به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری در همایش طلاب و روحانیون عمره گزار سال 91 که در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) به آداب حضور در حج اشاره و اضافه کرد: زائر و مسافر سرزمین وحی باید خود را در قبل، حین و بعد از سفر برای بهره مندی معنوی آماده کند.
وی با اشاره به نیت برخی افزاد که حج را سفری سیاحتی تصور می کنند بیان داشت: داشتن چنین نیتی متناسب با معنویت این فضا و جایگاه والای آن نیست زیرا در مکه و مدینه قبور مطهر پیامبر(ص) و ائمه(ع) مدوفون است و در ذره ذره آن تاریخ اسلام وجود دارد و باید با این نگاه سفر را آغاز کنیم.
عضو جامعه مدرسین حوزه با تاکید بر کسب اطلاعات لازم از اماکن موجود در مکه و مدینه و آشنایی زائر با احکام اظهار داشت: زائران نباید تنها به اطلاعات مدیر و روحانی کاروان اکتفا کنند.
وی حلالیت طلبی از دیگران و پرداخت دیون مالی و ... را از دیگر ویژگیهای لازم برای زوار بیان کرد.
حسینی بوشهری با اشاره به معنوی بودن سفر حج تصریح کرد: زیبنده زن و مرد شیعه نیست که بیشتر وقت خود را در بازارهای مکه و مدینه بگذراند و از معنویت این سفر غافل شود.
امام جمعه قم با تاکید بر بهره مندی زائران از فضای معنوی حج و فرصت پیش آمده ای که در آن زائرانی از تمامی کشورهای اسلامی حضور دارند بیان داشت: ممکن است عده ای دنبال طرح برخی شبهات در این سفر باشند که زائر باید به اندازه کافی برای شبهات و سئوالات خود را آماده کرده باشد که البته با تحولات خوبی که در بعثه صورت گرفته شبهات شناسایی و پاسخ آنها نیز در اختیار مسافران این سفر معنوی قرار می گیرد.
وی با تاکید بر پرهیز از جدال غیر ضروری گفت: برخی به دنبال درگیر کردن زوار و روحانی کاروان به این گونه مسائل هستند که باید مراقب این موضوع هم باشیم.
آیت الله حسینی بوشهری سفر حج را یک دوره آشنایی با فقه حج و تاریخ اسلام دانست و بیان داشت: امکنه زیادی در مکه و مدینه وجود دارد که حتی مراجعی که احکام حج را نوشته اما خود به این سفر نرفته اند نیازمند راهنما هستند.
وی با انتقاد از حکام عربستان گفت: در این سرزمین تاریخ اسلام نهفته است اما شاهدیم هرسال یکی از مراکز تاریخی اسلام و میراث پیامبر(ص) و اهلبیت(ع) را با خاک یکسان کرده اند.
نماینده مجلس خبرگان رهبری به زائران توصیه کرد که فرصتها را به بیهودگی نگذرانند و خود را درگیر بازار و در هتل ماندن نکنند.
وی با بیان اینکه خودسازی در سفر حج مهم است اظهار داشت: زائر وقتی اذن دخول می طلبد باید سعی کند خود را به معصوم(ع) متصل و نزدیک کند تا از عنایات و الطاف آنان برخوردار شود.
آیت الله حسینی بوشهری تاکید کرد: این سفر، سفری است که هیچ مسافری از آن دست خالی بر نمیگردد زیرا در روایت داریم و خدا آنان را خطاب قرار می دهد.
وی بر لزوم استفاده طلاب و روحانیون از فرصت حج برای ارتباط و تعامل با زائران کشورهای اسلامی تأکید کرد و بیان داشت: طلاب باید پیام رسان و سفیر جمهوری اسلامی ایران در سفر حج باشند و از فرصت بیداری اسلامی برای تبیین دیدگاههای نظام اسلامی برای مردم مسلمان در منطقه استفاده کنند.
قم - خبرگزاری مهر: نایب رئیس شورای عالی حوزه گفت: طلاب و روحانیون سفیران نظام اسلامی در سفر معنوی حج هستند و باید از این فرصت به نحو مطلوب بهره ببرند.
کد خبر 1572802
نظر شما