۴ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۸:۱۱

نشست بررسی شعر گراس-1/

گراس تابوی انتقاد از صهیونیسم‌‌را درآلمان شکست/ نفرت عمومی از اسرائیل

گراس تابوی انتقاد از صهیونیسم‌‌را درآلمان شکست/ نفرت عمومی از اسرائیل

خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: کارشناسان مسائل آلمان با حضور در نشست بررسی شعر جنجالی "گونتر گراس" برنده نوبل ادبیات که در انتقاد شدید به اسرائیل سروده شده ضمن تاریخی خواندن این اقدام شجاعانه، آن را به عنوان یک تابوشکنی در آلمان ارزیابی کردند.

نشست بررسی آثار و پیامدهای شعر ضدصهیونیستی "گونتر گراس" شاعر و نویسنده صاحب نام آلمانی با حضور کارشناسان امر دکتر "علی غضنفری" استاد دانشگاه تهران و عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی ایران و آلمان، دکتر "عباس لقمانی" کارشناس رسانه و آلمان شناس و دکتر "سعید فیروز آبادی" استاد دانشگاه وکارشناس شرق شناسی درآلمان در محل خبرگزاری مهر برگزار شد.

دکتر غضنفری یکی از کارشناسان حاضر در این نشست در ابتدا تاکید کرد که قبل از پرداختن به این شعر باید درباره ابعاد شخصیتی شاعر آن یعنی "گونتر گراس" بحث کرد.

وی افزود: ابتدا باید گراس را شناخت و شعر را در قالب شخصیت وی ارزیابی کرد. گراس در سال 1999 جایزه صلح نوبل ادبیات را دریافت کرد. وی در شعر خود سیاست اسرائیل را نکوهش می کند و اظهار می دارد که این رژیم می خواهد به واسطه بمب اتمی که ساخته نشده کشوری را همراه با مردم آن نابود کند.

این کارشناس و استاد دانشگاه تهران در بخش دیگری از این گفتگو اظهار داشت: این مسئله که یک فرد متعهد به اجتماع چنین اظهاراتی را نگاشته موضوع عجیبی نیست. وی همچنین با تاکید بر اینکه انتقاد از اسرائیل به معنای یهودی ستیزی نیست اظهار داشت چنین ادعایی نادرست و بسیار زشت، توهین و تخطئه است.

دکتر غضنفری افزود: بسیاری از نویسندگان و سیاستمداران اروپایی به رژیم صهیونیستی درباره این اقدام که گراس را ممنوع الورود کرده انتقاد سختی وارد کرده اند. به عقیده این کارشناس رژیم اسرائیل از مسئله کشتار یهود در زمان هیتلر سوءاستفاده می کند.

در بین کشورهای اروپایی آلمان بسیار سخت در برابر اسرائیل موضع می گیرد چرا که خود را مسئول کشتار یهودیان می داند اما آیا آمریکاییها هم نسبت به کشته شدگان در جنگ ویتنام همین احساس مسئولیت را دارند؟

عضو هیئت مدیره و رئیس کمیسیون آموزش اتاق بازرگانی ایران و آلمان همچنین تصریح کرد: در بین کشورهای اروپایی آلمان بسیار سخت در برابر اسرائیل موضع می گیرد چرا که خود را مسئول کشتار یهودیان می داند اما آیا آمریکاییها هم نسبت به کشته شدگان در جنگ ویتنام همین احساس مسئولیت را دارند؟ اینکه این اتفاق در زمان نازیها افتاده بسیار وحشتناک است اما تاریخ مصرفی دارد. اسرائیل از این مسئله سوء استفاده کرده و همچنان می کند، در واقع کار گراس یک تابو را در کشور آلمان شکست و آن انتقاد به رژیم اسرائیل بود.

وی با اشاره به راهییمایی هایی که پس از انتشار شعر گراس در آلمان و در حمایت از این نویسنده و علیه رژیم اسرائیل انجام گرفت، اقدام برنده جایزه نوبل ادبیات در سرودن این شعر را اقدامی تاریخی نامید. دکتر غضنفری همچنین اظهار داشت: این برداشت که گراس با سرودن این شعر علیه یهود اظهار نظر کرده برداشت کاملا نادرستی است.

وی همچنین با تاکید بر اینکه رژیم اسرائیل واقعا حجم بالای کلاهکهای هسته ای را برای چه در اختیار دارد گفت: اگر سلاحهای هسته ای بد است برای همه بد است. اکنون دیگر زمان تهدید نیست زیرا دنیا در مسیر گفتمان پیش می رود و مشکلات تنها از همین راه قابل حل است. وی افزود: اسرائیل با اقداماتی که انجام می دهد تیشه به ریشه خود می زند و یک نفرت عمومی در دنیا علیه خود ایجاد کرده است.

در ادامه دکتر لقمانی از کارشناسان شرکت کننده در این نشست به بررسی ابعاد شخصیتی "گونتر گراس" پرداخت و گفت: گراس زاییده جنبش های دانشجویی دهه 1960 میلادی بوده و بعد از جنگ جهانی دوم که آمریکا می خواست موشک های خود را در آلمان مستقر کند از اولین افرادی بود که با این اقدام آمریکا مخالفت کرد.

وی افزود: در ناآرامیهای دانشجویی در آلمان، گراس پرچمدار حرکت های دانشجویی بود. این نویسنده مخالف قوانین محدود کننده آزادیهای اجتماعی در آلمان بود و همواره در اعتراضات مردمی که در حمایت از محیط زیست، آزادی و.. انجام می گرفت در صف اول بود.

هر گونه انتقاد از اسرائیل در آلمان بلافاصله از طرف لابی های با نفوذ صهیونیستی در این کشور با زدن برچسب ضد یهود بر انتقاد کننده مواجه می شود.
دکتر عباس لقمانی

این کارشناس رسانه در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه برای شناخت گراس باید دغدغه های فکری وی را شناخت اظهار داشت: احساس شرمی که آلمانی ها و از جمله گراس نسبت به قوم یهود دارند مانعی برای بیان انتقاد سازنده از اسرائیل بوده است. هر گونه انتقاد از اسرائیل در آلمان بلافاصله از طرف لابی های با نفوذ صهیونیستی در این کشور با زدن برچسب ضد یهود بر انتقاد کننده مواجه می شود. با این حال گراس از آنجا که هر گونه نظامی گری از طرف هر قدرتی از جمله رژیم صهیونیستی را نفی می کند، اقدام به شکستن سکوت خود در برابر تهدید نظامی ایران از طرف این رژیم کرد.

وی همچنین گفت: با  بررسی دیدگاههای گراس می توان فهمید که وی باید این موضع گیری را در این زمان علیه اسرائیل می کرد چرا که از نظر وی و بسیاری از روشنفکران آلمانی جهان در لبه پرتگاهی قرار گرفته و علت آن تهدیدهای نظامی اسرائیل است که به یک کشور و منطقه مربوط نمی شود و گراس نیز که در همه مواقع در مقابل قدرت گرفتن نظامی گری موضع گیری کرده، در اینجا نیز به این اقدام دست زده است.

ادامه دارد...

کد خبر 1583629

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha