به گزارش خبرگزاري مهر در اين راستا دولت انگليس از كشورمان دعوت كرده است تا در كنفرانس بين المللي امنيت هسته اي كه در ماه آينده (مارس) ميلادي در اين كشور برگزار مي شود شركت نمايد.
از سوي ديگر فرانسه نيز به عنوان بزرگترين كشور جهان در زمينه تاسيسات غني سازي اورانيوم و همچنين مسوول اروپايي كميته هسته اي در مذاكرات ايران و اروپا از متخصصين ايراني دعوت كرده است تا در نشست جهاني انرژي هسته اي در قرن 21 كه آنهم در ماه مارس آينده در پاريس برگزار مي شود شركت كند.
گزارش خبرگزاري مهر همچنين حاكيست كه آلمان هم خواستار حضور يك هيات كارشناسي عالي از ايران براي آشنايي با فعاليتهاي آن كشور در زمينه ايمني هسته اي شده است. ضمن اينكه ساير كشورهاي عضو اتحاديه اروپايي كه در زمينه هسته اي فعال هستند دعوت هاي مشابهي را از كشورمان انجام داده اند.
به اعتقاد كارشناسان ديپلماتيك آغاز بي سابقه دعوت از كشورمان براي حضور در مجامع بين المللي هسته اي بيش از آنكه به روند مذاكرات سياسي با اروپا متكي باشد نشانه سطح بالا و غير قابل كتمان توانمندي ايران در زمينه فناوري هسته اي است. گرچه مقاومت ماههاي اخير ديپلماتيك بر حفظ حقوق بين المللي كشورمان در زمينه چرخه سوخت نيز در اين راستا بي تاثير نيست اما دعوت هاي فوق دستاورد دور اخير مذاكرات در ژنو نيست.
نظر شما