سید مازیار رضوی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: با استفاده از سنگهای مخصوص گابیون بندی و طوری های سیمی به طول 110متر، با ارتفال 4.5 متر و به عرض 3.5 متر با اعتباری افزون بر یک میلیارد و 900 میلیون ریال در مدت بسیار کوتاهی که نشان از عزم راسخ و روحیه جهادی پرسنل منابع طبیعی و آبخیز داری گیلان در راستای حفاظت از انفال الهی دارد به اجرا در آمده است.
وی اظهارداشت: با توجه به ضعیف بودن پوشش گیاهی منطقه و عدم جذب روان آبهای سطحی در زمین و شدت بارشهای منطقه در موارد متعدد سیل در مسیر رودخانه کاک رود رخ می دهد و این سیلابها با تلفات و خسارتهای جبران ناپذیری توام بوده تا جائیکه در انجام عملیات احداث این دیواره نیز دو بار سیل به وقوع پیوسته و موجب تخریب و از بین رفتن مصالح شده است.
معاون آبخیزداری منابع طبیعی گیلان گفت: هم اکنون با اتمام این طرح ساکنان روستاهای ارکم، لرده، توکام جان، لات محله و بسیاری از روستاهای واقع در مسیر به امنیت لازم در زمینه پدیده سیل و سیلابها دست یافته اند.
وی افزود: با احداث این دیواره ضمن انجام سایر طرحهای آبخیزداری از رانش باغات فندق که ممر درآمد و معیشت اهالی است، جلوگیری و در عین حال باعث پیشگیری از تخریب جاده مواسلاتی اصلی این روستاها شده است.
رضوی در ادامه با اشاره به اهمیت اجرای طرحهای آبخیز داری یادآورشد: این طرحها در قالب پروژههای مطالعاتی، بیولوژیکی، مکانیکی و مدیریتی صورت می گیرد که انجام دقیق این طرحها در کنترل هرز آبهای سطحی و تغذیه سفره های زیر زمینی، رونق اقتصاد و کشاورزی، تامین غذا و پروتئین، تامین علوفه و تغذیه دام، حفظ و تولید خاک، اکسیژن و تلطیف هوا و پالایش آن از گاز های سمی و گرد و غبار نقش مهمی ایفا می کند.
نظر شما