۲۶ بهمن ۱۳۹۰، ۱۴:۴۳

صفاری در مصاحبه با آ ب ث:

جرات حمله به ایران را نخواهند داشت/ ماهم گزینه های روی میز داریم

جرات حمله به ایران را نخواهند داشت/ ماهم گزینه های روی میز داریم

سفیر ایران در اسپانیا تاکید کرد:موضوع تهدید حمله به ایران بیشتر یک بلوف است آنها جرات چنین کاری را نخواهند داشت چرا که این یک خودکشی خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری مهر، متن مصاحبه سفیر ایران در اسپانیا با روزنامه "آ ب ث" به این شرح است:

طبل های جنگ به شدت در اطراف ایران به صدا در آمده اند. ایالات متحده آمریکا و اسرائیل همچنان اصرار دارند که همه گزینه ها برای متوقف ساختن برنامه هسته ای جمهوری اسلامی روی میز هستند و برخی رسانه ها هم صحبت از وقوع یک حمله در فصل بهار داده اند. مرتضی صفاری نطنزی، سفیر جمهوری اسلامی در اسپانیا از ابتدای انقلاب در عرصه دیپلماتیک حاضر بوده است و «فشارها و تبلیغات منفی» علیه کشورش برای او عادی شده است، هر چند که
هشدار می دهد که «علی رغم تحریم و محاصره، هر بار قوی تر می شویم».

ایالات متحده آمریکا و اسرائیل اعلام کرده اند در صورت بی اثر بودن تحریم ها، به یک اقدام نظامی متوسل خواهند شد. آیا ایران می تواند پس از افغانستان و عراق، هدف بعدی جنگ در منطقه باشد؟

دو جنگ مذکور به این دشمن خیلی آسیب رسانده اند به شکلی که هیچ گاه اینقدر ضعیف نبوده است. شکست های آمریکا در عراق و افغانستان با شکست های اسرائیل در لبنان (2006) و غزه (2008) قابل مقایسه هستند. آنها به جای تحلیل اشتباهاتشان، ایران را مقصر ناکامی های خود قلمداد می کنند.

موضوع تهدید به حمله هم فکر می کنم بیشتر یک بلوف باشد. آنها جرات چنین کاری را نخواهند داشت چرا که یک خودکشی خواهد بود.

با توجه به حضور ناوگان پنجم در خلیج فارس، آیا تهدید تهران به بستن تنگه هرمز هم یک بلوف نیست؟

ما ظرفیت انجام چنین کاری را داریم و قادر به انجام آن هستیم. در صورتی که مجبور به دفاع از خود بشویم، ما هم مثل دشمن گزینه های روی میز داریم اما امیدواریم که این اتفاق رخ ندهد.

پس از چند دور تحریم های بین المللی، اکنون نوبت تحریم نفت ایران رسیده است. نظر شما در این رابطه چیست؟

اروپا 18 درصد نفت ما را مصرف می کند اما ما از ماه ژوئن مشکلی برای فروش این رقم به دیگر مشتریان نخواهیم داشت. نفت یک کالای قابل تحریم نیست چراکه همیشه مشتری برای خرید آن وجود دارد. صندوق پول بین الملل هم هشدار
داده است که این اقدام پس از اجرایی شدن، بالا رفتن 30 درصدی قیمت نفت را موجب خواهد شد که این امر نه تنها آسیبی به ما نخواهد رساند بلکه درآمد بیشتری برای ما به دنبال خواهد داشت. تحریم های وضع شده بر ایران نوعی
مجازات خود از سوی اروپا می باشند.

اسپانیا یکی از اصلی ترین مشتریان در اتحادیه اروپا بوده است. آیا شما هرگز به این موضوع فکر کرده اید که این کشور می توانست از این تحریم جمعی خود را کنار بکشد؟

از اقدام اتحادیه اروپا خشنود نیستم چراکه تهران هرگز به منزله هیچ خطری برای کشورهای عضو آن نبوده است. اگر برای یکبار هم شده، اسپانیا با کمی استقلال عمل می کرد، به نفع مردم این کشور می شد. کشوری که به خاطر این
اقدام، اقتصادش از وضعیتی موجود هم بدتر خواهد شد. ما نمی خواهیم که از ما دفاع کند، انتظار ما این است که اسپانیا سعی کند منافع شهروندان خودش را با اجتناب از پیروی غیر منطقی از سیاست ها تحمیلی بر بروکسل توسط
دولت های دیگر که این چنین به دنبال انتقام شکست های خود در منطقه هستند تامین نماید. اسپانیا اگر تصمیم بگیرد به شکلی متفاوتی با مساله ایران برخورد نماید، این موقعیت را خواهد داشت تا در اتحادیه اروپا وزنی برای خود کسب کند که اینچنین امری می تواند برای خروج این کشور از بحران هم کمک باشد.

ریال در پایین ترین ارزش تاریخی خود به سر می برد و تحریم های وضع شده علیه بانک مرکزی ایران هم، فرار شرکت های خارجی از کشور را سبب شده است.فکر نمی کنید که برای اولین بار تحریم ها دارند اثر خودشان را می گذارند؟

تحریم ها و محاصره ها فقط باعث تقویت ما شده اند. همه اینها یک چالش هستند و ما را از سی سال پیش مجبور به جستجوی خودکفایی کرده اند.در حال حاضر ما از صنعت هسته ای و نظامی به روز و کاملا ایرانی برخوردار هستیم.

آیا امکان دارد شما با هدف متوقف ساختن این همه تنش، غنی سازی را تعلیق کنید؟

ما به دنبال گفت و گوی منطقی و برابر هستیم اما با تحریم پاسخ ما را می دهند. ما معیار دو گانه ای که جامعه بین المللی متوسل به ان شده است را نمی پذیریم.

در ماه ژانویه چهارمین دانشمند هسته ای ایران (از سال 2007 تا کنون) ترور شد. چه کسی پشت این حملات گزینشی قرار گرفته است؟

سوال این است که نام این دانشمندان چطور به دست مسئولین این ترورها می رسد. هر کشوری گزارشهایی به آژانس بین المللی انرژی اتمی ارائه می نماید که این گزارش ها کاملا محرمانه بوده و توسط کارشناسان آن کشور تهیه شده
اند. مسوولین این تحقیقات در ایران پس از آن تهیه و ارائه گزارش مورد سوء قصد قرار می گیرند و به همین خاطر ما به آژانس شک داریم.

وضعیت در زمان محمد البرادعی متفاوت بود اما الان آژانس تبدیل به ابزار دیگری در خدمت سیاست های دولت آمریکا شده است که بدون اهمیت دادن به نظرات کارشناسان خود، بازگو کننده دستورات واشنگتن شده است.

کد خبر 1535031

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha