به گزارش خبرنگار مهر، رستم قاسمی صبح چهارشنبه در پیامی به همایش ملی انرژی که هم اینک در اهواز در حال برگزاری است، عنوان کرد: جهان امروز در نخستین دهه از قرن بیست و یکم در اوج پیشرفت صنعتی، با وجود دسترسی به گسترده ترین حجم اطلاعات و برخورداری از بالاترین سطح دانش و فناوری با چالشها و مسائل متعددی مواجه است که بنیانهای تمدن بشر را آسیب پذیر ساخته، یکی از مهمترین این مسائل چالش تولید و مصرف انرژی است.
وی در ادامه این پیام آورده است: روند روبه رشد مصرف انرژی و فرآورده های نفتی در جهان و به تبع آن در ایران و تاثیر مخرب آن بر محیط زیست از یک سو و تهدیدات ناشی از کاهش منابع غیر قابل بازیافت انرژی از سوی دیگر، موجب می شود تا مقوله انرژی دربرنامه های توسعه اقتصادی، و راهبردهای امنیت ملی با نگاهی ویژه مورد بازنگری قرار گیرد.
در این پیام آمده است: بدون شک نفت و گاز در طول یک صد سال گذشته به عنوان مهمترین مولفه تاثیرگذار بر اقتصاد، سیاست و به طور کلی امنیت کشور ما ایفای نقش کرده است اما به تاسی از تحولات شگرف پدید آمده در دانش بشری و روزنه های جدیدی که در زمینه برخورداری از منابع جدید انرژی پیش روی بشر گشوده شده، وقت آن است تا فصل تازه ای در زمینه برنامه ریزی تولید و مصرف انرژی در کشور عزیز ما ایران آغاز شده و با نگاهی صیانتی به ذخایر هیدروکربوری و منابع ارزشمند طبیعی بنگریم.
وزیر نفت در این پیام تاکید کرد: با این وجود نباید تردید داشت که اتکا به منابع هیدروکربوری در درازمدت نه امکان پذیر بوده و نه به صرفه و صلاح کشور است. از حیث مصرف نیز روند رشد تقاضا برای منابع هیدروکربوری و فرآورده های نفتی بدون توجه به محدودیت این منابع، به گونه ای نگران کننده در حال افزایش است؛ لذا براساس منطق و استدلال اقتصادی، کاهش تدریجی مصرف نفت و عامل های هیدروکربوری از یک سو و حرکت شتابنده و انقلابی برای جایگزینی منابع قابل بازیافت انرژی از سوی دیگر، تنها راهکار شایسته و بایسته ای است که آینده اقتصاد ایران اسلامی را از گزند حوادث و در مواجهه با چالش های احتمالی مصون خواهد داشت.
در ادامه پیام آمده است: جغرافیا و اقلیم خاص کشور ما نیز به گونه ای است که دسترسی به سایر منابع انرژی را امکان پذیر ساخته است. برخورداری از طولانی ترین خط ساحلی، وجود منابع بالقوه انرژی آبی، بادی و تابش بی وقفه آفتاب در آسمان این سرزمین و اندیشه های پویایی که در زمینه دستیابی به انرژی های جدید از جمله انرژی هسته ای، افق روشنی را پیش روی ما باز می کند که می توانیم براساس آن به آینده اطمینان بیشتری داشته باشیم؛ با این حال عبور از وابستگی به منابع نفتی و نیز ورود به جرگه کشورهایی که حرکت خود را به سوی دستیابی به منابع قابل بازیافت انرژی آغاز نموده اند، به عزمی جدی و روحیه جهادی و بسیجی نیازمند است.
وزیر نفت عنوان کرد: همایش ملی انرژی که در سال جهاد اقتصادی و با همت حوزه مقاومت بسیج شهید تندگویان، شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و اهتمام سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان برگزار گردیده است، فرصتی برای بررسی ابعاد این ضرورت و تبیین و تشریح راهکاری رسیدن به این هدف بزرگ است.
وی در این پیام تاکید کرده است: اینجانب برای یک یک دست اندرکاران، فعالان و نیز شرکت کنندگان در این همایش ملی آرزوی توفیق و سربلندی داشته و امیدوارم دستاوردهای علمی همایش ما را به اهداف راهبردی تولید و مصرف انرژی و تعالی و ترقی ایران اسلامی براساس منویات مقام معظم رهبری و سند چشم انداز 1404 نزدیک تر سازد.
نظر شما