۱۹ بهمن ۱۳۸۳، ۱۰:۲۱

"مهر" گزارش مي دهد:

حذف صنايع ناكارآمد كاشي و سراميك ضروري است

حذف صنايع ناكارآمد كاشي و سراميك ضروري است

سه برابر شدن توليددر دو سال آينده عرضه و تقاضا را در صنعت كاشي با بحران مواجه خواهد كرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر، طي دو سال آينده دو برابر توليد موجود كاشي ايران ظرفيتهاي جديد توليد كاشي در كشور افتتاح خواهد شد كه اين امرعرضه و تقاضا را در اين صنعت با بحران مواجه خواهد كرد.

بر اساس اين گزارش، سه برابر شدن عرضه كاشي، رقابت در اين صنعت را حداكثري كرده و اين امربه حذف كارخانجات توليد كاشي قديمي و يا جديد اما ناكارآمد و با مديريت ضعيف منجرمي شود كه در اين ميان حذف صنايع ناكارآمد كاشي را بايد مثبت ارزيابي كرد.   

نظر به اينكه مصرف كاشي طي دو سال آينده نمي تواند سه برابر شود، با سه برابر شدن ميزان توليد ،حذف كارخانجات كاشي ناكارآمد و غير رقابتي ضروري احساس مي شود. 

در اين ميان مسوولان صنعت كاشي كشور متعقدند كه با وجود آنكه ايران در زمينه توليد  كاشي وسراميك در خاورميانه مقام نخست و در دنيا مقام نهم را در اختيار دارد اما صدور مجوزهاي بي رويه براي احداث واحدهاي جديد ،  به علت عدم بازارهاي صادراتي صنعت سراميك كشور را در آستانه بحران قرار داده است. 

در اين ميان براي صدور مجوز براي احداث واحدهاي توليد كاشي و سراميك، نياز داخلي و توان صادراتي كشوردر نظرگرفته نشده است.

اين گزارش حاكيست: در حال حاضر 500 ميليون مترمربع مازاد توليد سراميك در بازارهاي جهاني و30 ميليون متر مربع مازاد در كشوروجود دارد و اين در حالي است كه  نه بازارهاي داخلي و نه خارجي توان جذب كاشي و سراميك ايران را ندارند.


پيش بيني مي شود كه مازاد توليد سراميك در كشور تا پايان سال 84 به يك صد ميليون متر مربع و تا پايان سال 85 به 200 ميليون متر مربع خواهد رسيد كه اين امربه علت نبود بازارهاي صادراتي اين صنعت را با مشكل مواجه مي كند.

 
در حال حاضر52 واحد فعال در زمينه توليد سراميك در كشور وجود دارد كه تا پايان سال با احداث واحدهاي جديد اين تعداد به 70 واحد خواهد رسيد و اين در حالي است كه توليد كنندگان كاشي و سراميك در كشور چين به علت سياست هاي حمايتي دولتشان مي توانند مازاد محصولات خود را در بازارهاي جهاني به هر قميتي به فروش برسانند و از اين رو مقام نخست را در صادرات سراميك در جهان در اختيار دارند.


عدم پرداخت يارانه از سوي دولت، دريافت عوارض و بهره هاي بالاي بانكي، پايين بودن ضريب بهره وري نيروي كار، بالا بودن قيمت تمام شده را مي توان از عوامل عدم رقابت صنعت سراميك ايران در بازارهاي جهاني برشمرد.


بر اساس گزارش مهر، در حال حاضرصنعت سراميك كشوردر مرحله بحران بسر مي برد و ما شاهد نابساماني در بازارداخلي هستيم و دولت تاكنون براي حل اين بحران اقدامي نكرده است.

کد خبر 155577

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha