به گزارش خبرنگار مهر حسین عاشوری در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه با بیان اینکه برای نخستین بار در کشور ساخت قطارهای با سرعت 200 کیلومتر بومی شد افزود: تاکنون عملیات اولیه طراحی پروژه قطار برقی سریع السیر تهران- مشهد به پایان رسیده و با پایان مرحله نهایی طراحی توسط مهندسین این شرکت، از ابتدای مهرماه تولید این محصول آغاز می شود.
وی بیان داشت: ساخت واگن های پروژه قطار برقی تهران- مشهد تا پایان سال آتی به اتمام می رسد و در نهایت 225 واگن تحویل این خط ریلی می شود.
مدیرعامل شرکت واگن پارس اراک اظهار کرد: این واگن ها در سه مدل تولید می شود که 150 واگن شش تخته خوابی، 50 واگن اتوبوسی و 25 دستگاه واگن رستورانی، مجموعه واگن های قطار سریع السیر این پروژه را تشکیل می دهند.
وی با اشاره به کیفیت قابل قبول و کسب استانداردهای بین المللی برای تولید واگن های سریع السیر در این شرکت گفت: هم اکنون بیشترین سرعت در بین قطارهای کشور 160 کیلومتر است که با تولید این قطارها، یک پله به سرعت قطارهای کشور افزوده می شود.
افزایش حجم تولید و قراردادهای ساخت تا مرز 400 میلیارد تومان
مدیرعامل شرکت واگن پارس اراک همچنین مجموع مبلغ قراردادهای امسال و سال آینده این شرکت را افزون بر 400 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: پنج قرارداد تولید قطارهای باری و مسافربری با این شرکت در سال جاری بسته شده و تنها 200 واگن باری برای سه شرکت خصوصی ساخته می شود.
وی بیان داشت: در بخش صادرات محصول نیز صادرات قطار مسافرتی به عراق و بنگلادش، باری به الجزایر و تولید مشترک محصول با کشور بوسنی و هرز گوین از برنامه های این شرکت در سال جاری است.
عاشوری گشایش خط اعتباری ارزی برای هر یک از این قراردادها را گامی موثر در زمینه افزایش صادرات و کمک به تولید ملی دانست و افزود: با تصویب دولت، زمینه افزایش ارتباطات فی مابین تولیدکنندگان و خریداران محصولات تولید داخل فراهم می شود.
تحویل 276 واگن قطار و 450 دستگاه بوژی در سال 90
مدیرعامل شرکت واگن پارس اراک گفت: پارسال، 200 دستگاه واگن تحویل طرف های قرارداد شد و 64 واگن مترو، هشت دستگاه واگن ترنسنت، دو دستگاه واگن مولد برق و 450 دستگاه بوژی برای واگن های مختلف ساخته شد.
وی اظهار کرد: به رغم افزایش 42 درصدی تولید در سال 90 نسبت به سال قبل از آن، اهداف قابل دسترسی برای افزایش تولید در این شرکت کاملا میسر نشد.
عاشوری گفت: در صورتی که افزایش تولید و درخواست برای تولید محصولات بیشتر از این کارخانه شود، این کارخانه می تواند از تمامی ظرفیت های خود استفاده کند و در صورت افزایش تقاضا، با توجه به وجود صنایع تولید کننده در استان، از ظرفیت های این خطه برای تولید قسمت های مختلف محصولات این کشور استفاده می شود.
وی بیان داشت: هدف گذاری این شرکت، ایجاد خوشه های ریلی است تا بتوان با اطمینان از کیفیت و نوع محصولان تولیدی، محصولاتی قابل رقابت با محصولات خارجی و دارای استانداردهای بین المللی تولید کرد.
عوارض پایین واردات، میل به خرید محصولات داخلی را کاهش داده است
مدیرعامل شرکت واگن پارس اراک گفت: در حالی که تعرفه ورود خودرو به کشور 90 تا 100 درصد است، این میزان برای صنایع ریلی بین پنج تا 11 درصد است که عدم حمایت از تولید داخل و میل به خرید محصولات خارجی را سبب شده است.
حسین عاشوری ادامه داد: اگر قیمت تمام شده واردات بالا برود، میل به خرید و سفارش محصولات داخلی بالا می رود، ضمن اینکه به تدریج محصولات مورد نیاز کشور تولید شده و کشور نیز از دانش فنی محصولات مختلف بهره مند می شود.
استمحال وام ها، تقسیط بدهی ها و افزایش تعرفه واردات راهکار حمایت از تولید ملی
مدیرعامل شرکت واگن پارس اراک همچنین با اشاره به نامگذاری امسال به نام تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی افزود: هم اکنون واگن هایی در کشور بر روی ریل ها حرکت می کنند که به دلیل هزینه های گزاف و نبود حمایت های دولتی از خرید واگن های جدید و از رده خارج کردن واگن های فرسوده، قادر به از رده خارج شدن نیستند که ای موضوع خود بر روی تولید و کیفیت حمل و نقل جاده ای نیز تاثیر دارد.
وی اظهار داشت: اگر دولت همانطو که برای از رده خارج کرده خودروهای سواری و حمل و نقل بین شهری سرمایه گذاری می کرد از حمل و نقل ریلی حمایت می کرد هم اکنون شاهد توسعه بیش از پیش این صنعت در ابعاد کمی، کیفی و افزایش خطوط ریلی در کشور نیز بودیم.
حرکت به سمت ریلی شدن
مدیرعامل شرکت واگن پارس اراک گفت: حمل و نقل ریلی در جهان به دلیل مصرف سوخت پایین، به عنوان حمل و نقل سبز شناخته شده و با توجه به اینکه یک ششم سایر روش های حمل و نقل سوخت مصرف می کند و یک هفدهم آن ها ایمنی دارد، می تواند بیش از این توسعه یابد.
وی با اشاره به کشته شده سالانه بیش از 20 هزار تن در جاده های کشور گفت: کل کشته های سوانح ریلی کشور در سال زیر 100 تن است که لزوم حرکت به سمت ریلی شده جاده ها را بیشتر نمایان می کند.
عاشوری صنعت ریلی را دارای منفعت اجتماعی و ملی بیشتری نسبت به جاده ای ذکر و خاطرنشان کرد: جلوگیری از واردات اگر منجر به کاهش کیفیت محصولات تولیدی شود، می تواند تبدیل به تهدید شود.
شرکت واگن پارس اراک هم اکنون یک هزار نفر نیروی کار دارد و یکی از بزرگترین تولیدکنندگان صنایع ریلی در خاورمیانه است.
نظر شما