محمدرضا همتی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در این برنامه 200 هزار هکتار از حوضه های آبخیز استان همدان زیر پوشش اجرای عملیات آبخیزداری قرار خواهد گرفت.
سرانه جنگل در استان همدان 200 متر است
وی گفت: سرانه جنگل در استان همدان 200 متر است که باید تا پایان برنامه پنجم توسعه به 550 متر برسد.
مدیرکل منابع طبیعی استان همدان سرانه جنگل در دنیا را هشت هزار متر عنوان کرد و گفت: این رقم در کشور هزار و 700 متر و در استان همدان 200 متر است که باید تا پایان برنامه پنج ساله به 550 متر در استان برسد.
همتی اضافه کرد: برنامه پنجم توسعه تمام مراتع استان همدان نیز تحت عملیات اصلاح واحیا قرار می گیرد.
وی یکی از اهداف اساسی منابع طبیعی در برنامه پنجم را توسعه زراعت چوب به منظور کاهش فشار بر منابع جنگلی استان همدان و کشور دانست.
اوکالیپتوس و صنوبر از گونه های زود رشد در همدان است
وی اوکالیپتوس و صنوبر را از گونه های زود رشد اعلام کرد و گفت: این گونه ها با آب و هوای استان همدان سازگاری بیشتری دارند.
همتی با اشاره به اینکه در برنامه پنجم توسعه باید سالانه 400 هکتار چوب در استان همدان زراعت شود، گفت: اقاقیا، زبان گنجشک، سرو خمره ای، کاج سیاه، سرو نقره ای، ارغوان، مَحلَب، کاتاپلا و صنوبر از گونه های کاشته شده در همدان است.
باید سالانه 12 هزار هکتار درخت در همدان کاشته شود
مدیرکل منابع طبیعی همدان با بیان اینکه باید سالانه 12 هزار هکتار درخت در همدان کاشته شود، ابراز امیدواری کرد با مشارکت مردم در آیندهای نزدیک این هدف محقق شود.
وی افزود: نقش درختان در تثبیت آب و خاک، پالایش هوا از گازهای سمی، کنترل سیلاب، رسوب، فرسایش و جلوگیری از گسترش بیابان و آلودگیهای زیست محیطی و صوتی به همراه نقش منبع طبیعی در توسعه توریسم و طبیعتگردی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
نظر شما