۱۶ بهمن ۱۳۹۰، ۱۳:۱۸

الهی خبر داد:

برپایی نمایشگاه های صنایع دستی/10 اثر تاریخی کردستان ثبت ملی شد

برپایی نمایشگاه های صنایع دستی/10 اثر تاریخی کردستان ثبت ملی شد

سنندج - خبرگزاری مهر: مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان از برپایی نمایشگاه های صنایع دستی در این استان همزمان با دهه مبارک فجر خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، امیر الهی افزود: همزمان با ایام دهه مبارک فجر برگزاری نمایشگاه های تخصصی و دستاوردهای آموزشی صنایع دستی در شهرستان های بانه، سنندج، قروه، دهگلان و کامیاران و افتتاح نمایشگاه و فروشگاه دائمی صنایع دستی در شهرستان سنندج در عملی شده است.

وی بیان کرد: در حاشیه این برنامه ها نیز از هشت هنرمند و صنعتگر دریافت کننده مهر اصالت و نشان مرغوبیت ملی صنایع دستی تجلیل می شود.

وی عنوان کرد: تعداد 10 اثر از آثار صنایع دستی استان کردستان که نشان مرغوبیت و مهر اصالت ملی را دریافت کرده اند و یک دستاورد خوب در حوزه صنایع دستی استان کردستان محسوب می شود در مراسمی که به همین مناسبت برگزار می شود، نیز مورد تقدیر قرار می گیرند.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان برگزاری مراسم های مولودی خوانی، اعزام گروه کوهنوردی به قله های استان، رایگان بودن بازدید از موزه های استان در دهه فجر، بهره برداری از کمپ گردشگری خضر زنده سنندج، افتتاح هتل ریبوار دهگلان و افتتاح دفتر خدمات مسافرتی و جهانگردی در بانه را از دیگر برنامه های این بخش عنوان کرد.

 ثبت 10 اثر تاریخی کردستان در فهرست آثار ملی کشور

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان گفت: پرونده های ثبتی دو قلعه تاریخی شهرستان بیجار، سه خانه تاریخی شهرستان سنندج و پنج سر درب ورودی که در همایش ثبت آثار ملی در دی ماه سال جاری ارائه شدند مورد تایید و در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیدند.

امیرالهی افزود: این بناهای تاریخی شامل قلعه سرهنگ کسرایی (علی حسن خان) در روستای پیر تاج و قلعه حسن تیمور در روستایی به همین نام در شهرستان بیجار و همچنین خانه های تاریخی شهر سنندج شامل منزل علایی واقع در محله قلعه چهارلان، منزل خوش نواز در محله سرتپوله، منزل هادی خان در محله قطارچیان است.

وی اظهار داشت: پنج سردرب تاریخی شهر سنندج نیز شامل سردرب خانه های معاونی، قطبی، محمدی، مرادی، و سردرب مسجدوکیل السلطان به عنوان جداره درون بافت قدیمی در فهرست آثار ملی قرار گرفتند.

الهی گفت: علاوه بر ویژگی های تاریخی بناهای فوق الذکر این موارد دارای نشان ملی بوده و تاثیر به سزایی بر رونق گردشگری و اقتصادی دارند.

مرمت و احیاء مسجد خسروآباد گروس بیجار

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان گفت: بنای تاریخی مسجد خسروآباد از بناهای مربوط به دوره قاجاریه است که مرمت و بازسازی آن توسط این اداره کل در سال  72 آغاز شد که با توجه به تخریب  بیش از 60 درصدی این بنا در سال  78 مرمت و باز سازی مسجد به پایان رسید.

امیر الهی افزود: مرمت ها شامل بازسازی طاق و در پوششی سقف مسجد، سنگ فرش مسجد، اجرای تاسیسات و مرمت و بازسازی سردرب ورودی مسجد است که کل کار مرمت آن به اتمام رسیده است.

وی افزود: مسجد خسروآباد گروس دارای شبستان با شش ستون مدور قطور و 15 پوشش گنبدی، مصلای تابستانی در ضلع شمالی بنا ایوان جنوبی و حجره هایی که به عنوان اتاق های طلاب و خادمین استفاده می شده است و آجرکاری با طرح های گوناگون در بخش های داخلی و خارجی از ویژگی های این مسجد است.

کد خبر 1525983

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha