پرویز خسروشاهی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در حال حاضر بیش از 9 درصد ذخایر خاک سرب و روی دنیا در ایران شناسایی شده، اما آنچه در کشور تولید و صادر می شود حتی به یک درصد نسبتهای جهانی نیز نمیرسد این در شرایطی است که برخی از کشورهای توسعهیافته جهان علیرغم عدم برخورداری از ذخایر سرب و روی همچون ژاپن بخشی از تولید و صادرات جهانی این مواد معدنی را به خود اختصاص دادهاند.
وی، با تاکید بر لزوم تاثیرگذاری در بازارهای جهانی گفت: برخورداری از 9 درصد منابع معدنی سرب و روی دنیا در صورت افزایش میزان سطح تولید و صادرات، این فرصت را برای تاثیرگذاری ایران در بازارهای جهانی افزایش میدهد، در نتیجه برای استفاده از پتانسیلهای موجود و بهرهبرداری لازم، سرمایهگذاری جهت افزایش میزان ظرفیت تولید ضروری است.
مدیرعامل شرکت ملی سرب و روی، با اشاره به لزوم رفع مشکلات این صنعت گفت: با وجود قرار گرفتن 9 درصد ذخایر معدنی سرب و روی در ایران بخشی از این صنایع در حال حاضر مواد اولیه موردنیاز خود را از کشورهای افغانستان و ترکیه وارد میکنند.
خسرو شاهی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت ایجاد شده برای ارزآوری به کشور افزود: برای بهرهبرداری از ارزش افزوده بیشتر برای فراوری مواد معدنی با کشورهای ارمنستان، ترکیه و افغانستان وارد مذاکره شدهایم تا بخشی از خاک موردنیاز خود را از این کشورها تامین نماییم.
خسروشاهی، بومیسازی تکنولوژی استخراج و فراوری سرب و روی در استان زنجان را موجب ارتقای کیفیت مواد تولیدی عنوان کرد و افزود: دارا بودن یک برند بینالمللی و کیفیت منحصر بهفرد محصول تولیدی سرب و روی موجب شده تا این شرکت با وجود تحریمهای موجود و مشکلات انتقال ارز به کشور، بیش از 85 درصد محصولات خود را به کشورهای مختلف از جمله کرهجنوبی، ترکیه، کشورهای اروپایی و... صادر نماید.
نظر شما