به گزارش خبرنگار مهر، محمد اسماعیل امامزاده ظهر چهارشنبه در گردهمایی مسئولان کتابخانه های عمومی استان به بیان نقاط قوت و ضعف کتابخانه ها در سال 90 پرداخت و خواهان تلاش و جدیت بیشتر مسئولان در سال جدید شد.
وی افزود: از همه تلاش هایی که در این مدت در بخش های مختلف کرده قدردانی و امیدواریم همه همکاران سال جدید را با تلاش و جدیت بیشتری در امور کتابخانه ها آغاز کنند.
دبیر انجمن کتابخانه های عمومی استان مازندران، هدف از برگزاری گردهمایی را بررسی نقاط ضعف و قوت کتابخانه ها در سال اخیر عنوان کرد و گفت: معمولا در چنین جلسه ای در پایان هر سال ، باید به بررسی نقاط ضعف و قوت خود بپردازیم و اگر در بخشی موفق نبودیم آن را آسیب شناسی کنیم و برای سال آینده از این تجربه در جهت تقویت نقاط قوت و کم فروغ کردن نقاط ضعف استفاده کنیم.
وی بیان داشت: به واسطه اینکه منهادی نوپا و غیر دولتی هستیم از ما انتظارات زیادی می رود و باید با آخرین شیوه های برنامه ریزی نوین و آخرین متد های پیشرفت مدیریت آشنا باشیم.
امامزاده افزود: اگر نهاد کتابخانه ها در زمینه تحقق اصل 44 که مورد تاکید فراوان مقام معظم رهبری است، نخواهد کام نظام را در این زمینه شیرین کند ، خیلی نمی شود بیش از این، به دستاوردهای اصل 44 بخصوص در حوزه فرهنگ امیدوار بود.
دبیر سند نهضت مطالعه مفید در استان ادامه داد: در درجه اول همه شما نباید خودتان را دست کم بگیرید و توشه و توان و همت خود را بالا بگیرید تا با بالا بردن افق دیدتان بتوانید به پیشرفتهای خوبی برسید.
این مدیر فرهنگی استان با بیان اینکه رضایت به وضعیت کنونی کلید در جازدن است گفت: هرزمان بخواهیم شرایط کنونی را بپذیریم و به آن راضی شویم ، همان موقع سرآغاز تنزل و سقوط ما است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان با اشاره به لزوم برنامه ریزی دقیق همراه با کار و تلاش بیشتر، در جذب امکانات اظهار داشت: خوشبختانه یکی از از نقاط قوتی که در بررسی های ما در ستاد دیده می شود، این بوده که توانستیم در همه حوزه های کارشناس، تمام کارهایی که برنامه ریزی شده بود را به انجام برسانیم و در واقع میزان ارزشیابی همکاران رابطه مستقیم با میزان توفیقاتشون در میزان اجرای برنامه های سال آنها دارد.
امامزاده تصریح کرد: یکی از کارهایی که امسال وظیفه خود میدانستیم افزایش اعتبار بود و علیرغم تغییری که در اعتبار دهی سال 90 صورت گرفت و برای اولین بار فرمانداران اعتبارات را تقسیم می کردند با وجود این باز ما توانستیم با همکاری فرمانداران اعتبار خوبی دریافت کنیم.
وی افزود: امسال با پیگیری هایی که از اداره کل با فرمانداران داشتیم توانستیم اعتبار مربوط به 15 احداثی را در سال 90 از آنان دریافت کنیم.
دبیر انجمن کتابخانه های عمومی استان تصریح کرد: اعتبار ما در سال 89 تقریبا یک میلیارد و دویست میلیون تومان بود که در سال 90 به دو میلیارد و 650 میلیون تومان افرایش یافت.
مدیرکل کتابخانه های عمومی مازندران با اشاره به اینکه طلب کتابخانه ها از اعتبار نیم درصد شهرداری ها وصول شده و درآمد سال جدید از این نیم درصد ها امسال واقعی خواهد شد گفت: این ممکن است ما را در سال جدید با کمبود اعتبار مواجه کند و نیاز است که روسای ادارات با پیگیری ماهانه حساب نیم درصد شهرداران را صفر کنند البته ما از همکاری شهرداران تشکر میکنیم ولی نیاز است تا ما ارتباطاتمان را با شهرداران تقویت کنیم.
وی بیان داشت: مشکلی که در سال 90 داشتیم ضعف شدید ما در تشکیل جلسه انجمن و سند نهضت مطالعه مفید بود به نحوی که از 324 جلسه ای که قانونا باید تشکیل می دادیم تنها 155 جلسه یعنی کمتر از نصف را تشکیل دادیم.
این مسئول فرهنگی استان ادامه داد: ضعف دیگر ما در سال 90 عدم تشکیل انجمن خیران کتابخانه ساز بود و واقعا نیاز است تلاش بیشتری در این زمینه صورت گیرد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان با اشاره به تاکید فراوان دبیرکل نهاد کتابخانه های کشور در مورد اجرای صددرصد قفسه باز در کتابخانه ها ، گفت : مشکل دیگر ما عدم اجرای قانون قفسه باز در کتابخانه های عمومی استان مازندران بود و ما باید در قدم اول حداقل زمینه قفسه باز را آماده کینم تا به افق دید مورد نظر در این بخش برسیم.
وی افزود: حسن قفسه باز این بوده که فرد مراجعه کننده در مواجهه با قفسه باز با دنیای کتاب مواجه می شود که در دراز مدت باعث ترغیب و تشویق او به مطالعه می شود.
دبیر سند نهضت مطالعه مفید در استان ، آمار ضعیف کتابخانه های عمومی استان در کشور و رتبه بالای استان در کشور را نقطه ضعف دیگری کتابخانه های استان دانست.
وی افزود: در حالی که استان های دیگر با حرکت پرشتاب رتبه های خود را به بهترین جایگاه ها ارتقا می دهند و حتی یک استان رتبه 26 خود را به 16 ارتقا می دهد ما از رتبه هشتم به رتبه بیست و ششم سقوط می کنیم و در بررسی علت از کارشناسان اداره کل کارشناسان آن را از کم کاری روسای ادارت در بخش های مربوطه می دانند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان افزود : ضمن تمام احترامی که برای همکاران قائلیم اگر کار بخواهد بدین شکل پیش رود ممکن است قراردادهای ما با بخشی از همکاران تمدید نشود، چرا که ما در کار بسیار جدی هستیم.
امامزاده تصریح کرد: از جمله انتظاراتی که از همکاران وجود دارد برگزاری منظم جلسات است البته برای ما مهم صرفا برگزاری جلسه نیست بلکه دستیابی به اهداف و خروجی مناسب جلسه برگزاری خود جلسه مهمتر است.
نظر شما