به گزارش خبرنگار مهر، محمد جواد اکبر پور شامگاه چهارشنبه در سمینار آشنایی با عوارض مصرف مواد روان گردان که در دانشگاه صنعتی شاهرود برگزار شد، افزود: متاسفانه مصرف مواد مخدر به تدریج از شکل سنتی به مواد صنعتی روان گردان در حال تغییر است و جامعه نیز اطلاعات کافی و لازم را نسبت به اعتیادآورهای جدید و علائم و عوارض آن ها ندارد.
وی یکی از دلایل توزیع آسان این مواد در بین نوجوانان و جوانان را عدم آشنائی آن ها با عوارض و آسیب های آن دانست.
اکبر پور با تاکید بر اهمیت مهارت های زندگی در پیشگیری از اعتیاد اظهار داشت: مهارت های خود آگاهی، همدلی، ارتباط موثر ، روابط بین فردی ، تصمیم گیری، حل مساله، تفکر و مقابله با استرس به عنوان ضرورت هایی برای مصون ماندن از خطر اعتیاد است.
مشاور و مدرس شناخت علائم و عوارض مواد مخدر و روان گردان تصریح کرد: ریشه کنی معضل اعتیاد نیازمند عزم جدی آحاد جامعه بوده و آموزش مردم به خصوص جوانان در این زمینه از اولویت جدی برخوردار است.
وی در ادامه با تأکید بر این نکته که صرفاً معتادان، آسیب پذیر نیستند، افزود: خانواده های افراد معتاد نیز با آسیب های مختلف جسمی، روانی، اقتصادی، اجتماعی و معضلات پیچیده و اساسی دست به گریبان هستند.
اکبرپور گفت: جامعه ناسالم، خانواده آسیب پذیر و فرد کج رفتار را در خود می پروراند و فرد معتاد خانواده و جامعه را در خطر تباهی قرار می دهد لذا ناچار از پذیرش این واقعیت می شویم که ارزش والای انسانی تنها در رابطه با فردی به نام معتاد به ذلت کشیده نمی شود، بلکه با شعاع گسترده دامن خانواده و اجتماع را گرفته و آسیب های بسیاری را به دنبال دارد.
نظر شما