پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۲۳ بهمن ۱۳۹۰، ۹:۴۵

انتصار در گفتگو با مهر:

مدل حکومتی ترکیه در کشورهای انقلابی شمال آفریقا جوابگو نیست

مدل حکومتی ترکیه در کشورهای انقلابی شمال آفریقا جوابگو نیست

رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آلابامای جنوبی در آمریکا با اشاره به اینکه هر کشوری درصدد است تا مدل حکومتی خود را بر اساس ویژگی‌های اجتماعی و سیاسی و تجارب تاریخی خود برگزیند، گفت: بر این اساس ممکن است مدل ترکیه در بسیاری از کشورها از جمله کشورهای انقلابی شمال آفریقا جواب گو نباشد.

دکتر نادر انتصار رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آلابامای جنوبی آمریکا در مورد روابط کشورهای انقلابی شمال آفریقا با غرب به خبرنگار مهر گفت: در کشور مصر نظامیان حضور و سیطره بلند مدتی در سیاست و روابط نزدیکی با غرب داشته‌اند.

وی افزود: هم غرب و هم رده‌های بالا در سلسله مراتب نظامی مصر خواهان ادامه این روابط گرم و صمیمی با غرب هستند. تا زمانی که ساختارهای نظامی در مصر دست نخورده باقی بماند روابط قاهره با کشورهای اصلی غربی خوب و حسنه باقی خواهد ماند. البته ممکن است این روابط به گرمی و صمیمیت دوران حکومت حسنی مبارک نباشد.

وی یادآور شد: به همین ترتیب روابط تونس با کشورهای غربی به ویژه با فرانسه گرم خواهد ماند.

انتصار در ادامه افزود: لیبی شاید کشوری باشد که مسائل و مشکلات اساسی را برای غرب ایجاد کند. یکی از دلایل آن این است که در حوادث منجر به انقلاب در این کشور افراد زیادی کشته شدند و "ناتو" نیز حملات زیادی به ساختارها و نهادهای مهم و اساسی این کشور انجام داد و آنها را ویران کرد.

رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آلابامای جنوبی در آمریکا تأکید کرد: غرب درصدد کنترل بر منابع نفتی لیبی است و می خواهد دولتی انعطاف پذیر در این کشور مستقر شود. به عبارت دیگر غرب درصدد است تا در کلیه امور لیبی سیطره و نفوذ داشته باشد.

وی در مورد الگوبرداری و نوع حکومت آینده این کشورها نیز تصریح کرد: به نظر نمی رسد مدل و الگوی حکومتی آتی این کشور نمونه و مدلی صرف از یک کشور خاص مثل ترکیه باشد.

استاد علوم سیاسی دانشگاه آلابامای جنوبی آمریکا تصریح کرد: هر کشوری درصدد است تا مدل و شیوه حکومتی خود را بر اساس ویژگی‌ها و ساختارهای اجتماعی و سیاسی خود از یک سو و تجارب تاریخی خود از سوی دیگر برگزیند. بر این اساس ممکن است مدل ترکیه در بسیاری از کشورها جواب گو نباشد.

انتصار در پایان تأکید کرد: لذا باید توجه داشت که هیچ دو کشوری مانند هم نیستند و بر این اساس نمی‌توان هیچ مدل حکومتی را از یک کشور عیناً وارد کشور دیگر کرد.

کد خبر 1529632

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha