پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱۷ بهمن ۱۳۹۰، ۱۴:۲۵

گزارش خبری/

قصه پر غصه سینماهای مشهد/ افزایش کیفیت سالنهای الزامی است

قصه پر غصه سینماهای مشهد/ افزایش کیفیت سالنهای الزامی است

مشهد - خبرگزاری مهر: در حالیکه با آغاز دهه فجر مسئولان از آمادگی سینماها برای اکران فیلمهای جشنواره فجر خبر می دهند اما به نظر می رسد کیفیت و کمیت سینماهای مشهد در شان دومین کلانشهر ایران نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، اکران فیلم های دهه فجر در حالی آغاز شده که کیفیت تصویر، صدا، سیستم های گرمایشی و سرمایشی، صندلی های سالن، سرویس های بهداشتی و حتی سالن های انتظار سینماها نیز چندان تفاوتی با سالهای گذشته ندارد.

برخی از صاحب نظران هنری و فرهنگی مشهد معتقدند شاید سال جاری و یا حتی تا سالهای آینده نیز سینماهای محدود این شهر برای استقبال از فیلم های دهه فجر بتواند به شکل نسبی ظاهر شود اما با این روند مطمئنا تا ده سال آینده کاربری سینماهای مشهد دیگر در شان این کلانشهر نخواهد بود.

نبود کیفیت و رسیدگی ناکافی به سینماهای مشهد، متاسفانه مردم این شهر را همواره با نارضایتی به خانه هایشان روانه می کند و این سیل تماشاگران ناراضی در تمام سالهای گذشته هنوز نتوانسته است مسئولین این شهر را به سمت و سوی اختصاص بودجه و اعتبار در راستای کیفی سازی سوق دهد.

شاید در حال حاضر برای مسئولین اکران فیلم های جشنواره فجر در این شهر اتفاق آنقدر بزرگی به چشم نمی آید اما آنها باید به شکلی درست و با برنامه ریزی برای استاندارد سازی و کیفی سازی سینماهای فراموش شده شهر مشهد کاری کنند.

قصه پر غصه کیفیت سینماهای مشهد ادامه دار است

در این رابطه یکی از منتقدین سینما در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: از جمله معیارهای ارزیابی رشد یک شهر، از یک طرف بررسی تعداد حوزه‌ها، نگارخانه‌ها و سالن‌های سینما و از طرف دیگر بررسی جایگاه هنرمندان و فرهیختگان آن شهر است.

علی باقری با تاکید بر اینکه قصه پر غصه کیفیت سینماهای مشهد ادامه دارا ست بیان کرد: سینماهای مشهد به لحاظ رعایت استانداردها، کیفیت تصویر و صدا، تمیز بودن و چیدمان صندلی ها مطلوب نیست.

مسئولین مشهد به سینما به عنوان ابزار فرهنگساز اهمیت نمی دهند

وی افزود: متاسفانه در این شهر علی رغم داشتن ظرفیت ها و پتانسیل های کافی مسئولین به سینما به عنوان یک ابزار فرهنگ ساز اهمیت نمی دهند.

باقری در خصوص جشنواره فیلم فجر و اکران 20 فیلم در مشهد عنوان کرد: اکران 20 فیلم در مشهد شاید بتواند در مدت محدود برگزاری جشنواره مخاطبان مشهدی را به سینما بکشاند اما درد بی کیفیتی و وضعیت سینماهای این شهر با شوک های مقطعی درمان نمی شود.

وی گفت: امیدوارم در سالهای آینده سینماهای مشهد به لحاظ کیفی و استاندارد سازی حرفی برای گفتن داشته باشد و بودجه کافی برای مناسب سازی فضاهای سینمایی این شهراختصاص یابد.

مدیر عامل کانون هنرمندان خراسان رضوی نیز می گوید: میزان سینماها و وضعیت سالن های مشهد با نیاز مخاطبان این شهر هماهنگی و تناسب ندارد و این امر در چندین سال اخیرسبب شده تا اقشار مختلفی از مخاطبان تماشای فیلم در سینما را از زندگی خویش حذف کنند که این موضوع یک فاجعه است.

رضا کمال علوی ادامه داد: مسئولین شهر مشهد نباید فراموش کنند که وجود سینما در یک شهر نقش موثری را در راستای کاهش آسیب های اجتماعی و آفت های فعلی جامعه ایفا می کند.

وی عنوان کرد: اقشاری از جامعه نیز هنگامی که به سینماهای این شهر برای تماشای فیلم می روند به دلیل عدم برخورداری از کیفیت مطلوب آن ترجیح می دهند تا به سینما نروند زیرا بی شک یکی از عناصر و اجزای شکل دهنده سینما، داشتن کیفیت و مکان مناسب است.

کمال علوی در زمینه فیلم های جشنواره فجر تصریح کرد: اکران فیلم های جشنواره فجر در مشهد فرصتی برای این شهر محسوب می شود و مسئولین و دست اندرکاران این شهر باید با اعتماد به نفس کافی بعد از پایان این جشنواره تدابیر صحیحی را در زمینه جذب مخاطب و تماشاگر در روزهای دیگر سال نیز داشته باشند.

وی در ادامه تاکید کرد: بی شک جذب تماشاگر در روزهای دیگر سال نیز به رعایت کیفیت، تخصیص بودجه و ارتقاء استانداردها بر خواهد گشت.

سینماهایی با کیفیت در نقاط مختلف شهر مشهد ساخته شود

در رابطه با تعداد سینماها در سطح شهر مشهد نیز یکی از شهروندان می گوید: تعداد سینماهای مشهد پاسخگوی نیاز فرهنگی مخاطبان نیست و در این زمینه مسئولین باید تدبیری بیندیشند.

بهروز خسروی افزود: تعداد سینماهای موجود در این شهر در نقاطی قرار گرفته که برای بسیاری از مردم مسیری دور و غیر قابل دسترس است و با این وضع باید فرهنگ رفتن به سینما را از خاطر برد.

یکی دیگر از همشهریان مشهدی می گوید: رفتن یا نرفتن به سینما برای مردم مشهد زیاد فرقی ندارد زیرا بی توجهی مسئولین و عدم امکانات لازم در سینماها، مردم را بیشتر برای تماشای فیلم در خانه ترغیب می کند.

اما نکته ای که جالب به نظر می رسد، مسئله مدیریت سینماهای مشهد است زیرا هنوز هم بخش اصلی سینماهای شهر مشهد همان سالن های قدیمی بوده که در تملک نهادهای دولتی است و در این بین سینماهای خصوصی نیز همواره از نبود بازدهی لازم گلایه دارند.

و جالب تر اینکه مدیران ارشاد و دیگر نهادهای متولی مدعی هستند که از ساخت سینما در شهر حمایت می کنند اما در عمل حمایت و پشتیبانی به چشم دیده نمی شود.

سخنی با مسئولان و دست اندرکاران هنری مشهد

و اما باید گفت، سال جاری نیز 20 فیلم در دهه فجر بر روی پرده سینماهای مشهد اکران می شود که این امر می تواند حال و هوای تازه ای را در رگ های سینمایی این شهر جاری کند اما همه مردم این شهر امیدوارند در سالهای آینده تدابیر خاصی برای بازسازی و کیفی سازی سینماهای این شهر صورت بپذیرد.

حال که به لطف برگزاری جشنواره فجر قرار است سینماهای مشهد دوباره با حضور گسترده مخاطبان رونق بگیرد نباید گذاشت تا حضور جوانان و اقشار مختلف سینما بعد از پایان گرفتن جشنواره، رفتن به سینما را فراموش کنند.

و در آخر باید گفت، مسئولان و دست اندرکاران هنری مشهد باید با اختصاص اعتبارات و بودجه کافی وضعیت مناسبی را برای سینماهای این شهر تدارک ببینند و جمعیت گسترده جوانان این شهر را دوباره راهی سینماها کنند.

...............................

گزارش: مرضیه صاحبی

کد خبر 1526354

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha