۱۶ بهمن ۱۳۹۰، ۹:۲۹

گزارش مهر/

جزیره آشوراده به سرنوشت کیش دچار نمی شود/ ایجاد قطب گردشگری شمال

جزیره آشوراده به سرنوشت کیش دچار نمی شود/ ایجاد قطب گردشگری شمال

بندرترکمن - خبرگزاری مهر: جزیره آشوراده با اجرای طرح ساماندهی و گردشگری به قطب گردشگری شمال مبدل می شود و در رونق اقتصادی گلستان تاثیر بسزایی دارد و هیچگاه این جزیره به سرنوشت کیش دچار نخواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، طرح توسعه و ساماندهی جزیره آشوراده از طرحهای مصوب سفر سوم دولت به استان گلستان است که اجرایی شدن آن می تواند تحولی عظیم در توسعه منطقه ایجاد کند.

وسعت اولیه جزیره آشوراده حدود 1200 هکتار است و اکنون تنها 400 هکتار آن قابل استفاده و برنامه ریزی است.

آشوراده در مرکز شبه جزیره میانکاله در شهرستان بندر ترکمن استان گلستان و تنها جزیره ایرانی دریای خزر است که در سده‌های گذشته در پی عملکرد و فعالیت گروههای انسانی با حفر کانال از توده اصلی خشکی خود (شبه جزیره میانکاله) جدا افتاده ‌است.
 
استاندار گلستان گفت: طرح توسعه جزیره آشوراده از جمله مصوبات سفر سوم دولت به استان بود و گرفتن مصوبه این جزیره از شاهکار بوده است.

جواد قناعت افزود: جزیره آشوراده یکسری ملاحظات بین المللی و زیست محیطی دارد که باید به هر دو جنبه آن توجه ویژه شود.

وی اظهار داشت: این جزیره هیچ گاه به سرنوشت جزیره کیش دچار نخواهد شد، زیرا شرایط در آن بسیار متفاوت است. زیرا ساختار خاک جزیره کیش با آشوراده متفاوت است و در آشوراده نمی توان سازه های سنگین به کار برد.
 
استاندار گفت: باید نگاه اعتدالی  و میانه درباره جزره آشوراده اعمال شود و آن اینکه با توجه به ملاحظات زیست محیطی به اجرای طرح توسعه پرداخت.

قناعت با اشاره به طرح ساماندهی جزیره آشوراده گفت: به منظور بهره برداری از ظرفیتها و قابلیتهای این جزیره در بخش کشاورزی، تولیدی، گردشگری این طرح جزو مصوبات سفر دولت بوده است.

استاندار گلستان گفت: در این زمینه کارگروه ملی ساماندهی جزیره آشوراده تشکیل شد و پیرو آن کمیته استانی با حضور مدیران دستگاههای اجرایی مرتبط تشکیل شده است.

وی گفت: موضوع انتزاع جزیره آشوراده از منطقه حفاظت شده میانکاله از طریق کارگروه امور زیربنایی دولت در حال پیگیری جدی است.

قناعت ادامه داد: نقشه جانمایی سرمایه گذاری جزیره آشوراده و حوزه نفوذ آن در سواحل استان تهیه شده و پس از پیگیری های موارد مطروحه در کارگروه دولت اجرایی خواهد شد.

وی افزود: بر اساس توافقات بعمل آمده با سازمان حفاظت محیط زیست و مصوبه کارگروه زیربنایی دولت، مشاور در حال تهیه طرح اجرایی است.
 
استاندار گلستان گفت: طرح اولیه سرمایه گذاری تهیه شده است و موافقت اولیه آب منطقه ای و منابع طبیعی اعلام شده و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و در صورت موافقت اولیه، آماده واگذاری اراضی برای بهره برداری به سرمایه گذار است.
 
وی افزود: برای طرح توسعه جزیره آشوراده سرمایه گذار بومی با توان مالی مناسب پیدا کرده ایم.

قناعت افزود: طرحهای اولیه ارائه شده است و ریاست سازمان محیط زیست موافقت خود را با طرح جزیره آشوراده موافقت کرده است.

وی اظهار داشت: طرح توسعه ای جزیره آشوراده مصوبه سفر سوم بود و قصد داریم از ظرفیتهای موجود استفاده کنیم.

جزیره آشوراده از شمال به دریاچه خزر، از شرق به تنگه‌ای باریک موسوم به تنگه چپق‌اوغلی و از غرب به کانال طبیعی خزینی و ادامه شبه جزیره میانکاله و از جنوب به خلیج گرگان منتهی می‌شود.

جزیره آشوراده با آب و هوای معتدل در 5 کیلومتری غرب بندر ترکمن قرار دارد. تا سالها قبل با امکاناتی همچون پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه راهنمایی، مغازه، مسجد و حسینیه بیش از هزار نفر سکنه داشته‌ است که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشه ‌وری و ماهیگیری مشغول بوده‌اند اما با وقوع سیل در سال 1372 این جزیره خالی از سکنه شد.

پوشش گیاهی جزیره، بوته‌های تمشک، نوعی خار خودرو و درختان انار ترش است و حیواناتی همچون شغال، روباه، خرگوش، ماهی، قرقاول، کبک و پرندگان دریایی در جزیره یافت می‌شوند.

جزیره آشوراده طبق مصوبه دولت قرار است به قطب گردشگری در شمال تبدیل شود و برای اولین بار با تلاش مسئولان استان از جمله استاندار گلستان در سفر سوم دولت، کارگروهی برای توسعه آن تشکیل شد تا فرایند توسعه آن شتاب گیرد. 
کد خبر 1525525

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha