به گزارش خبرنگار مهر، محسن رضایی در مراسم افتتاح پژوهشکده دین و سیاست دانشگاه قم که در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی این دانشگاه برگزار شد در سخنانی تاسیس مجمع تشخیص مصلحت نظام از سوی امام راحل را از ابداعات مهم ایشان برشمرد و افزود: در مجمع تشخیص هم دولت مردان و هم کارشناسان اجتماعی و دینی حضور دارند که با همفکری یکدیگر نحوه اداره جامعه را مورد بررسی قرار میدهند.
وی حضور دولتمردان و کارشناسان اجتماعی و دینی در مجمع تشخیص مصلحت نظام را ناکافی دانست و عنوان کرد: برای تقویت مجمع تشخیص در اداره جامعه باید راه کارهای دیگری پیش بینی کرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه باید فعالیتهای پژوهشی در زمینههای فرهنگی و اجتماعی گسترش یابد افزود: مجمع تشخیص مصلحت نظام در این راستا به این نتیجه رسید تا چنین پژوهشکدهای دایر شود و به دلیل اینکه قم خاستگاه انقلاب بوده و جایگاه ویژهای در طول انقلاب داشته دانشگاه قم برای تاسیس این مرکز پیشنهاد شد.
اهداف راه اندازی پژوهشکده دین و سیاست در قم
وی با قدردانی از مسئولان دانشگاه قم در افتتاح پژوهشکده دین و سیاست گفت: راه اندازی این مرکز نشلان دهنده ان است که در کشور میتوان اقدامات عقلانی را به سرعت عملیاتی کرد.
رضایی به اهداف راه اندازی پژوهشکده دین و سیاست در قم اشاره کرد و افزود: یکی از اهداف اصلی راه اندازی این مرکز بهره گیری از ظرفیتهای علمی دانشگاه قم بود.
وی گفت: پرهیز از موازی کاری و اضافه کاری در خصوص پژوهشهای فرهنگی و اجتماعی یکی دیگر از اهداف راه اندازی پژوهشکده دین و سیاست بود که خوشبختانه این امر با همکاری دانشگاه قم محقق شده است.
تاکید بر برقراری ارتباط مراکز علمی با یکدیگر
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه گفت: هم اکنون مراکز علمی و پژوهشی زیادی در کشور فعالیت میکنند که اگر ارتباط بین این مراکز فراهم شود و پژوهشگران بتوانند با یکدیگر همکاری بیشتری داشته باشند این امر موجب تقویت بار علمی کشور خواهد شد.
وی با ضروری خواندن برقراری ارتباط پژوهشگران با یکدیگر اظهار داشت: چنانچه این ارتباط علمی بین محققان و دانشمندان در داخل کشور برقرار شود، شاهد انفجار علم در ایران اسلامی خواهیم بود.
رضایی در ادامه عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب معتقد است که باید نظر شورای نگهبان در زمینه مسائل شرعی را جویا شد و مصلحت نیز باید به صورت بیّن و روشن تشخیص داده شده و ضرورتهای جامعه رعایت شود.
اصل تصمیمات در تشخیص مصلحت بر رعایت دستورات اسلامی استوار است
رضایی با بیان اینکه در تشخیص مصلحت نظام اصل تصمیمات بر رعایت دستورات اسلامی است افزود: تاکیدات رهبر معظم انقلاب بیانگر این امر است که باید در خصوص مداخله دین و سیاست در جامعه توجه بیشتری شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه اظهار داشت: اعتقاد عدهای بر این است که حکومت در جامعه تنها نقش پلیس را بر عهده دارد و برخی دیگر نیز معتقدند حکومتها نمایندگان جامعه هستند که میخواهند در اوضاع مداخله داشته باشند.
وی عنوان کرد: دخالت حکومت در جامعه از موضوعات قدیمی بشر است که در بین این دو اندیشه عنوان شده نیز طیف گستردهای وجود دارند که تا حدی موافق دخالت حکومتها در جوامع بشری هستند.
رضایی رابطه حکومت و زندگی مردم را از جمله مباحث مهم برشمرد و افزود: این موضوع دارای ابعاد ناشناخته بسیاری از منظر سیاست مداران و اندیشمندان است.
وی گفت: امروز دنیای غرب در راستای ساده سازی نظریان و خلاص کردن خود از برخی معادلات پیچیده دین را از زندگی بشری حذف کرده است.
در کشورهای غربی شاهد جدایی دین از سیاست هستیم
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در کشورهای غربی شاهد جدایی دین از سیاست هستیم که حاکمان این کشورها معتقدند دین تنها در حوزه فردی کارکرد دارد و در سایر حوزهها همانند حکومت و فرهنگ کارآیی ندارد.
وی عنوان کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران شاهد روی کارآمدن انقلابی دینی هستیم که در ان موضوع دین در تمامی ابعاد زندگی افراد ارتباط مستقیم دارد.
رضایی برقراری ارتباط بین دین و جامعه را مهم دانست و افزود: با توجه به سرعت تغییر در چگونگی اداره جوامع بشری موضوع برقراری ارتباط دین با زندگی مردم به موضوع مهم و پیچیدهای تبدیل شده است.
قم - خبرگزاری مهر: دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: برای تقویت مجمع تشخیص مصلحت نظام در اداره جامعه باید راه کارهای جدیدی پیش بینی شود.
کد خبر 1573803
نظر شما