۸ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۰:۳۱

سپهرفر:

کشت تابستانه در خوزستان کاهش می یابد/ کمبود آب در حوزه کرخه

کشت تابستانه در خوزستان کاهش می یابد/ کمبود آب در حوزه کرخه

اهواز - خبرگزاری مهر: معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خوزستان گفت: با توجه به اینکه در سال جاری با محدودیت کشت در حوزه کرخه مواجه هستیم کشت تابستانه 30 درصد کاهش می یابد.

کاظم سپهرفر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: پیش بینی ما برای کشت تابستانه برای سال جاری به صورت نرمال سطحی معادل 300 هزار هکتار بوده و آب مورد نیاز را به سازمان آب و برق اعلام کرده ایم.

وی افزود: اما با توجه به اینکه سازمان آب و برق محدودیتهای آبی از جمله در حوزه کرخه را عنوان کردند، این رقم قطعا کاهش می یابد و پیش بینی ما این است که تنها 70 درصد سطح مورد نظر را به زیر کشت خواهیم برد.

سپهرفر با اشاره به افزایش 118 درصدی وسعت پوشش برف کشور و افزایش 25 درصدی ارتفاع برف، گفت: بر این اساس از سازمان آب و برق خوزستان تقاضا کردیم نسبت به اصلاح میزان آب مورد نیاز کشاورزان برای کشت تابستانه اقدام کنند و پس از برآورد آب حوزه های کارون، دز و مارون رقم نهایی را اعلام کنند.

وی تصریح کرد: سطح اراضی زیرکشت تابستان با توجه به میزان منابع آب مربوط به هر شهرستان مشخص و بررسی می شود و این برنامه‌ ریزی به گونه ای خواهد بود که کشاورزان متحمل ضرر نشوند و امکان آبیاری برای آنان فراهم شود.
 

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خوزستان همچنین به خرید گندم در استان اشاره کرد و گفت: سیاست دولت در خرید غلات از جمله گندم این است که این خرید با اولویت بخش خصوصی انجام شود به طوری که 80 درصد توسط بخش خصوصی و مابقی توسط شرکت غله خریداری شود.

وی با بیان اینکه به رغم پیگیری های فراوان دولت قیمت 395 تومان را برای گندم معمولی و 415 تومان را برای گندم دروم به عنوان قیمت پایه اعلام کرد، افزود: کشاورزان می توانند گندم خود را با قیمت بالاتری به بخش خصوصی بفروشند.

سپهرفر با اشاره به  اینکه سال گذشته نیز 200 هزار تن گندم  توسط بخش خصوصی به صورت توافقی با کشاورزان خریداری شد، تصریح کرد: قیمت خرید گندم پائین است و تمام تلاش خود را برای افزایش قیمت گندم به منظور ایجاد انگیزه بیشتر برای کشاورزان می کنیم.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خوزستان به سطح زیر کشت گندم اشاره کرد و گفت: 480 هزار هکتار سطح زیر کشت گندم آبی و 260 هزار هکتار سطح زیر کشت گندم دیم بوده که متاسفانه 200 هزار هکتار از اراضی دیم با توجه به کاهش بارندگی به محصول نرسیدند و خسارتهایی به کشاورزان وارد شد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر اقدامات اولیه و ارزیابی ‌لازم توسط صندوق بیمه محصولات کشاورزی انجام شده است و پرداخت غرامت خشکسالی حداکثر تا دو ماه آینده به این کشاورزان آغاز خواهد شد؛ البته بخشی از خسارتهای وارده به بخش کشاورزی ناشی از پدیده سرمازدگی بوده است که برای پرداخت این بخش از خسارتها مشکلی وجود ندارد.

سپهر فر ادامه داد: پیش بینی می کنیم در سال جاری از 550 هزار هکتار اراضی دیم و آبی استان، در حدود یک میلیون و 600 هزار تن گندم برداشت شود.
کد خبر 1586590

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha