۲۸ دی ۱۳۹۰، ۸:۴۶

گزارش مهر/

قطار دوسالانه هشتم نقاشی به ایستگاه پایانی رسید

قطار دوسالانه هشتم نقاشی به ایستگاه پایانی رسید

دوسالانه ملی نقاشی ایران با معرفی نفرات برگزیده آن در موزه هنرهای معاصر تهران به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرنگار مهر، هشتمین دوسالانه ملی نقاشی ایران شب گذشته، بیست و هفتم دی‌ماه با معرفی نفرات برتر در موزه هنرهای معاصر تهران و با حضور محمود شالویی؛ مدیر مرکز امور تجسمی ارشاد و نیز جمعی از هنرمندان نقاش ایران به کار خود پایان داد.

در این مراسم محمود شالویی در این مراسم گفت: این دوسالانه، دوسالانه‌ای بود که باشکوه هرچه تمام‌تر و استقبالی بی‌نظیر در نیشابور شهر عطار و خیام و... مشهد مقدس و در بارگاه امام رضا(ع) و در تهران و در موسسه فرهنگی هنری صبا برگزار شد.
 
وی از حضور جمع کثیری از هنرمندان در این دوسالانه تشکر کرد و با کنایه به عدم حضور اعضای انجمن نقاشان در این دوسالانه از تمام هنرمندان نقاش خواست در دوسالانه بعدی شرکت کنند.
 
شالویی دوسالانه هشتم را حماسه هنری نامید و بیان کرد: دوسالانه نقاشی از سال 1370 آغاز شد که به جز چهار دوسالانه اول که با نظم برگزار شد باقی دوسالانه‌ها (از سال 1376 تاکنون) به سه‌سالانه یا چهارسالانه تبدیل شده‌اند.
 
وی ادامه داد: این بی‌نظمی‌ها در جامعه نقاشی مایه تاسف و تاثر است زیرا با وجود این همه هنرمند نقاش و این همه عطش و شور و اشتیاق که در آنها هست نمی‌دانم چرا باید دوسالانه با این همه بی نظمی برگزار شود.
 
شالویی در پایان گفت‌: باید دو نکته رعایت شود. اول اینکه عملکرد دوسالانه هشتم مورد واکاوی قرار گیرد تا نواقص و عیوب ان برای دوره نهم رفع شود و دوم اینکه از همین الان دست تمام اساتید و هنرمندان را می‌فشاریم و از همه آنها دعوت می‌کنیم که در دوسالانه بعدی حضور داشته باشند، چه آنهایی که امسال بودند و چه آنهایی که امسال نبودند.
 
در ادامه احمد وکیلی، دبیر دوسالانه به روی صحنه رفت و با قرائت بیانیه هئیت داوران گفت: در هشتمین دوسالانه ملی نقاشی ایران نیز همچون سایر رویدادهای تجسمی کشور، حضور حداقل سه نسل از هنرمندان در کنار یکدیگر از مهمترین ویژگی‌های این رویداد تاثیرگذار هنری است.
 
وی افزود: از دیگر ویژگی‌های هشتمین دوسالانه نقاشی ایران توجه به میراث ارزشمند هنر گذشته این مرز و بوم در بخش رقابتی دوسالانه و مطالعه بر روی قابلیت‌های حکمی بصری مکتب هرات است. نگارگر ایرانی، هنرمندی متفکر، خلاق و حساس بوده که با حکما و متفکرین و عرفا همنشینی و گفتگو داشته است به همین دلیل اثر او بازتاب جهانی خیال‌انگیز است که از بینش الهی ایرانیان و عرفان اسلامی سرچشمه گرفته است.
 
وی بیان کرد: از هر مسابقه‌ و داوری بالاخره برخی موفق و گروهی به ظاهر ناموفق بیرون می‌آیند. از منظر داوران هر رویداد هنری گروهی برگزیده می‌شوند و در نتیجه آثار و هنرمندانی کشف و معرفی می‌شوند اما ارزش‌ها و هنرمندانی نیز ممکن است کشف نشده باقی بمانند چه انکه نتیجه داوری هر نمایشگاه انتخاب تعداد محدودی از اثار هنرمندان شرکت‌کننده است.

وی بر تلاش داوران دوسالانه تاکید کرد و اظهار داشت: هئیت داوران دوسالانه ملی نقاشی ایران اعتقاد دارد تا بهره‌گیری جدید و خلاقانه از سنت‌های هنری ایران و استفاده از انها در آفرینش‌های نقاشانه در روزگار معاصر کاری زیاد در پیش است و آثار واجد شرایطی که از جمیع جهات بر بهره‌مندی خلاقانه از نگارگری ایرانی و مکاتبی همچون مکتب هرات اصرار نموده و تجربه موفقی ارائه کرده باشند دیده نشد اما ضمن قدر نهادن بر تلاش تمامی هنرمندان جوان با انتخاب هفت هنرمند به توجه و تلاش آنها در این مسیر ارج می‌نهد.
 
دبیر دوسالانه ملی نقاشی ایران در پایان گفت: امید می‌رود که هنرمندان جوان با ترکیب خلاقانه مبانی نقاشی ایرانی با دستاوردهای نوین در حوزه هنرهای تجسمی و خلق و خلق تجربیات متنوع زمینه‌های ظهور مکتب‌های نوین ایرانی را ایجاد کنند.
 
در ادامه و باحضور اعضای ایرانی هیات داوران این دوسالانه شامل شهلا حبیبی، واحد خاکدان، یعقوب عمامه‌پیچ، مصطفی گودرزی و احمد وکیلی دیپلم افتخار، تندیس دوسالانه و مبلغ سی میلیونریال به وحیده اکبریان، مریم ابطحی، فرنوش احمدی شیرازی، مریم توکلی، سپیده سحر، سلیم کرمی خولکی و ندا غیوری متعصب اهدا شد.
 
همچنین لوح سپاس و مبلغ بیست میلیون ریال به سالومه گل‌نراقی و محمدعلی خلجی رسید.
کد خبر 1512127

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha