۶ فروردین ۱۳۹۱، ۱۵:۲۶

یک استاد دانشگاه مطرح کرد؛

نگاه دین به اعیاد با آنچه امروز اتفاق می‌افتد متفاوت است/ توجه به نشاط معنوی

نگاه دین به اعیاد با آنچه امروز اتفاق می‌افتد متفاوت است/ توجه به نشاط معنوی

استاد دانشگاه تهران و محقق و پژوهشگر دین با تأکید بر این که رویکرد اسلام نسبت به مناسبتهای شاد فرهنگهای مختلف همواره جهت دهی بوده است گفت: اسلام مناسبتهای شاد را در متن خود به رسمیت شناخته است و برای آنها شرایطی تعیین کرده است.

حجت الاسلام صابر اکبری جدی پژوهشگر و محقق دینی و استاد دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با نگاه دین به شادیهای عمومی و ملی اظهار داشت: اسلام مناسبتهای شاد را در متن خود به رسمیت شناخته است، مثل عید فطر و قربان که از اعیاد رسمی دین اسلام است که در میان تمام مسلمانان وجود دارد.

وی افزود: اگرچه در روایات ما آمده است که روز جمعه نیز روز عید است و سفارش شده است که در این روز هدیه ای برای خانواده خود تهیه کنید و به عنوان عید خوشی و شادی خود را ابراز کنید ، از این رو هر روز جمعه در ادبیات دینی و اسلامی ما یک عید اسلامی به شمار می رود. در مذهب شیعی ما نیز اعیاد دیگری چون عید غدیر خم وجود دارد.

این استاد دانشگاه تهران یادآور شد: در نوع نگاهی که در آموزه‌های دینی به اعیاد وجود دارد با چیزی که امروز به صورت سطحی درنظر می گیرد تفاوتهایی وجود دارد، به این معنا که در اعیاد و مناسبتهای شاد اسلامی علاوه بر شادی شکلی و ظاهری، شادی معنوی و روحی نیز مورد تأکید قرار گرفته است. از این رو علاوه بر تأکید بر پوشیدن لباسهای خوب ، استفاده از عطر، نظیف بودن، به دید و بازدید هم رفتن و تبریک گفتن، در مناسبتهای عید اسلامی یک عبادت جمعی نیز تعریف شده است. این امر نشان می دهد که نگاه دین به عید علاوه بر چهره ظاهری و سرور شادی شکلی توجه ویژه ای به جنبه معنوی و عبادی دارد.

وی با اشاره به روایتهایی که تأکید داشته اند عید واقعی روزی است که انسان در آن گناه نکند گفت: بنابراین می توان گفت اطاعت از خداوند و پاکی باطنی چون پاکی ظاهری از جمله شروط این اعیاد تلقی می شود.

حجت الاسلام اکبری جدی با تأکید بر این که ما نباید فرهنگ اسلامی خود را فراموش کنیم و به نام این که عید و شادی رویکردهایی را اتخاد کنیم که به جای سوق دادن ما به طهارت باطنی ما را از این امور دور کند یادآور شد: برای بروز شادی‌ها در آموزه های اسلامی ما راه هایی مورد اشاره قرار گرفته که در آن میان می توان به تبریک گفتن، لباس نظیف پوشیدن، نشان دادن شادابی در رفتار و چهره اشاره کرد اما این که با چه روشهایی باید این شادی ابراز شود نیز حائز اهمیت است، چرا بروز شادی باید در چارچوب آموزه های دینی و اسلامی ما باشد.
 
این محقق و پژوهشگر دینی در رابطه با تقویم ایرانی و تأیید بزرگان دین اسلام مبنی بر انتخاب بهار به عنوان مبدأ مناسبی برای آغاز سال اظهار د اشت: اسلام در زمینه اعیاد و مناسبتهای فرهنگهای دیگر هم مواردی مشابهی وجود دارد. اسلام هرگز با مناسبتهای شاد فرهنگها برخورد حذفی نداشته است صرفا به این مناسبتها جهت داده است که این امر در دعای تحویل سال نو به وضوح قابل مشاهده است. 
کد خبر 1564332

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha