به گزارش خبرنگار مهر، احترام به اهل بیت رسول اکرم (ص) در میان مسلمانان یکی از اصل مهم و غیر قابل تغییر به شمار می رود و این مهم را می توان در روایاتی که از بزرگان دین اسلام موجود است مشاهده کرد که این احترام و جایگاه در میان مذاهب مختلف اسلامی متفاوت است.
مسلمانان اهل سنت بر اساس روایات از بزرگان دین که نقل می کنند همواره محبتی عمیق و ویژه به اهل بیت پیامبر اسلام (ص) داشته و دارند که نمونه عینی این مهم را می توان در زمان اقامه نماز جمعه و در خطبه عربی این نماز مشاهده کرد که نسبت به جایگاه حضرت امام حسن مجتبی و امام حسین (ع) احترام ویژه ای قائل می شوند.
حضرت فاطمه زهرا (س) به دلیل ارتباط ویژه ای که با رسول خدا داشت و در روایت های مختلفی که حضرت محمد (ص) بر پاک دامنی و جایگاه این بانوی بزرگ تاکید کرده است، نیز در میان اهل سنت از جایگاهی ویژه برخوردار است و به همین دلیل همواره علمای اهل سنت در این بخش نوشته ها و حتی در شرایطی کتاب های متنوعی را به رشته تحریر درآورده اند.
نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه سنندج در گفتگو با خبرنگار مهر و با اشاره به جایگاه و شان حضرت فاطمه زهرا (س) در میان اهل سنت بیان کرد: اهل سنت همواره ارادت ویژه ای نسبت به خاندادن رسول خدا دارند و حضرت فاطمه نیز در این بین دارای جایگاه و شان خاصی است.
ماموستا حسام الدین مجتهدی با اشاره به جایگاه و شان حضرت فاطمه زهرا در دین مبین اسلام و نزول سوره کوثر در وصف این بانوی بزرگ اسلام عنوان کرد: در وصف حضرت فاطمه (س) همین نکته کافی است که رسول خدا همواره نسبت به احترام و تکریم جایگاه وی تاکید کرده است.
وی با اشاره به اینکه علما و بزرگان اهل سنت در نوشته ها و روایت های مختلف بر احترام و تکریم جایگاه و شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س) تاکید کرده اند، گفت: بدون شک امروز و در شراط کنونی که دشمن از هر فرصتی برای ضربه زدن به وحدت و همدلی استفاده می کند باید در این بخش مواظب بود و با تاکید بر مشترکات و احترام نسبت به جایگاه اهل بیت رسول خدا (ص) جنبه های وحدت و همدلی در جامعه را تقویت کرد.
امام جمعه سنندج با اشاره به اینکه حضرت فاطمه زهرا الگوی تمام برای زنان مسلمان در عصر حاضر به شمار می رود، افزود: در وصف آن بانوی بزرگ در میان اهل سنت همین نکته کافی است که امروز نام بسیاری از زنان و دختران مردم استان کردستان به نام مبارک فاطمه، زهرا و سایر القاب آن بانوی بزرگ نامگذاری شده است.
مشاور مدیر کل تبلیغات اسلامی استان کردستان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر و با اشاره به احترام و جایگاه حضرت فاطمه زهرا در میان اهل سنت عنوان کرد: در توضیح این مهم باید به این نکته مهم اشاره کرد که حضرت امام شافعی می فرماید "که اگر در هنگام نماز بر اهل بیت رسول خدا صلوات نفرستیم نماز ما باطل است".
ماموستا اقبال بهمنی ادامه داد: این جمله و فرمایش حضرت امام شافعی ثابت می کند که اهل سنت همواره جایگاهی ویژه برای اهل بیت و خاندان رسول خدا قائل بوده اند و به همین دلیل است که امروز مسلمانان شافعی مذهب در سراسر جهان به ویژه ایران اسلامی احترامی ویژه برای حضرت زهرا قائل هستند.
وی گفت: جایگاه حضرت فاطمه زهرا (س) در میان سایر اهل بیت رسول خدا ویژه تر است چرا که این بانوی بزرگ همسری فداکاری برای امیر مومنان علی (ع) است و مادری مهربان برای حضرت امام حسن و حسین (ع) بود و به همین دلیل نیز در میان اهل سنت به این مهم بیش از هر مورد دیگری تاکید شده است.
این عالم دینی اهل سنت در ادامه سخنان خود و با اشاره به روایت های مختلف در مورد احترام و تکریم جایگاه حضرت فاطمه زهرا از سوی رسول خدا و سایر اصحاب آن حضرت افزود: در روایت های مختلفی نیز نقل شده است به دلیل احترامی که رسول خدا برای حضرت فاطمه قائل بودند سایر اصحاب و پیروان آن حضرت به ویژه خلفای راشدین نیز نسبت به دختر رسول خدا احترام قائل بودند و همواره با احترام از ایشان یاد می شد.
ماموستا بهمنی در پایان سخنان خود با اشاره بر لزوم الگوگرفتن از شیوه و شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س) در عصر حاضر از سوی زنان و دختران اظهار داشت: در حالی که امروز جامعه با مشکلات و ناهنجاری های مختلفی مواجه است باید به بهترین شکل از رفتار آن بانوی بزرگ به ویژه در حوزه حجاب و عفاف الگوبرداری کرد و این ویژگی های منحصر به فرد را به نسل جوان انتقال داد.
کارشناس قرآن و امور مساجد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه حضرت فاطمه زهرا (س) بانوی آفتاب مسلمانان و اهل سنت است گفت: حضرت فاطمه زهرا (س) در اشعار شاعران کرد و اهل تسنن و نیز اشعار شاعران پارسی گو بانوی آفتاب نام گرفتند.
رحمان غریبی با بیان اینکه شاعران در مدح و ستایش و در رثای آن بانوی گرامی ایشان را یکی از بانوان پاک و نمونه و نیز آفتاب زنان جهان دانستند، بیان کرد: دخت نبی اکرم (ص) به دلیل مطهر بودن و نیز جایگاه ویژه ای که دارند همیشه مورد مدح مردم کردستان و نیز اهل تسنن قرار داشته اند و ایشان در زبان عامه مردم و در تسبیح کردن آنها جایگاه خاصی را دارند.
وی با بیان اینکه احادیث زیادی در مدح آن حضرت وجود دارد، بیان کرد: در روایتی که در اکثر کتب اهل تسنن به نقل از پیامبر اکرم(ص) نقل شده است بیانگر شان و شخصیت والای این حضرت است چرا که در آن پیامبر اکرم (ص) حضرت فاطمه را خانم و مایه مباهات برای دو عالم یعنی هم این دنیا و هم در آخرت خواندند.
غریبی ام ابیها خوانده شدن حضرت فاطمه توسط پدرشان و ثبت این نام بر تارک تاریخ اسلام برای مقام این حضرت را از دیگر نام های حضرت فاطمه دانست و گفت: ایشان به دلیل فداکاری و لطف بی دریغی که نسبت به پدر بزرگوارشان داشتند ملقب به این صفت شده و مایه افتخار برای زنان جهان و الگو شدن برای آنها به شمار می روند.
وی فاطمه زهرا را داری والاترین مقام ها در بین مسلمانان دانست و گفت: حضرت فاطمه (س) دختر نبوت، مادر ولایت و همسر امامت بودند و داشتن این سه ویژگی در یک نفر عزیز بودن وی را در نزد خداوند و والا شدن مقام و جایگاه در نزد مردم است.
کارشناس قرآن و امور مساجد فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان جایگاه ویژه حضرت را در نسبت دادن القاب و اسامی ایشان در بین مردم اهل تسنن دانست و اعلام کرد: اکثر مردم این دیار فرزندان خود را با نام فاطمه و یا با القاب حضرت فاطمه همچون بتول، مرضیه، راضیه و دیگر اسامی آسمانی ایشان مزین و مسماء می کنند.
غریبی در پایان جایگاه آسمانی و والا شان حضرت را در بین مردم اهل سنت و مردم خطه کردستان با اشاره به زنده نگه داشتن ایام و مناسبت های آن حضرت در بین مردم دانست و اعلام کرد: مردم با زنده نگه داشتن یاد و خاطره دخت پیامبر رحمت و در یاد ایشان عزاداری کردن ارادت خود را به پیامبر و دختر آسمانی ایشان ابراز می دارند.
مردم استان کردستان چه شیعه و چه سنی با فرارسیدن مناسبت ها و مراسم های مذهبی همواره حضوری قابل توجه دارند و به همین دلیل است که مردم اهل سنت این استان در ایام و مناسبت های عزاداری با پختن و توضیح آش نذری مشارکت دارند و در مناسبت های میلاد با برگزاری مولودی خوانی بخ جشن و شادی می پردازند.
نظر شما