به گزارش خبرنگار مهر، مرحومه اشرف السادات مینونشان مادر شهید "محمدجواد تندگویان" وزیر نفت شهید دوران دفاع مقدس، پنج شنبه شب هنگام عمل جراحی قلب در بیمارستان شرکت نفت به دیدار معبود رفت.
پیکر این مادر مکرمه شهید، عصر جمعه پس از تشییع بر شانه های مردم، جمعی از مسئولان وزارت نفت، بسیجیان و ایثارگران، در قطعه 25 بهشتزهرا (س) در کنار مزار جعفر تندگویان، پدر شهید آرام گرفت.
دو مراسم بزرگداشت برای مادر شهید تندگویان
مراسم بزرگداشت مادر شهید تندگویان روز یکشنبه 20 فروردین از ساعت 14 تا 15:30 در دفتر مرکزی شرکت نفت برگزار می شود.
مراسم دیگری نیز روز دوشنبه 21 فروردین از ساعت 14 و 30 دقیقه تا 16 در مسجدالرضا واقع در میدان نیلوفر تهران برگزار خواهد شد.
تربیت صحیح شهید تندگویان در دامان مادر و پدری مذهبی
شهید محمد جواد تندگویان در سپیده دم روز 26 خرداد سال 1329 هجری شمسی در تهران پا به عرصه هستی نهاد و قدومش مایه برکت و خیر برای خانواده و وجودش، روشنی بخش جانشان بود.
جواد در محیط ساده خانواده و تحت تربیت پدر و مادرش آموخت که معیار اصلی و هدف واقعی زندگی تجمل و رفاه نیست بلکه غیر از مادیات، ارزشهای والاتر و برتر دیگری نیز وجود دارد؛ به همین دلیل در طول زندگی خود هیچ گاه اجازه نداد وسیله برای او هدف شود. جواد اکثر شبها با قدمهای کودکانهاش همراه پدر و پدربزرگ به مسجد "بینایی" و هیئت "بنی فاطمه" و "فاطمیون" خانی آباد می رفت.
اسارت وزیر نفت ایران توسط بعثیها
گرچه شهید تندگویان وزیر نفت بود اما اعتقاد داشت که باید در کنار دیگر پرسنل وزارت نفت برای ارتقای کشور اسلامی ایران تلاش کند به همین دلیل در آن زمان که کشور در جنگ بود، براى تقویت روحیه کارکنان شرکت نفت به مناطق جنوب سفر مى کرد.
آنروز درست 40 روز از برگزیده شدن وی توسط نمایندگان مجلس در صدر وزارت نفت می گذشت و مثل همیشه برای بازدید و تقویت روحیه کارکنانش به همراه پنج تن از مقامات بلند پایه این وزارتخانه، برای بررسی وضعیت خطوط انتقال نفت جنوب و پالایشگاه آبادان، عازم جنوب شد اما در جاده اهواز- آبادان در تاریخ 9 آبان 1359 به اسارت نیروهای بعث عراق درآمد.
شهید تندگویان، تنهاترین سردار سالهای جنگ
شهید تندگویان را به حق می توان "تنهاترین سردار سالهای جنگ" نامید، زیرا هیچگاه به مانند دیگر اسرا به اردوگاه منتقل نشد و با گذشت بیش از 20 سال از پایان جنگ هنوز نحوه و تاریخ دقیق شهادتش در هاله ای از ابهام قرار دارد.
سرانجام با پذیرش قطعنامه 598 و بازگشت آزادگان، پیکر شهید محمد جواد تندگویان نیز پس از 11 سال تحمل رنج اسارت و شکنجه که منجر به شهادت وی شد، به خانواده اش تحویل شده و در 29 آذر سال 1370 در بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شد.
نظر شما