به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري مهر، محمد آفريده، رييس مركز گسترش سينماي مستند و تجربي و دبير دومين جشنواره فيلم هاي مستند ميراث فرهنگي با عنوان يادگار كه در جمع خبرنگاران داخلي سخن مي گفت، با اعلام اين مطلب افزود: اين جشنواره با همكاري سازمان ميراث فرهنگي و شبكه اول سيما برگزار مي شود و تاكيد زيادي بر تغيير نگاه سنتي به ميراث فرهنگي به عنوان اشيا قديمي و بخشيدن نگاهي با قداست و بزرگي به داشته هاي فرهنگي در اين جشنواره وجود دارد.
وي در خصوص ديگر بخش هاي اين جشنواره خاطر نشان كرد: پس از اعلام فراخوان، 320 فيلم به دبيرخانه رسيد كه از اين تعداد 100 فيلم در 5 بخش مختلف جشنواره پذيرفته شده اند كه به ترتيب در بخش مسابقه 49 اثر با يكديگر رقابت مي كنند و در بخش ميراث معنوي، فيلم هاي آييني، ميراث ماندگار (كردستان) و ويديو كليپ كه 11 اثر در آن شركت دارند، ساير آثار به نمايش در خواهند آمد.
آفريدده اضافه كرد: امسال در بخش ويژه پنج فيلم بلند سينمايي، در بخش بين الملل آثاري از كشور سوريه، تركيه، فرانسه و سه فيلم از تركمنستان به اكران مي گردد. همچنين بخش ميراث فرهنگي غارت شده كشور عراق در اين جشنواره با ارايه يك فيلم 15 دقيقه اي از حميد رضا هوشمند ارايه مي شود.
دبير دومين جشنواره فيلم هاي مستند يادگار به ديگر ويژگي هاي جشنواره امسال اشاره نمود و گفت: فيلم هاي بخش مسابقه اين دوره از جشنواره در تهران در فرهنگسراي دانشجو (شفق)، موزه فرش و موزه هنرهاي معاصر به نمايش در خواهد آمد و همزمان در شهرهاي سنندج و شيراز، آثار ديگر بخش هاي جشنواره نمايش داده مي شوند. آثار بخش مسابقه را كمال تبريزي، اكبر عالمي، فرامرز طالبي، ابراهيم مختاري و خانم مظاهري داوري خواهند نمود.
رييس مركز گسترش سينماي مستند و تجربي با اشاره به اينكه سينماي مستند طي دو سال گذشته به شرايط مطلوب تري در كشور دست يافته است، اعلام نمود: سينماي مستند، بخش فرهيخته و فراموش شده سينماي كشور است كه با وجود همه تلاش هايي كه شده و تمامي موفقيت هايي كه به دست آمده است، هنوز اين بخش با مشكل بودجه و عدم توجه كافي و همه جانبه از سوي نهاد هاي متولي توليد و گسترش اين مقوله مهم فرهنگي مواجه است.
آفريده كه به تازگي به عنوان سرپرست انجمن سينماي جوانان ايران و مجري طرح ادغام اين انجمن با مركز گسترش سينماي مستند و تجربي منتصب شده است، ضمن تاكيد بر اينكه انجمن سينماي جوان بايد همچنان باقي بماند و به راه خود ادامه دهد، گفت: اين انجمن اقيانوس بيكراني از كشف قابليت ها، استعدادها و ظرفيت هاي درخشان جامعه جوان است و همچنان متولي بخش آماتوري فيلم سازي در كشور خواهد بود. مركز گسترش هم شرايطي را فراهم مي آورد كه در قالب آن برگزيده اي از فيلمسازان جوان كه شرايط حرفه اي شدن را دارند، به آنها امكانات و بستر لازم اختصاص يابد.
گفتني است دومين جشنواره فيلم هاي مستند ميراث فرهنگي شنبه بيست و هفتم ارديبهشت در سنندج با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و بعدازظهر يكشنبه بيست و هشتم ارديبهشت در تهران گشايش خواهد يافت.
نظر شما