۱۴ بهمن ۱۳۸۳، ۱۳:۰۶

باادعاي درستي سياستهاي بوش در عراق توسط جناح افراطي در كاخ سفيد؛

واشنگتن تايمز: بوش هنوز قاعده بازي در خاورميانه را نمي داند

روزنامه واشنگتن تايمز در واكنش به انتخابات عراق نوشت: يك خوشبين در خاورميانه كسي است كه معمولا اشتباه مي كند و يك بدبين، خوشبيني است كه تجربه اش زياد شده است.

به گزارش خبرگزاري مهر، اين روزنامه آمريكايي نوشت: با توجه به اين نكته، مي توانيم ادعاي متملقين بوش  كه گفتند استقبال مردم عراق از انتخابات نشانه درستي سياست هاي رييس جمهور آمريكا درعراق بوده است را رد كرد.

در واقع جرج بوش رييس جمهور آمريكا بي دليل خوشبين است كه مردم عراق از اشغالگري وي در اين كشور راضي هستند و همين موضع نشان مي دهد كه وي هنوز به قاعده بازي در خاورميانه آشنا نيست.

اين در حالي است كه  انتخابات عراق يك پيروزي قطعي براي ايران است. از زماني كه آيت الله ها در ايران نظام خود را در سال 1979 آغاز كردند، اين نخستين بار است كه سيستم شيعه گري آنان در كشوري به غير از ايران اكثريت آراء را به خود اختصاص مي دهد و چه بهتر براي ايران كه چنين گزينشي در كشور همسايه اش صورت مي گيرد.

واشنگتن تايمز در ادامه نوشت: البته خوشبختانه شيعيان عراق كه از سوي آيت الله سيستاني رهبري مي شوند، هيچ تمايلي ندارند كه روش دين مدارانه ايران را در كشور خود به كار گيرند. آنان اعلام كردند كه سمت هاي ارشد را در دولت به روحانيون نخواهند داد. كانديداي مورد نظر آنان براي پست نخست وزير احمد چلبي است كه به طور مستقيم از سوي ريچارد پرل نئومحافظه كار آمريكايي هدايت مي شود. وي از سوي ديگر سال هاي زيادي را به رابطه با روحانيون ايران گذرانده و راه رفتار با آنان را خوب مي داند. چلبي همچنين با اردن نيز داراي روابطي است و با توجه به اينكه اردن همسايه غربي عراق است و از لحاظ تجاري هم با اين كشور ارتباط دارد، چلبي را خواهد پذيرفت و با وي رابطه برقرار خواهد كرد.

اين روزنامه در بخش ديگري آورده است: انتخابات عراق گام كوچكي به سوي دموكراسي و گام بسيار بزرگي به سوي ايجاد يك قلمرو ناشناخته بود. در شهرها سكوت حكمفرما بود و هيچ رفت و آمدي صورت نگرفت. با حضور 19 هزار كانديدا و 111 حزب و دسته راي دادن آنچنان پيچيده بود كه حتي جلال طالباني رهبر كردها هم براي راي دادن نياز به توضيح پيدا كرد تا بداند چه كار بايد انجام دهد.

 انتساب 275 كرسي در مجمع، انتخاب يك رييس جمهور و دو معاون و يك نخست وزير كه بايد دولت را تشكيل دهند، پس از تعيين  قانون اساسي جديد كه در نيمه ماه اوت سال جاري به رفراندوم گذاشته خواهد شد و در نهايت انتخاباتي كه در پايان سال بايد انجام شوند همگي مانند دامي شني هستند كه عقربي سمي در آن به كمين نشسته است.

پيش از برگزاري انتخابات، رييس جديد اطلاعات عراق تخمين زده بود كه حدود 40 هزار شورشي تمام وقت! و 160 هزار جنگجوي نيمه وقت! در انتخابات اختلال ايجاد كنند. اما جان ابي زيد سال گذشته تعداد شورشي ها را 5 هزار تن تخمين زده بود و ژنرال هاي ديگر تعداد آنها را تا 20 هزار نفر هم اعلام كرده بودند. همه اينها در حالي است كه تعداد كل شورشي هاي ايرلند فقط 300 نفر هستند كه انگليس براي سركوب آنها نيمي از ارتش خود را به كار گرفته است. اما در عراق مشخص نيست با تعداد تخمين هاي براي شورشيان كه همگي نسبت به شورشي هاي ايرلند بسيار بيشتر هستند، كدام ارتش آنها را آرام كرد.  به هر حال در عراق اوضاع آشفته است و مشخص نيست بوش چطور باز هم خوشبين است.

واشنگتن تايمز نوشت: زماني كه آمريكا بغداد را آزاد! كرد، حدود 650 هزار تن اسلحه و جنگ افزار در انبارهاي متعدد در عراق پنهان شده بود و اين مقدار نسبت به سربازان آمريكايي به قدري زياد بود كه آنها نمي توانستند از تمام سلاح ها استفاده كنند. ظرفيت تخريب ارتش هم فقط روزي 150 تن بود. بنابريان شورشي ها فرصت كافي داشتند تا خود را به اندازه كافي مسلح كنند. زيرا تعداد زيادي انبار كشف نشده و يا بدون مديريت باقي مانده بود.

عراق سني يا 4 استان از 18 استان كه البته بخش بزرگي  از جمعيت عراق را تشكيل مي دهند، خود را از روند امور در عراق جدا كردند. از سوي ديگر كردها هم كه سالهاست از نيمه خودمختاري خود در شمال عراق با استفاده از نيمي از ذخاير نفتي لذت مي برند. بنابراين شيعيان در جنوب توانستند فرصت خوب به دست آمده را در در هوا بزنند و قدرت را در دست بگيرند.

به نوشته اين روزنامه آمريكايي، عراق شيعه زنگ هشداري را در كشورهاي مثل عربستان و كويت با اقليت شيعه و بحرين و لبنان با اكثريت شيعه به صدا در خواهد آورد. حتي اردن و سوريه و شش كشور حاشيه خليج فارس هم تحت تاثير اين حكومت شيعه در عراق قرار خواهند گرفت.

هم اكنون 300 هزار سني عراقي در كشور خود "پناهنده" هستند زيرا هيچ قدرتي ندارد و شهرشان فلوجه هم براي يافتن شورشي ها تخريب شده است.

واشنگتن تايمز در انتها نوشت: به هر حال نمي توان به اوضاع عراق و انتخابات صورت گرفته زياد خوشبين بود.  

کد خبر 154259

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha