به گزارش خبرنگار مهر، حاجی گلدی کرد پیش از ظهر پنجشنبه در حاشیه جلسه مدیریت بحران استان ضمن ارائه گزارشی از وضعیت بالا آمدن آب رودخانه گرگانرود گفت: آب این رودخانه 10 تا 15 سانتیمتر از حد معمول بالاتر آمده و سبب آبگرفتگی برخی واحد های مسکونی و مزارع در شهرستان آق قلا شده است.
وی اظهار داشت: از 28 اسفند ماه سال 90 شهرستان آق قلا تا به امروز دو مرحله طغیان آب را پشت سر گذاشته که در مرحله قبلی با مدیریت مسئولان استانی و شهرستانی وضعیت بحرانی به وجود نیامد.
وی اضافه کرد: از لحظات اولیه طغیان رودخانه گرگانرود تاکنون پنج جلسه رسمی مدیریت بحران در شهرستان تشکیل شده و تمامی امکانات دستگاه های اجرایی استان جهت جلوگیری از طغیان رودخانه بسیج شده اند.
کر اضفه کرد: با ایجاد کانالهای موقت و زهکش ها، سعی شد تا آب گرگان رود منحرف شود و برای نگه داشتن ارتفاع آب رودخانه در حد مجاز سه کانال انحرافی ایجاد شده است و یکی از کانال ها به طول چهار کیلومتر در عرض 24 ساعت حفر شده است و مقداری از آب اضافی به این کانال هدایت شده است.
فرماندار شهرستان آق قلا اضافه کرد: برای کاهش خسارت آب این رودخانه در بعضی مناطق خاکریز ایجاد شده و در نزدیکی مناطق مسکونی نیز نوارهای خاکریزی برای جلوگیری از ورود آب به خانه ها تعبیه شده است.
وی اضافه کرد: از کشاورزان دارای پمپ ها خواسته شده برای آبیاری زودهنگام زمین های خود پمپ ها را روشن کنند.
فرماندار آق قلا افزود: در داخل شهر آق قلا نیز به دلیل آن که آب از زهکشها بالا می زند با آبگرفتگی موضعی مواجه هستیم ولی در مجموع شهر را از آب گرفتگی مصون نگه داشته ایم.
وی افزود: برای جلوگیری از آبگرفتگی معابر شهری نیز امکانات شهرداریهای آق قلا و انبارالوم بسیج شده اند و عملا شهر آق قلا بین دو شهرداری فوق الذکر تقسیم شده و همچنین شهرداری های همه شهرهای گلستان آماده باش هستند تا در صورت افزایش بیشتر سطح آب با امکانات خود به این مناطق اعزام شوند
وی افزود: بولدوزر، بیل مکانیکی و دیگر خودروهای سنگین راه و شهرسازی، آب منطقه ای، بخش خصوصی و ستاد نیروهای مسلح استان برای ایجاد خاکریز و حفر کانال در مناطقی که سطح آب بالا آمده است اعزام شده اند.
کر در بخش دیگری از سخنانش اضافه کرد: با توجه به شرایط موجود در تلاش هستیم تا سطح آب گرگان رود را به صورت یکنواخت نگه داریم.
وی عنوان کرد: با تلاش دستگاههای اجرایی، وضعیت و مشکل ایجاد شده به وضعیت بحرانی تبدیل نشده است و شرایط مدیریت شده است.
فرماندار شهرستان آق قلا در ادامه جلسه از استاندار گلستان خواست با توجه به سابقه طغیان رودخانه گرگانرود ، نسبت به تسریع اجرای مصوبه سفر دوم سفر ریاست محترم جمهور مصوبه طرح آقدکش ( طرح کنترل سیلاب گرگانرود ، بند انحرافی و سد لاستیکی ) و لایروبی رودخانه قره سو و گرگانرود اقدام نمایند که استاندار گلستان دستور پیگیری لازم را به مدیر عامل آب منطقه ای ابلاغ کردند.
نظر شما