پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۷ دی ۱۳۹۰، ۱۲:۱۰

سفر وزیر خارجه ژاپن به عربستان/نفت مهمترین محور مذاکرات است

سفر وزیر خارجه ژاپن به عربستان/نفت مهمترین محور مذاکرات است

رسانه ها خبر دادند در پی تهدید ایران مبنی بر بستن تنگه هرمز، وزیر امور خارجه ژاپن برای بررسی تامین نفت خود راهی عربستان سعودی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آلمان، کوئیچیرو گمبا شب گذشته برای دیدار با مقامات عربستان سعودی وارد ریاض شد.

این سفر در پی تهدید ایران مبنی بر بستن تنگه هرمز انجام شده است و تامین نفت ژاپن و کشورهای اروپایی مهمترین محور مذاکرات سفر 2 روزه گمبا به شمار می رود. اوضاع سوریه، عراق، یمن و توسعه روابط دوجانبه از دیگر محورهای مذاکرات کوئیچیرو گمبا به شمار می رود.

وزیر امور خارجه ژاپن امروز با "عبدالله بن عبدالعزیز" پادشاه عربستان و "عبداللطیف بن راشد الزیانی" دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس دیدار خواهد کرد.

گمبا فردا یکشنبه نیز با "سلمان بن عبدالعزیز" وزیر دفاع و "مقرن بن عبدالعزیز" رئیس دستگاه اطلاعات و "علی النعیمی" وزیر نفت عربستان سعودی دیدار خواهد کرد.

از سوی دیگر رسانه های خارجی اعلام کردند وزیر امور خارجه ژاپن علاوه بر عربستان سعودی به قطر، امارات و ترکیه نیز سفر خواهد کرد.

خاطرنشان می شود "محمدرضا رحیمی" معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران روز سه شنبه اعلام کرده بود در صورتی که صادرات نفت ایران تحریم شود این کشور تنگه هرمز را خواهد بست، ایران همچنین به آمریکا درباره پیامدهای منفی حضور نظامی در خلیج فارس هشدار داد.

عربستان سعودی در پی این تهدید در راستای همسویی با سیاست های ضد ایرانی غرب اعلام کرده است عربستان سعودی ظرفیت تولید روزانه 12 میلون و 500 هزار بشکه نفت را دارد.

کد خبر 1503089

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha