۱۸ بهمن ۱۳۹۰، ۱۹:۰۰

گزارش خبری/

مرغوبترین انجیر سیاه ایران فرآوری می شود/ مطالبه ای در مسیر تحقق

مرغوبترین انجیر سیاه ایران فرآوری می شود/ مطالبه ای در مسیر تحقق

پلدختر - خبرگزاری مهر: بالاخره پس از انعکاس مشکلات انجیرکاران پلدختری کار احداث کارخانه فرآوری انجیر آغاز شد تا با فرآوری مرغوبترین انجیر سیاه ایران ضمن فراهم آمدن زمینه استفاده از این محصول شرایط اشتغال و درآمدزایی در منطقه فراهم شود.

به گزارش خبرنگار مهر، در ششمین روز از دهه فجر طی مراسمی با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، فرماندار پلدختر و جمعی از مسئولان شهرستان عملیات اجرایی کارخانه فرآوری انجیر در پلدختر آغاز شد

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان لرستان در این مراسم گفت: کارخانه فرآوری انجیر پلدختر در سه فاز ساخته می شود که فاز اول آن به ظرفیت چهار تا 6 هزار تن انجیر است که در سال 91 به بهره برداری می رسد.

اسحاق طاهری مقدم نقش صنایع تبدیلی را در توسعه بخش کشاورزی بی بدیل خواند و افزود: استعداد خوبی در زمینه کشاورزی در لرستان وجود دارد که باد از این استعدادها نهایت استفاده را برد.

وی با تاکید بر نقش صنایع تبدیلی در عرصه کشاورزی، یادآور شد: این صنایع می تواند اثر مثبتی در افزایش درآمدزایی داشته باشد و از طرف دیگر از نظر اشتغال نیز اثرات مثبتی برای منطقه به همراه دارد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان لرستان با بیان اینکه یکی از محصولات شاخص استان لرستان انجیر سیاه پلدختر است، افزود: سالانه بیش از 13 هزار تن انجیر سیاه در شهرستان پلدختر تولید می شود.

وی با اشاره به وجود 800 هکتار باغات در شهرستان پلدختر عنوان کرد: اگر صنایع تکمیلی و تبدیلی در این شهرستان رونق بگیرد و سه فاز عملیات اجرایی آن به بهره برداری برسد پیش بینی می شود سطح باغات انجیر پلدختر نیز توسعه یاته و به پنج هکتار برسد.

طاهری مقدم گفت: شهرستان پلدختر نیازمند اشتغال است که این صنایع می تواند یکی از مراکز ایجاد شغلهای پایدار در این شهرستان باشد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان لرستان با بیان اینکه بانک عامل احداث این کارخانه بانک کشاورزی است، ادامه داد: در این راستا یک میلیارد و 413 میلیون تومان از محل کمکهای فنی اعتباری سازمان جهادکشاورزی و 222 میلیون تومان سهم متقاضی برای احداث این کارخانه خواهد شود.

طاهری مقدم ادامه داد: با بهره برداری از فاز اول این کارخانه فرآوری سه محصول شربت، مربا و مارمالاد انجیر وارد بازار خواهد شد.

وی با بیان اینکه با بهره برداری از فازهای بعدی این کارخانه 6 نوع محصول از انجیر فرآوری می شود، افزود: احداث کارخانه فرآوری انجیر به همت سرمایه گذار مشترک بومی و غیر بومی آغاز شده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان لرستان ادامه داد: این سرمایه گذاران با بیش از 13 میلیارد ریال تسهیلات یارانه دار اقدام به راه اندازی این کارخانه در شهرستان پلدختر خواهند کرد.

وی ظرفیت فرآوری فاز اول کارخانه فرآوری انجیر را بیش از پنج هزار تن عنوان کرد و افزود: با راه اندازی این واحد صنعتی زمینه اشتغال 32 نفر فراهم می شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان لرستان با اشاره به اینکه این محصول قابلیت تبدیل به شربت و محصول خشک شده را دارد، گفت: تولید محصولاتی از قبیل مربا، شربت، مارمالت، انجیر خشک و شکلات انجیری در دستور کار این کارخانه قرار دارد.

طاهری مقدم یادآور شد: این کارخانه در زمینی به مساحت بیش از پنج هزار مترمربع در شهرستان پلدختر احداث می شود.

وی افزود: ایجاد این کارخانه موجب افزایش ارزش افزوده این محصول و در نتیجه توسعه باغات جدید و در پی آن باعث ایجاد اشتغال پایدار و تثبیت مشاغل فصلی در بخش کشاورزی می شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان لرستان تصریح کرد: همچنین با فراوری انجیر سیاه پلدختر امکان صادرات این محصول مهم به اقصی نقاط دنیا فراهم می شود و از ضرر و زیان باغداران به علت فساد میوه و حمل و نقل آن جلوگیری می شود.

فرماندار شهرستان پلدختر نیز در این مراسم گفت: احداث این کارخانه در این شهرستان گامی در راستای توسعه اقتصادی است که انتظار می رود بانک کشاورزی که بانک عامل است برای اعطای تسهیلات به سرمایه گذار مساعدت ویژه ای داشته باشد.

فریدون رشیدی ادامه داد: از طرف دیگر سرمایه گذار نیز باید در این رابطه اهتمام کند تا مردم طعم شیرین خدمات دولت را در این شهرستان بچشند.

وی افزود: راه اندازی این کارخانه تاثیر مثبتی بر روی قیمت انجیر خواهد گذاشت و دیگر نیاز به فروش سنتی در این شهرستان نیست.

کد خبر 1528583

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha