل اطلاعات اشتباهی است که مطرح می‌شود. یک نفر که عقل کل است و سابقه صنفی نیز داشته اطلاعاتی به طور اشتباه به مسئولان می‌رساند. این نگاه خوشبینانه به موضوع است.

وی افزود: اما نگاه بدبینانه این است که ما در ایام نزدیکی به جشنواره فجر هستیم چرا باید چنین بی‌تدبیری در این زمان صورت گیرد؟ من درباره انتخابات مجلس صحبت نمی‌کنم خود آنها این موضوع را مطرح می‌کنند که اگر به این هم فکر کنیم اوضاع بدتر است در فضایی که کشورمان نیاز به آرامش دارد چرا باید چنین اتفاق‌هایی بیفتد؟

عسگرپور ادامه داد: من در قدیم نگران شأن مسئولان دولتی بودم اما حالا اینگونه فکر نمی‌کنم چون با اتفاقات پیش آمده احساس می‌کنم حتما لیاقتشان این است. اینکه مطرح می‌شود صنف‌ها باید در درون دولت باشند قطعا یک پروژه شکست خورده است. اساسنامه خانه سینما که در سال 66 تصویب شده در آن عنوان شده که مجمع عمومی باید با آحاد سینما برگزار شود در صورتیکه در آن موقع 15 نفر در خانه سینما بوده است اما ما حالا بیش از 5 هزار نفر عضو داریم چطور می‌شود مجمع عمومی با این تعداد برگزار شود این بیشتر شبیه یک انیمیشن است.

وی در ادامه عنوان کرد: امروز با 20 سال پیش متفاوت است این موضوع مهمی است که باید به آن توجه کنیم. همانطور که می‌دانید ما چند موضوع را در خانه سینما پیگیری می کنیم شاید بخشی از همین دعواها به خاطر پیگیری این موضوعات است.

مدیرعامل خانه سینما این موضوعات را چنین برشمرد: استقرار نظام صنفی در مدیریت فرهنگی، در این بخش ما از مجلس گله‌مندیم برنامه توسعه را تصویب می‌کند اما پیگیری نمی‌کند که آیا آنها اجرا شده‌است یا خیر؟ دولت موظف بوده در پایان برنامه چهارم توسعه کارهایی را انجام دهد در صورتیکه این برنامه تمام شده و برنامه پنجم هم در حال حاضر آغاز شده است اما هیچ گزارشی به مردم ارائه نشده است.

وی افزود: دومین موضوع تاسیس صندوق بیمه بیکاری و موضوع بعدی تصویب طرح امنیت شغلی است. آنها می‌خواهند صنف‌هایی را تشکیل دهند که از آنها درباره این مسائل سئوال نکنند. ما آمادگی حضور در دادگاه را داریم و قطعا به قانون تمکین می‌کنیم. نمی‌دانم این تصمیمات عجولانه، حرف‌های ضد و نقیض که از مسئولان در ارشاد می‌شنویم چرا باید قبل از برگزاری دادگاه قانونی مطرح شود.

وی تاکید کرد: برخورد ریاکارانه نکنید بهتر است روشن صحبت کنید؛ ما به قانون امیدواریم و موضوع را پیگیری می‌کنیم. رئیس دو قوه در جریان موضوعات پیش آمده هستند و ما از کمک آنها استفاده می‌کنیم. همانطور که عنوان کردم ما 3 یا 4 موضوع داریم که در حال پیگیری آن هستیم حال می‌خواهند اسم آن را بگذارند همراهی با بی‌بی‌سی یا هر چیز دیگر! اگر آنها تضمین می‌کنند این موضوعات را پیگیری می‌کنند ما اصراری به ماندن نداریم.

عسگرپور با اشاره به صحبت‌های اخیر فرج‌الله سلحشور در ارتباط با جشنواره فیلم فجر گفت: چطور است که آقای سلحشور می‌تواند بگوید شرکت در جشنواره فیلم فجر یک بلاهت است و حضور فیلم من مانند بردن قرآن به کاباره است! این دهن کجی به نظام نیست؟ قطعا تاریخ قضاوت می‌کند.

