پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۹ بهمن ۱۳۹۰، ۱۹:۰۴

اهدای جایزه کتاب سال/

حمیدزاده: 25 هزار و 742 کتاب در این دوره کتاب سال بررسی شد

حمیدزاده: 25 هزار و 742 کتاب در این دوره کتاب سال بررسی شد

دبیر بیست و نهمین جایزه کتاب سال در مراسم اختتامیه این جایزه ادبی گفت: در این دوره جایزه کتاب سال، تعداد آثاری که به دبیرخانه واصل شد، 25 هزار و 742 کتاب عنوان چاپ سال 89 بود.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه بیست و نهمین جایزه کتاب سال و نوزدهمین جایزه کتاب جمهوری اسلامی ایران، عصر امروز چهارشنبه 19 بهمن با حضور محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور، غلامعلی حداد عادل رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهمن دری معاون فرهنگی وزیر ارشاد، محمدجعفر محمدزاده معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد، سید محمود دعایی مدیرمسئول موسسه اطلاعات، نویسندگان و چهره‌های فرهنگی کشور در تالار وحدت برگزار شد.

مجید حمیدزاده دبیر جایزه کتاب سال در این برنامه گفت: در این دوره جایزه کتاب سال، تعداد آثاری که به دبیرخانه واصل شد، 25 هزار و 742 کتاب عنوان شد که برای اولین بار در سال 89 منتشر شده بودند. گروه‌های 10 گانه دیویی و 68 گانه جزنی، توسط هزار و 232 داور ارزیابی شدند و همه داوران از اساتید حوزه و دانشگاه هستند. بعد از بررسی‌های اولیه تعداد 308 اثر به مرحله بعدی راه یافتند و در انتها آثار برگزیده از میان 73 کتاب انتخاب شدند که 20 عنوان برگزیده و شایسته تقدیر شدند. در واقع آن 20 عنوان، رتبه‌های اول جایزه هستند.

وی افزود: این دوره از جایزه در مقایسه با دوره قبلی، شاهد 30 درصد رشد کمی بود چون در دوره بیست و هشتم، 19 هزار و 843 اثر به دبیرخانه رسید و در مرحله دوم 63 اثر منتخب شدند. در بخش منتخبین هم شاهد افزایش 15 درصدی بودیم. در کنار جایزه کتاب سال، از دوسال پیش بررسی و ارزیابی ترجمه‌های قرآن که بعد از انقلاب منتشر شدند، هم در دستور کار جایزه قرار گرفت. بررسی ترجمه‌های قرآن، هیئت علمی جداگانه داشت و 35 ترجمه در این زمینه بررسی شد که نسبت به دوره قبلی که 22 اثر بررسی شد، رشد داشت.

دبیر جایزه کتاب سال گفت:‌19 ترجمه قرآن در این زمینه به مرحله نهایی رسیدند و در پایان 6 اثر انتخاب شدند که 2 ترجمه، حائز رتبه اول شدند و 4 نفر شایسته تقدیر شدند. ما برای بخش قرآن حساب ویژه باز کردیم چون در این بخش هم برگزیدگان و هم شایستگان تقدیر، جایزه دریافت می‌کنند. در حوزه کتاب سال، هم تفاوت عمده‌ای که این دوره با دوره‌های قبلی داشت فعالیت هیئت علمی برای دومین سال بود که نظارت و دقت کافی را در امر داوری اعمال کردند. داوری‌ها در بدو آغاز هم زیر نظر عزیران هیئت علمی بود.

حمیدزاده ادامه داد: هیئت علمی در زمینه نظارت، میلی‌متری کار کرد و گاهی فرایند داوری و انتخاب اثر برگزیده بسیار پیچیده و مشکل بود. در زمینه دوره نوزدهم جایزه جهانی کتاب جمهوری اسلامی هم، در حوزه مطالعات اسلام و مطالعات ایران، 2 هزار و 500 اثر به دبیرخانه واصل شد که در متعلق به سال 2010 بودند. از این تعداد 328 اثر به مرحله پایانی رسیدند و در انتها 24 اثر منتخب شدند. 12 اثر در بخش مطالعات اسلام و 12 کتاب هم در بخش مطالعات ایران منتخب شدند که به زبان‌های انگلیسی، آلمانی، فرانسه، اسپانیولی، روسی، اردو، عربی، ارمنی و ... بودند.

در این مراسم همچنین سید علی موسوی گرمارودی، منوچهر مشتاق خراسانی، گارنیک آساتوریان و سید علیرضا نقوی از برگزیدگان جایزه، به بیان سخنان کوتاهی درباره آثارشان پرداختند.

در پایان این برنامه، جوایز برگزیدگان توسط احمدی‌نژاد، حداد عادل، حسینی، دری و حمیدزاده اهدا شد. سید محمود دعایی به نیابت از سید حسن خمینی، برای دریافت جایزه به روی سن آمد و حسین کچوئیان یکی از برگزیدگان جایزه، به دلیل مشکلی که در ورودی تالار وحدت برایش پیش آمد، تالار وحدت را ترک کرد و در سالن برگزاری برنامه حضور نیافت. خانواده‌های شهیدان علی‌محمدی و رضایی‌نژاد دو دانشمند شهید، هم از حاضران در این برنامه بودند.

کد خبر 1529720

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha