پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۲۶ دی ۱۳۹۰، ۱۱:۴۹

با حضور سیلمی نمین؛

کتاب "سراب سیاست" در قم نقد شد

کتاب "سراب سیاست" در قم نقد شد

قم - خبرگزاری مهر: نشست نقد و بررسی کتاب "سراب سیاست" با موضوع واکاوی اندیشه و عملکرد سید محمد موسوی خوئینی‌ها با حضور مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر ایران و نویسنده این کتاب در قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس سلیمی نمین در این جلسه که شامگاه یکشنبه در حاشیه دومین نمایشگاه تخصصی کتاب حوزه برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: اولین نکته‌ای که در خصوص این کتاب باید مورد توجه قرار گیرد ادبیات به کار گرفته شده در آن است که نسبت به ادبیات سایر کتب، مقالات و آثاری که در سال‌های گذشته برای نقد سیاسیون به کار گرفته شده فاخرتر است.

وی افزود: امیدواریم این کتاب مقدمه‌ای باشد که بتوانیم با ادبیات خوب دیگران را نقدی منصفانه و عالمانه کنیم، به نحوی که حتی مخالفین نیز مورد تاثیر آن قرار گیرند.

سلیمی با بیان اینکه ورود به عرصه نقد سیاسیون دشوار است، ابراز داشت: بسیاری از عزیزان که در این عرصه وارد می‌شوند به یک نکته توجه نمی‌کنند و آن نکته این است که اگر شخصیت‌های سیاسی ابتدای انقلاب را مورد نقد قرار می‌دهیم، نقد آنها نقد انقلاب نباشد.

وی ادامه داد: بسیاری از افرادی که در جریان مسائل سیاسی به تدریج دچار انحراف فکری شدند از ابتدا عناصر ناشایستی نبودند و بسیاری از آنها توسط امام راحل در جایگاه‌های حساس قرار گرفتند و اگر قرار بر نقد آنها باشد باید از ابتدای انحراف آنها این کار انجام شود نه اینکه از ابتدا آنها را افرادی منحرف قلمداد کرد.

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با بیان اینکه کتاب سراب سیاست نیز رگه‌ای از این تفکرات را دارد که موسوی خوئینی‌ها از ابتدا دچار مشکلات و انحراف بوده گفت: این مساله یکی از مشکلات اساسی این کتاب است.

وی با بیان اینکه در این کتاب رگه‌هایی را می‌بینیم که گویا نهضت اسلامی ما در مواضع ضد آمریکائی متاثر از انقلاب‌های سوسیالیستی است، بیان داشت: قبل از اینکه انقلاب اسلامی در ایران شکل بگیرد ایران دارای مواضع پررنگی علیه استعمار غرب بود و علمای ما در این زمینه سوابق درخشانی دارند و رهبری مبارزه با استعمار را برعهده داشتند.

سلیمی نمین افزود: القای این مطلب که ما به عنوان مسلمان با آمریکا مشکل نداریم و بحث آمریکا ستیزی برگرفته از انقلاب سوسیالیستی است محل تامل جدی است و باید مواظب باشیم که در این وادی قرار نگیریم.

وی ادامه داد: نهضتی که امام راحل بنیان کرد بر اساس  دو رکن ضد استبدادی و ضد استعماری بنیان نهاده شد و هرگز در این زمینه خدشه‌ای به انقلاب وارد نشده است.

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با بیان اینکه از جمله شخصیت‌هایی که در آن دوران از ادبیات نظام‌های فکری دیگر تاثیر گرفت موسوی خوئینی‌ها بود، ابراز داشت: در این زمینه و در آن شرایط می‌توانیم وی را مورد نقد قرار دهیم و خود وی نیز آن دوره را نقد کرد و تمام کتب تفسیر و نوارهای سخنرانیش را به همین جهت جمع آوری کرد.

وی در ادامه با قرائت بخشی از کتاب که حاوی مضامین مربوط به موضع گیری خوئینی‌ها در ارتباط با تسخیر سفارت آمریکا بود، گفت: این کتاب می‌خواهد به نوعی گرایش موسوی در ارتباط با آمریکا ستیزی را متاثر از نهضت‌های شرقی بداند و این مطلب انحرافی در کتاب ایجاد کرده است.

سلیمی نمین طرح مسائل بی جواب را یکی دیگر از ایرادات این کتاب دانست و اظهار داشت: بسیاری از مطالب مطرح شده از مواضع امام راحل است که بخشی از آن توسط خوئینی‌ها منعکس شده و اگر ما آنها را زیر سئوال بریم مواضع امام را زیر سئوال برده‌ایم.

 دچار حجاب زمان شده‌ایم 

نویسنده کتاب سراب سیاست در ادامه به پاسخگویی نقدهای وارده به کتاب پرداخت و گفت: هدف این کتاب مارکسیست جلوه دادن موسوی خوئینی‌ها نبوده و در جای جای این کتاب بیان شده که وی مارکسیسم نیست ولی افکارش متاثر از این مکتب است.

حجت الاسلام محمد رضا امینی با بیان اینکه یکی از مشکلات ما نسل سومی‌ها در نگارش تاریخ انقلاب این است که دچار حجاب زمان شده‌ایم ادامه داد: در نوشتن جمله جمله این کتاب سعی کردم خودم را در فضای آن دوران قرار دهم و گاهی ممکن بود برای نوشتن یک جمله دو روز وقت صرف کنم تا بتوانم آن فضا را به خواننده انتقال بدهم.
 

کد خبر 1510482

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha