۴ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۴:۳۱

هنر خوشنویسی همچنان مظلوم است/ بهسازی خانه تاریخی اوجی

هنر خوشنویسی همچنان مظلوم است/ بهسازی خانه تاریخی اوجی

شیراز - خبرگزاری مهر: مظلومیت هنر خوشنویسی، روایت فرشتگان قصه گو از سعدی و بهسازی خانه تاریخی اوجی اخبار امروز استان فارس است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت: هنر خوشنویسی همچنان مظلوم است.

محمود عالیشوندی در جریان بازدید از نمایشگاه "خاصیت قلم" که در نگارخانه وصال شیر از برپا شده، گفت: با وجود رشد قابل توجه علاقه مندان به هنر خوشنویسی این هنر همچنان مظلوم واقع شده است.

وی افزود: به نظر می‌رسد برای درک و لذت‌بردن از تجربه‌ بصری خوشنویسی باید بدانیم خوش‌نویس افزون بر نگارش یک متن، سعی داشته اثری هنری با ارزش‌های زیبایی‌شناختی خلق کند و عدم درک چنین مطلبی باعث میشود گاهی درک خوشنویسی به عنوان یک هنر مشکل شود.

وی گفت: از این رو خوش‌نویسی با نگارش ساده‌ مطالب و حتی طراحی حروف و صفحه‌آرایی متفاوت است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ادامه داد:این نکته نیز را باید دانست که خوشنویسی همواره برای مسلمانان اهمیتی خاص داشته‌ زیرا در اصل آن را هنر تجسم کلام وحی می‌دانسته‌اند.

عالیشوندی با بیان اینکه مسلمانان خط زیبا را نه فقط در استنساخ قرآن بلکه در اغلب هنرها به‌کار می‌بردند، تاکید کرد: خوشنویسی یا خطاطی در کلیه‌ کشورهای اسلامی همواره به عنوان والاترین هنر مورد توجه بوده‌ و هنر مردمان این سرزمین‌ها به‌ویژه ایرانیان در اوج قدرت و نهایت ظرافت در این هنر تجلی یافته و خوشنویسی مانند محوری در میان سایر هنرهای بصری ایفای نقش کرده است.

عالیشوندی گفت: با وجود همه این مطالب هنر خوشنویسی همچنان مظلوم است و از آن‌جایی‌که این هنر جنبه‌هایی از سنت را در دل خود دارد باید آن را تا حدی از تایپوگرافی که مبتنی بر ارزش‌های گرافیکی مدرن و کارهای چاپی است متمایز کرد.

وی ادامه داد: نمایشگاهی از آثار خوشنویسی جمعی از مدرسان انجمن خوشنویسان شیراز با نام «خاصیت قلم» در نگارخانه وصال شیراز و خرید آثار توسط مسولان از اینگونه نمایشگاه ها میتواند به ارتقای سطح توجه به این هنر قدسی موثر باشد.

این نمایشگاه به مناسبت بزرگداشت شیخ اجل سعدی شیرازی به همراه آثار 9 تن از مدرسین مجرب انجمن خوشنویسان شیراز تا تاریخ 6 اردیبهشت جاری دایر می باشد.

آثار خوشنویسی مذکور با تعداد 92 اثر در رشته های نستعلیق، شکسته نستعلیق، نسخ و ثلث و نقاشیخط همه روزه صبح و بعداظهر برای بازدید عموم به نمایش گذاشته شده است.

آثار خوشنویسی جمعی از مدرسان انجمن خوشنویسی شیراز همزمان با یاد روز سعدی با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، انجمن هنرهای تجسمی فارس و انجمن خوشنویسان شیراز برگزار شده است.

فرشتگان قصه گو از سعدی روایت می کنند

نمایش "فرشتگان قصه گو" به کارگردانی محمدجواد بخشی زاده به مناسبت بزرگداشت شیخ اجل سعدی شیرازی به مدت سه شب به روی صحنه می رود.

کارگردان نمایش "فرشتگان قصه گو" گفت: دوم تا چهارم اردیبهشت ماه، همزمان با فرارسیدن بزرگداشت سعدی در شیراز، نمایش «فرشتگان قصه گو» که روایتگر داستان های پند آموزی از شیخ اجل است، در سعدیه به نمایش در خواهد آمد.

وی با اشاره به اینکه این نمایش هفت داستان از داستان های مرتبط با هم از سعدی را روایت می کند، اظهار داشت: سال گذشته اولین کار از مجموعه نمایش هایی که به مناسبت یادروز سعدی تحت عنوان (نگاهی تازه به حکایت ها و اشعار سعدی در نمایش) آماده شده بود به روی صحنه رفت که با استقبال بسیار خوبی، مورد توجه عموم مردم قرار گرفت.

استاد پیشکسوت تئاتر فارس در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه برخی آثار خارجی از مفاخر ایرانی همچون سعدی، حافظ، فردوسی، عطار و مولانا الهام می گیرند اما در ایران کمتر به این موضوع پرداخته شده، اضافه کرد: در آثار این بزرگان، قصه ها و حکایت هایی پر از عرفان، عشق، رنگ و رمز و راز نهفته است که باید به جوانان معرفی شود.

این هنرمند و کارگردان شیرازی گفت: نمایش فرشتگان قصه گو با بازیگری اردوان بخشی زاده، اشکان فرهادی، مریم شادایی، پدیده عسگر زاده، پروانه میرزایی، علیرضا زندی و ... با در آرامگاه سعدی به اجرا در می آید.

محمد جواد بخشی زاده، نشان درجه یک هنری در رشته نمایش سنتی که به تایید شورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران کشور رسیده است را اواخر سال گذشته دریافت نموده است.

محمد جواد بخشی زاده استاد پیشکسوت تئاتر فارس از سال 1342 با تشکیل گروه تئاترسپید و بردن تئاتر دربین مردم ، تلاش زیادی در معرفی هنر نمایش سنتی در استان فارس و کشور کرده است. وی در این زمینه 113 کارگردانی، 162 اجرای تئاتر و 94 اثر نمایشی را در کارنامه خود دارد.

نمایشگونه «فرشتگان قصه گو» دوم تا چهارم اردیبهشت ماه از ساعت 20 در آمفی تئاتر حوض ماهی سعدیه پذیرای عموم علاقمندان است.

مرمت گران میراث فرهنگی در تلاش برای بهسازی خانه تاریخی اوجی

مرمت گران میراث فرهنگی فارس این روزها با آغاز مرمت خانه تاریخی اوجی در شیراز تلاش خود را برای بهسازی و مرمت این اثر تاریخی بکاربسته اند.

مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس در این خصوص گفت: عملیات مرمت این بنای ارزشمند تاریخی دوره قاجاری از اوائل فروردین ماه آغاز شده و درطی این پروژه در نظر است که پوشش سقف ضلع شمالی بنا احیاء و باز زنده سازی شود و همچنین مرمت سنگهای ازاره حیاط و زیرزمین و اجرای کف سازی و کف فرش حیاط و زیر زمین از دیگر اقداماتی است که برای ساماندهی این بنای تاریخی صورت می گیرد.

فریدون فعالی با اشاره به اینکه مرمت خانه اوجی از محل اعتبارات ملی و به صورت مشارکتی از محل طرح ملی حمایت از مالکین خصوصی انجام می گیرد، گفت: اعتباری بالغ بر 370 میلیون ریال به مرمت این خانه اختصاص یافته است.

وی درادامه به مزایای این طرح اشاره کردو گفت: طرح ملی حمایت ازمالکین خصوصی طرحی است که به صورت مشارکتی بین دولت و اشخاص اجرا می شود و دولت به واسطه این طرح گام مهمی در حمایت از خانه های تاریخی به منظور احیاء خانه ها و استحکام بخشی بناهای موجود در بافت های تاریخی برمی دارد.

خانه اوجی درتاریخ 18/7/1356 و به شماره 1494 در فهرست آثار ملی ایران قرارگرفته است.

کد خبر 1584325

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha