به گزارش خبرگزاری مهر، نتایج تحقیقی که با حمایت انجمن "اوتیسم حرف می زند" (Autism Speaks) آمریکا و توسط دانشمندان دانشگاه کارولینای شمالی انجام شد نشان می دهد تغییراتی که برپایه اختلال طیف اوتیسم (ASD) در توسعه مغز رخ می دهد می تواند در کودکان کمتر از 6 ماه تشخیص داده شوند.
بیماری ASD شکلی از اوتیسم است که با مشکلات ارتباطات اجتماعی و رفتار تکرار همراه است و تنها پس از اولین سال زندگی کودک تشخیص داده می شود.
این محققان با استفاده از دستگاه پرتونگاری مقطعی کاربردی توسعه مغزی زودرس در 92 نوزاد را مورد بررسی قرار دادند.
برادرهای بزرگتر این نوزادان از اختلال طیف اوتیسم رنج می بردند و بنابراین آنها نیز در معرض خطر توسعه این بیماری قرار داشتند.
این دانشمندان با ایجاد تصاویری سه بعدی تغییراتی را نشان دادند که هر کودک در سنین 6 ماهگی، 1 سالگی و 2 سالگی در قشر سفید مغز نشان می دهد.
ماه سفید، بخشی از مغز را نشان می دهد که غنی از رشته های عصبی است که مهمترین مسیرهای اطلاعات را در میان مناطق مختلف مغز می سازند.
در مدت دو سال تحقیقات 28 کودک سندروم ASD را توسعه دادند و 64 کودک سالم ماندند. نتایج این بررسیها حاکی از آن است که در 6 ماهگی از 15 مسیر مغزی مهم مورد مطالعه 12 مسیر در ماده سفید نوازادان بیمار به روشی متفاوت توسعه داده شد.
براساس گزارش WebMD، این تفاوتها می تواند پایه توسعه آهسته تر ماده سفید در دوره نوزادی و زمانی باشد که مغز درحال توسعه و تقویت اتصالاتی است که عملکردهای منظم را امکانپذیر می کنند.
به دلیل فقدان هیچ روش تشخیص زودهنگام، تاکنون هیچ درمانی برای اوتیسم وجود ندارد، اما نتایج این تحقیقات می تواند در توسعه ابزارهای بهتر برای پیشگیری به موقع از خطر توسعه اوتیسم در کودکان راههای جدیدی را ارائه کند.
نظر شما