منابع عربي اعلام كردند: نشست شرم الشيخ به وضوح نياز به اعتماد سازي را نه فقط ميان فلسطينيان و اسرائيل بلكه همچنين ميان خود فلسطينيان برملاكرد .
به گفته اين منابع اگراين مساله حل و فصل نشود، اعلام آتش بس از سوي ابومازن در شرم الشيخ تشكيلات خودگردان فلسطين را در مقابل چالش بزرگي قرار داده كه احتمال وقوع درگيري داخلي ميان فلسطينيان را تهديد مي كند.
منابع نزديك به نشست شرم الشيخ به الحيات گفتند: مصر واردن بلافاصله تلاش هاي گسترده اي را با كشورهاي ذي نفوذ عربي براي تاثير گذاري بر موضع حماس و ديگر گروههاي مبارز فلسطيني كه با كنفرانس شرم الشيخ ونتايج آن مخالفت كرده اند آغاز خواهند كرد .
اين منابع اعلام كردند ابومازن به زودي به ايران سفر خواهد كرد تا ديدارهايي با رهبران ايران انجام دهد تا آنها را به انجام تلاش و اعمال نفوذ در گروه هاي فلسطيني متقاعد كند.
الحيات نوشت : به رغم تمام شك و ترديدها درباره نشست شرم الشيخ كه روز گذشته با حضور عبدالله دوم شاه اردن، حسني مبارك رئيس جمهورمصر، ابومازن رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين و آريل شارون نخست وزير رژيم اسرائيل به پايان رسيد اما براي مبارك و شركت كنندگان در اين نشست يعني عبدالله دوم، شارون و ابومازن يك موفقيت بزرگي بدست آورد .
هر چند آنها توافق كردند اين نشست صرفا آغازي براي آنچه ممكن است در آينده تحقق يابد، يعني باعث بازگشت به پاي ميز مذاكرات شود، در اين نشست تصميم به آتش بس و بازگرداندن سفراي مصر و اردن و عقب نشيني اسرائيل از شهرهاي فلسطيني و آزادي اسراي فلسطيني يك دستاورد براي مبارك و رهبران شركت كننده قلمدادمي شود.
تصميم به آتش بس كه ابومازن و شارون اعلام كردند با حمايت مبارك باني اين نشست و ميهمان اردني اش يعني عبدالله دوم كه از تلاش براي بازگرداندن روند صلح به مسير عادي آن حمايت كردند.
به محض پايان اين نشست واكنش جنبش حماس درميان ديگر گروه ها متمايز بود، اين جنبش اعلام كرد به توقف عمليات ضد اسرائيلي پايبند نخواهد بود و آنچه را كه در نشست شرم الشيخ اعلام شد مغاير با توافقنامه امضا شده با تشكيلات خودگردان قلمداد كرد. اما اعضاي تشكيلات خودگردان به الحيات تاكيد كردند: تلاشهاي بي وقفه اي به زودي با رهبران گروه هاي فلسطيني براي متقاعدكردن آنها به قبول مساله و تعامل با واقعيت و نتايج نشست شرم الشيخ آغاز خواهد شد.
حتي نبيل شعث وزير امور خارجه تشكيلات اظهار داشت كه تنها به گفتگو ميان تشكيلات و گروههاي فلسطيني اكتفا نخواهد شد بلكه حتي با سوريه و برخي برادران عرب هم تماس خواهيم گرفت تا از فرصت شرم الشيخ حمايت شود زيرا تشكيلات به حمايت اين كشورها نياز دارد، اما طرف اسرائيلي اراده كرد تا وضعيت را به نفع خود تغيير دهد و حقايق را وارونه كند زيرا رعنان گيسين مشاور آريل شارون با متهم كردن ايران به حمايت از گروه هاي فلسطيني سعي كرد واقعيت ها را تغيير دهد .
از سويي برخي منابع با توجه به سخنان شارون كه آتش بس را قابل شكست خوانده است شك و ترديد خود را درباره امكان اجراي آن در سايه موضع حماس كه مخالف نشست شرم الشيخ بود، پنهان نكردند.
الحيات نوشت: تشكيلات خودگردان فلسطين معتقد است آنچه از اسرائيلي ها بدست آورده است در نوع خود يك دستاورد است هرچند تمام آرمان ها را برآورده نكند اما ملت فلسطين در نهايت از شر تجاوزات و يورش ها و حملات ارتش اسرائيل راحت خواهد شد و فعالان فلسطيني هم روي ثبات را خواهند ديد زيرا اسرائيل از تعقيب آنها دست برخواهد داشت
نظر شما