به گزارش خبرنگار مهر، جشن سی و سومین بهار انقلاب، مراسم افتتاح نمایشگاههای «گزیده اسناد و عکسهایی با موضوع دهه فجر» و «ابزار و ادوات نگارش»، آیین رونمایی از کهنترین نسخه خطی موجود در کتابخانه ملی که تاکنون شناسایی شده و همچنین مراسم رونمایی از نسخه خطی نفیس به خط یاقوت مستعصمی صبح امروز یکشنبه 16 بهمن در تالار همایشهای این سازمان برگزار شد.
در این مراسم اسحاق صلاحی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در سخنانی گفت: سال 1357 که در این سرزمین انقلاب به پیروزی رسید، پارادایمی در جهان حاکم بود که ساخته و پرداخته امپریالیسم شرق و غرب بود.
وی افزود: هیچ یک از رهبران انقلابهای مهم جهان که ما میشناسیم، نتوانستهاند هر سه گامی را که امام خمینی (ره) به عنوان رهبر انقلاب اسلامی برداشتند، بردارند.
رئیس کتابخانه ملی ایران این سه گام را رهبری ایدئولوژیک، معماری ساختمان انقلاب و پیشبرد عملی آن تا تحقق اهدافش توصیف کرد.
صلاحی گفت: به عنوان مثال در مورد انقلاب اکتبر روسیه، مارکس در انگلستان معماری ساختمان را طرحریزی کرد و بعداً لنین در روسیه آن را رهبری کرد و استالین برنامهها را به پیش برد.
مشاور فرهنگی رئیس جمهور افزود: امام خمینی (ره) طرح حکومت اسلامی را زمانی که در ترکیه و نجف در تبعید بود، ریخت و اگر همواره بر نفی حکومت طاغوت تاکید میکرد، جایگزینی برای آن داشت. خودش هم از سال 56 پرچمدار فرماندهی این ایده شد و رهبری انقلاب را بر عهده داشت. دوره معماری امام (ره) هم از سال 57 تا 68 بود.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ادامه داد: این ویژگی منحصر به فرد امام خمینی (ره) بود که هر سه مرحله یک رهبری کامل را در شخصیت خودش جمع کرده بود؛ رهبران فکری خیلی از جوامع حتی کسانی مانند افلاطون و ماکیاولی تنها در گام نخست و در حوزه ایدئولوژی توانستند قدمهایی بردارند که اولی در اوج فضیلت و دومی هم در اوج رذیلت ماندند.
اسحاق صلاحی از بنیانگذار انقلاب اسلامی به عنوان یک «استراتژیمن» یاد کرد و گفت: او عنصر آیندهنگری را به تمام معنا در خود جمع کرده بود؛ همان ابتدا برای محرومین و مستضعفین نهادهای خاصی مانند کمیته امداد و حساب 100 امام را ایجاد کرد، سپاه و کمیته انقلاب را برای صیانت از انقلاب به وجود آورد. تازه امروز نیاز به این نهادها را احساس میکنیم.
وی با اشاره به ماجرای وامی که قرار بود صندوق بینالمللی پول بعد از جنگ با عراق، به ایران پرداخت کند، افزود: آنها حدود 18 شرط برای پرداخت این «وام اسارت» گذاشته بودند که از جمله آنها انحلال سپاه و باز شدن کامل گمرکات و حذف تعرفههای گمرکی بود. متاسفانه برخی از این موارد هم به مرحله اجرا درآمد اما امام (ره) به خوبی این مسئله را مدیریت کرد.
رئیس کتابخانه ملی ایران در ادامه با اشاره به نحوه ورود اسلام به ایران، گفت: اسلام از طریق جنگ به ایران راه نیافت، اسلام در ایران روندی پذیرشی را طی کرد و دیدیم که دولت ساسانی با همه ید و بیضایش فرو ریخت.
اسحاق صلاحی همچنین به برخی فتاوای امام راحل (ره) که بنا به مقتضیات جامعه اسلامی به مصلحت خود ایشان تغییر یافتند، اشاره کرد و افزود: شما دیدید که در ماجرای بنیصد بعد از اینکه مجلس رای به عدم کفایت سیاسی او داد، امام هم با اینکه حکم ریاست جمهوری او را امضا کرده بود، او را از این مقام خلع کرد و مشابه همین مسئله را در مورد قائم مقام خود هم اِعمال کرد.
وی سپس به بحث ابتدایی خود بازگشت و گفت: پارادایم حاکم پیش از انقلاب، نفی دین و حاکمیت الله بود اما امام (ره) هم زمین و هم مدل بازی را عوض کرد؛ زمین بازی این بود که هر چه غربیها بگویند، ما باید بپذیریم اما امام (ره) گفتند: ما نظام سیاسی خودمان را داریم، حقوق بشر خودمان را داریم و قس علی هذا.
رئیس کتابخانه ملی ایران همچنین بیانات مقام معظم رهبری را در خطبههای نماز جمعه هفته گذشته، کاملاً همسو با آرمانهای امام راحل (ره) دانست و گفت: اینکه ایشان میفرمایند هر کس میخواهد با اسرائیل مبارزه کند، ما پست سر او هستیم، همان سخن امام خمینی (ره) است که این حیات انگلی و زالوصفتانه باید پایان یابد و غده سرطانی اسرائیل باید خشکانده شود.
صلاحی افزود: پیشبینیهای امام (ره) هم به حقیقت پیوسته است؛ سوسیالیسم که به زبالهدان تاریخ رفت و امروز هم صدای شکستن استخوانهای امپریالیسم را میشنویم.
وی ادامه داد: امروز موج بیداری اسلامی سبب شده که صدای سنگینی که 32 سال پیش در انقلاب ما به گوش رسید، بار دیگر طنینانداز شود.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران همچنین از اینکه به گفته وی اقتصاددانان جامعه ما نتوانستهاند در طول 32 سال گذشته الگویی غیر از الگوهای اقتصادی کاپیتالیستی و سوسیالیستی به جهان عرضه کنند، ابراز تاسف کرد.
نظر شما