مدیرعامل خانه سینما در پایان صحبت‌هایش عنوان کرد: ما با وکلای زیادی درباره موضوع خانه سینما صحبت کردیم مطمئن باشید ما خودمان را قانونی می دانیم و این موضوع را در دادگاه پیگیری می‌کنیم.

فرهاد توحیدی در ادامه توضیح داد: مدام این روزها درباره این چند نفر در هیئت مدیره صحبت می‌کنند. بهتر است آنها را امروز که در جمع ما هستند برای شما معرفی کنم. محمدمهدی عسگرپور مدیر عامل خانه سیما، سید مهدی خادم بازرس، حسین موئینی، ابراهیم مختاری، امیر اثباتی، مریلا زارعی، دکتر محمد سریر، سیروس الوند، تورج منصوری و من از اعضای خانه سینما هستیم.

محمدمهدی عسگرپور در ارتباط با تشکیل هیئت مدیره موزه سینما که ممکن است یکی از مشکلات مسئولان با خانه سینما باشد عنوان کرد: جلسه‌ای برای تشکیل هیئت مدیره موزه سینما برگزار شد. ابتدا مایل نبودم در آن جلسه حضور داشته باشم اما به آنجا رفتم و معاون سینمایی نیز که از هیئت امنا بودند در این جلسه حضور داشتند ایشان عنوان کردند که در جریان موضوع این جلسه نیست و بهتر است تلفنی هیئت مدیره را انتخاب کنیم. من تاکید کردم انتخاب هیئت مدیره موضوع مهمی است و نمی‌شود تلفنی آن را دنبال کرد و همانطور که می‌دانید تا همین امروز هیئت مدیره قبلی در جایگاه خود مانده است.

وی افزود: مشکل خانه سینما و اختلال در کار آن با قطع بودجه شروع شد. در ابتد اصلا بحث اساسنامه مطرح نبود. اگر خاطرات باشد هیئت مدیره فعلی خانه سینما جلسه‌ای با معاونت سینمایی برگزار کردند و من به عنوان ناظر در آنجا حضور داشتم. شمقدری در آن جلسه عنوان کرد که 3 روز پیش متوجه شده که اساسنامه ما مشکل دارد در صورتیکه برخی دیگر از دوستانشان امروز می گویند که ایشان از مدتها قبل درگیر اساسنامه بوده است.

وی درباره دیدار با رحیم مشایی نیز عنوان کرد: من نمی‌دانم چه وضعیتی است که ما با یک بخشی از دولت صحبت می‌کنیم ولی درباره همین صحبت‌ها باید به بخش دیگر جواب دهیم. قوه مجریه در این کشور وجود دارد که ما نیز با آنها بیشترین تماس را داریم اقتصاد هنر هم در این کشور دولتی تعریف شده است. گلوگاه در تولید و اکران هم در حوزه دولت است داستان جلسه ما نیز که مدتی بعد روشن شد اما موضوع کمک های ما در مجلس پیگیری می شود مطمئنم چیزی دست آنها را نگرفته است تعدادی از بزرگان سینما در جلسه با مشایی حضور داشتند و نظرات خود را شفاف عنوان کردند. نباید اینچنین موضوعات که شفاف بیان می شود برای افراد دیگر برخورنده باشد.

توحیدی در ارتباط با جلسات کمیته مشترک با معاونت سینمایی گفت: این جلسه با حضور من، ابراهیم مختاری و موئینی از طرف خانه سینما و از طرف معاونت سینمایی با حضور خانیان، رجبی فروتن و رسولیان برگزار شد. چندین جلسه برگزار شد اما موضوعات پیش نمی رفت. به طور نمونه درباره حضور نمایندگان خانه سینما و پروانه ساخت در این جلسات صحبت می‌کردیم اما وقتی این کمیته به ارشاد بر می گشت دیگر این موضوع را پیگیری نمی‌کردند. ما جلسات را ترک نکردیم درست است بی نتیجه بود اما خود دوستان به بهانه نبودن عضو هاجلسات را تشکیل ندادند.

