به گزارش خبرنگار مهر، محمد تقی عموزاده چهارشنبه شب در نشست خبری با اشاره به اینکه 30 هزار پرونده تعرض به عرصه های منابع طبیعی در کشور تشکیل شده است، اظهار داشت: 35 درصد این پرونده ها مربوط به زمین خواری است.
وی با بیان اینکه از مجموع اراضی منابع طبیعی کشور هنوز 14 میلیون هکتار سند دار نشده است، ادامه داد: سنددار دار کردن این اراضی تا پایان برنامه پنجم توسعه اجرایی می شود.
عموزاده با بیان اینکه 140 میلیون هکتار عرصه منابع طبیعی در کشور وجود دارد، تصریح کرد: 126 میلیون هکتار از اراضی سند دار شده است.
به گفته این مسئول مهم ترین بحث در مورد اراضی منابع طبیعی بهره برداری از این اراضی است تا با توجه به اصول توسعه پایدار این منابع را بتوانیم مدیریت کنیم.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه سند دار کردن اراضی ملی نیازمند یک اراده و عزم جدی در بحث صیانت و حفاظت از منابع است، عنوان کرد: در این راستا تمامی ارکان نظام و دستگاه های اجرایی در کشور باید همکاری لازم را داشته باشند.
عمو زاده افزود: در خراسان جنوبی چهار هزار پرونده تعرض به عرصه های منابع طبیعی این استان تشکیل شده و در حال رسیدگی است.
اجرای 15 هزار کیلومترکمربند حفاظتی در اراضی منابع طبیعی
وی از اجرای طرح کمربند حفاظتی در اراضی منابع طبیعی کشور خبر داد و افزود: به دلیل کمبود اعتبارات این طرح تا کنون تنها در مناطق بحرانی که خطر تجاوز به اراضی ملی بوده اجرا شده است.
وی بیان داشت: در این طرح گر اراضی جزء منابع ملی تشخیص داده شود و با اراضی مردم هم مرز باشد با ایجاد یک حائل این مرز مشخص می شود تا جلوی اختلافات آینده گرفته شود.
عموزاده با بیان اینکه طرح کمربند حفاظتی تا کنون در 15 هزار هکتار از اراضی منابع طبیعی کشور اجرا شده است، بیان کرد: از این میزان 200 کیلومتر مربوط به استان خراسان جنوبی است.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری تصریح کرد: همچنین برای کم شدن نزاع و اختلافات مردم و منابع طبیعی در مورد مالکیت اراضی و جلوگیری از صدور اسناد خلاف قانون در مورد اراضی دولتی طرح "کاراستر" در کشور در حال اجرا است.
عموزاده با بیان اینکه اجرای این پروژه نیازمند اعتبارات زیادی است، ادامه داد: در این طرح نقشه های جامع از اراضی تهیه می شود که تا کنون چنین نقشه هایی با این کیفیت وجود نداشته است.
نظر شما