حجت الاسلام و المسلمین احمد مبلغی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به دیدگاه اسلام در مورد نوروز یادآور شد: اصولا باید دید اسلام چقدر برای نوروز و نو بودن ارزش و اهمیت قائل است و چقدر نوگرایی را تجویز می کند و به آن می پردازد.
وی با اشاره به این که اسلام برای نو شدن اهمیت زیادی قائل است، تصریح کرد: دلیل آن این است که نوشدن باعث می شود انسان بیشتر واکنش نشان دهد و از حالت عادت و ایستایی خارج شده و ذهن او بیشتر به تامل واداشته شود.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: اگر بپذیریم که انسان مولود تحولات است و تحولات مولود تفکرات اوست، باید بپذیریم که تحولات و تفکرات در شرایط نو شدن بیشتر شکل می گیرند.
وی در ادامه به حدیثی از امیرالمومنین(ع) مبنی بر این که "اگر دل هایتان ملالت و خستگی پیدا کرد آن را با حکمت های نو مواجه کنید" اشاره و تصریح کرد: پس اصولا در فضاهای نوشدن هم خستگی انسان از بین می رود و هم زمینه تامل و تفکر در او خلق می شود و به همین دلیل نیز اسلام به مسافرت توصیه می کند تا حالت یکنواختی انسان را از بین برده و او را با فضای جدید آشنا کند.
فضای نو، قدرت تفکر و تحلیل را ارتقا می دهد
مبلغی با تاکید بر این که در فضای نو، قدرت تفکر و تحلیل ارتقا پیدا می کند، افزود: و در حقیقت نوگرایی ایجاد زمینه و بستر برای مواجهه با شرایط نو است.
وی یادآور شد: اگر انسان به دنبال نو شدن نگردد، ممکن است فرصت هایی که در شرایط نو شدن برای او ایجاد می شود را از دست بدهد و یا اگر انگیزه نوگرایی را نداشته باشد، ممکن است فرصت ها وجود داشته باشد اما فرد فرصت رویارویی با آنها را از دست بدهد.
اسلام هم شرایط نو و هم نوگرایی را برای انسان ضروری می داند
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی، در ادامه تصریح کرد: اسلام هم شرایط نو و هم نوگرایی را برای انسان ضروری میداند، چرا که این شرایط به وجود نیاید، باعث میشود شخصیت آدمی متوقف شده و چه بسا عقب گرد هم داشته باشد.
وی با اشاره به این که نوروز در حقیقت به یک معنا مواجهه با شرایط نو است، اظهار داشت: روز نو، فضای نو، طبیعت نو و ... از جمله این شرایط است و از طرفی در بردارنده یک نوع نوگرایی است؛ لباس نو، تجدید دیدارها، رفع کدورت ها، خانه تکانی و ... از جمله بستر ها برای مواجهه با شرایط نو است.
در نوروز شرایط نو شونده در بالاترین شکل خود فراهم است
حجت الاسلام مبلغی در ادامه یادآور شد: در نوروز هم شرایط نو شونده در بالاترین شکل خود و هماهنگ با طبیعت و هوا فراهم است و هم نوگرایی را به صورت محسوس و برجسته در خود جمع کرده و از این جهت مغتنم است.
نوروز باعث می شود انسان شخصیت خود را بازشناسی کند
وی اضافه کرد: نوروز فضای تامل را به فرد می دهد، باعث می شود انسان شخصیت خود را بازشناسی کند، جنبه اجتماعی را تقویت و ارتباطات انسانی را عاطفی تر می کند، همچنین توجه به خدا را با دیدن نوشدن و زندگی دوباره طبیعت و مشاهده آثار زیبایی در آن بیشتر می کند و به واسطه آن انسان از یکنواختی خارج می شود.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی بیان داشت: درون مایه دعای نوروز که هنگام تحویل سال نو خوانده می شود نیز توجه دادن به خداست و ما در آن از خداوند درخواست می کنیم که نو شویم و حال ما به بهترین حال ها تبدیل شود.
مبلغی در پایان یادآور شد: در هر حال فرصت نوشدن و تغییر کردن به صورت کم نظیری در نوروز فراهم است.
مبلغی در گفتگو با مهر:
فضای نو، قدرت تفکر و تحلیل را ارتقا میدهد/ فراهم بودن شرایط نو شونده در نوروز
قم - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که فضای نو، قدرت تفکر و تحلیل را ارتقا میدهد، تصریح کرد: در نوروز هم شرایط نو شونده در بالاترین شکل خود فراهم است و هم نوگرایی را به صورت محسوس و برجسته در خود جمع کرده و از این جهت مغتنم است.
کد خبر 1562019
نظر شما