عسگرپور درباره مهلت 48 ساعته که در حکمی روز گذشته مطرح شده و در خروجی یک خبرگزاری قرار گرفت گفت: تنها نامه مکتوب که بیانگر موضوع دعوا باشد همین نامه ای است که دیروز منتشر شد. در صورتیکه وزیر ارشاد گفته است که چندین بار به ما تذکر داده اند من نمی دانم کی و کجا؟ چون ایشان را از ابتدای حضورشان در ارشاد تا کنون ندیده ام.

وی افزود: من امروز به عنوان مدیر عامل خانه سینما اگر حکم انحلال یک صنف را مطرح کنم قطعا خنده دار است زیرا آنها هیئت مدیره دارند و خودشان می توانند درباره وضعیت موجود تصمیم بگیرند. قطعا در ارتباط با تمام این اتفاقات یک اساسنامه قانونی وجود دارد. این نامه وجاهت قانونی ندارد و بر اساس رای وحدت رویه دیوان عدالت اداری 556 سال 88 باطل کردن و انحلال با حکم قوه مجریه امکانپذیر نیست ما همچنان منتظر دادگاه هستیم.

وی درباره بحث تحریم جشنواره فجر توسط صنوف خانه سینما عنوان کرد: جشنواره فجر جایگاهی نیست که ما آن را نادیده بگیریم این رویداد حاصل تلاش‌های تمام دست اندرکاران سینماست و همانطور که می‌دانید این جشنواره در ایام خوبی برگزار می‌شود که ما از آن خاطراتی به یاد داریم. در این موضوع بحث تحریم مطرح نبوده و این خلاف فعالیت‌های صنفی است.

عسگرپور ادامه داد: معاونت سینمایی به ثبت شرکت‌ها نامه داده و آنها در جواب عنوان کرده‌اند که ثبت خانه سینما قانونی بوده و حتی تغییر اساسنامه نیز تایید شده‌است. معاونت سینمایی کاملا در جریان این موضوع است. باور کنید بخش عمده دعواها برای پوشاندن کارنامه است یک بار باید همه دعواها را کنار بگذاریم همه ما یک دور نمایی را حس می‌کنیم من پیش از این عنوان کردم که امسال به گونه‌ ای پیش می‌رود که قطعا یک دعوایی راه می‌افتد.

وی تاکید کرد: بهتر است به جای پرداختن به این موضوعات درباره تهاجم فرهنگی فکر کنیم. واقعیت این است که باید برویم به سمت خانه‌ها و ببینیم که ماهواره چه کاری انجام می‌دهد. چه هجمه ای از مردم روزانه از آن استفاده می‌کند. برنامه‌های ماهواره بنیان خانواده‌های ما را نشانه گرفته است. با این وضعیت درست است که چنین دعواهایی را راه بیندازیم.

فرهاد توحیدی در ادامه درباره سازمان سینمایی گفت: اگر سازمان سینمایی قرار است به عنوان یک دورنما تصویر شود باید این موضوع را مد نظر داشته باشیم که لایحه آن باید به مجلس رود و تصویب شود. هر وقت چارچوب سازمان سینمایی اعلام شد اصناف درباره آن صحبت می‌کنند.

وی در ارتباط با استعفای هیئت مدیره فعلی خانه سینما عنوان کرد: استعفا به این معناست که اگر همه سازوکارهای قانونی رعایت شود آگاهی در خانه سینما به درجه‌ای رسیده که فرقی نمی‌کند چه افرادی در هیئت مدیره باشد ما به نمایندگی ازدوستانمان اینجا هستیم هر جمع 7 نفره‌ای که همین نکات عسگرپور را مطرح کنند ما با آنها موافقیم. یکی از برکات این ماجرا بالا رفتن آگاهی صنفی بود. هیئت مدیره بعدی نیز بیانگر وجدان عمومی است فرقی نمی‌کند که چه کسانی در آن باشند.

توحیدی ادامه داد همانطور که آقای عسگرپور عنوان کردند ما تصور می‌کنیم که در کشورمان قانون رعایت می‌شود. اما باید برخی دوستان بدانند که به هزینه‌های این اقدام پی ببرند. ما زور بازو نداریم سلاحمان متانتمان است. وکیل خانه سینما امروز به دیوان عدالت اداری رفته و دنبال ابطال دستور است ما قطعا به ظرفیت نظام امیدوار هستیم.

کد خبر 1501213

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha