حشمت الله ایاز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت اجرای این جشنواره از عصرچهارشنبه در سطح مناطق شهری آمل به مدت شش روز با حضور دو گروه برتر ازهنرمندان بخش تئاتر خیابانی و نوروزخوانان مشهور مازندرانی و آمل در خیابانهای این شهرآغاز و آنان در این مدت برای مردم نوروزخوانی خواهند کرد.
وی افزود: در مجموع هفت مسیر برای حرکت گروه های نوروزخوانی درآمل در نظر گرفته شده که میدان قائم به سمت میدان مرکزی شهر،17 شهریور، منطقه پایین بازار، منطقه رضوانیه، پل معلق به سمت میدان 17 شهریور، خیابان امام رضا (ع)، منطقه اسپه کلا و میدان قائم به سمت پلیس راه آمل ازجمله این مسیرها است.
رئیس انجمن بومی و سرود آمل اضافه کرد: برنامه های گروه های نوروزخوانی درآمل هر روز از ساعت 17 الی 20 شب در مسیرهای تعیین شده اجرا خواهد شد.
ایاز، هدف از برپایی برنامه های نوروزخوانی درآستانه سال جدید شمسی را تقویت فرهنگ بومی و ایجاد شور و نشاط در میان کسبه، خانواده ها و شهروندان بیان کرد.
وی دربیان تاریخچه نوروزخوانی اضافه کرد: نوروز خوانی یا بهار خوانی، گونهای از آواز خوانی است که در گذشته در ایران رواج داشته ودر حال حاضر نیزاین گونه آواز خوانی بیشتر در استانهای مازندران و گیلان رواج دارد.
وی یادآورشد: در این برنامه ها افرادی که به آنها نوروز خوان گفته میشود پیش از آغاز فصل بهار به صورت دورهگردی به شهرها و روستاهای مختلف میروند و اشعاری در مدح بهار یا با ذکر مفاهیم مذهبی به صورت بداهه یا از روی حافظه میخوانند.
ایاز ادامه داد: این اشعار اکثرأ به زبانهای طبری و گیلکی بوده و بیشتر بصورت ترجیع بند ، توسط یک یا چند شخص همزمان خوانده میشود.
آمل - خبرگزاری مهر: رئیس انجمن بومی و سرود آمل از آغاز برپایی جشنواره بزرگ نوروزخوانی در آستانه عید نوروز به میزبانی این شهرستان خبر داد.
کد خبر 1560573
نظر شما