به گزارش خبرنگار مهر، شماره تلفن یک سازمان دولتی روی تلفن همراهت می افتد، وقتی جواب می دهی برادرت از آمریکا آن ور خط است. وقتی علت را جویا می شوی او می گوید از طریق قاچاق صوت توانسته از پهنای باند دیگری استفاده کند و بدون هزینه ساعت ها مکالمه کند.
قاچاق صوت چند وقتی است که با راه اندازی ترمینیشن یا سیستم تماس تلفنی اینترنتی از خارج به داخل رواج یافته است. قاچاقی که بدون توجه و نظارت مسئولان شرکت ارتباط زیرساخت سالانه دهها میلیارد تومان خسارت به بار می آرود. این در حالی است که سرقت اطلاعات، صوت و داده هایی که از طریق خطوط قاچاق جابه جا می شود باعث شده است تا اعتماد افراد نسبت به این سیستم کاهش یابد.
قانونی برای برخورد با قاچاق صوت نداریم
براساس گفته های مسئولان مخابرات تاکنون قانونی برای برخورد با قاچاق صوت وجود ندارد که همین امر باعث افزایش قاچاق صوت از خارج کشور شده است. افرادی که از ضعفهای زیرساخت های موجود این خدمات استفاده کرده و با تحمیل هزینه های میلیاردی به مقاصد خود می رسند. تاکنون براساس گفته مسئولان پلیس فتا بیش از دهها پرونده در مورد ترمینیشن تشکیل شده است که به جز استفاده از خطوط، سرقت اطلاعات و دادهها نیز در میان پرونده ها مشاهده می شود.
لزوم ورود پلیس/ پهنای باند باید کنترل شود
در این میان و با وجود نظارت ها، شرکت زیر ساخت مخابرات به عنوان خطر پذیرترین منبع در سرقت اطلاعات و صوت قرار دارد. افراد با استفاده از پهنا باند و دیتا اقدام به سرقت پهنا کرده و اقدام به انتقال غیر مجاز صوت و تصویر می کنند. این افراد که عمدتا از روشهای رمزگذاری استفاده می کنند خسارت های زیادی را به وزارت ارتباطات که منبع سرقت اطلاعات در این روش محسوب می شود وارد می کنند.
درهمین حال هر اطلاعاتی که روی این خطوط منتقل می شود به علت رمز گذاری مورد شنود و سرقت قرار می گیرند. با وجود افزایش صد درصدی میزان قاچاق صوت و خسارت وارده نکته قابل توجه برای برخورد با جرم همکاری مخابرات و شرکت زیر ساخت با پلیس فتا است.
البته برخورد با قاچاق صوت نیازمند کنترل پهنا باند و همکاری با پلیس برای برخورد با مجرمان سایبری و جلوگیری از خسارتهای میلیاردی است.
نظر شما